Banketbakkersroom... wij zijn er dol op en maken het regelmatig. Om op de pannenkoeken te doen, om puddingbroodjes te maken of om een lekker gebakje te maken. Het is helemaal niet moeilijk om zelf room te maken, vandaag deel ik daarom graag ons succesrecept met je!
Dit heb je nodig;
- 3 eidooiers (de eiwitten bewaar ik altijd om
merengue
te maken)
- 35 gram bloem
- eetlepel vanille
- 350 ml. melk
- 65 gram kristalsuiker
Zo maak je zelf banketbakkersroom;
- Doe de melk, vanille en de helft van de suiker in een pan, verwarm op laag vuur
- Meng de eidooiers, bloem en de rest van de suiker tot een papje
- Voeg een eetlepel lauwwarme melk toe aan het eidooier mengsel en roer goed door
- Als alle melk is opgenomen voeg je nog een eetlepel melk toe en ook die roer je goed door
- Als de melk in de pan begint te koken, dan voeg je het eidooier mengsel toe. Nu is het belangrijk om goed te roeren, zodat je geen klontjes krijgt! Dit kan het beste met een garde
- Bij de gewenste dikte doe je het vuur uit, het mengsel hoeft niet aan de kook te komen, blijf vooral goed roeren
- Doe de banketbakkersroom in een schaal of laat afkoelen in een diep bord
- Dek af met een stukje plasticfolie, om een velletje te voorkomen en zet in de koelkast
Als de banketbakkersroom goed afgekoeld is, dan is hij klaar voor gebruik.
En zo maak je heel simpel je eigen banketbakkersroom! Maak er heerlijke gebakjes mee of snijd witte puntjes open en vul ze met de room, bestrooi met poedersuiker voor je eigen puddingbroodjes.
Eet smakelijk!