Vorige week hadden we een lekker stukje vlees bij de aardappels en groenten. Daarna bleef de BBQ nog wel even warm en daarom besloot ik aan de slag te gaan met een lekker dessert. Iets wat ik al langer wilde proberen. Het was een succes en daarom deel ik vandaag graag het recept met jullie voor banaan met chocolade, karamel en marshmallows
van de BBQ!
Dit heb je nodig (voor 2 personen)
- 2 bananen
- karamelsiroop
- 40 gram chocolade
- handvol marshmallows (of mini marshmallows)
- aluminiumfolie
- 4 bolletjes roomijs (optioneel, maar zeker een aanrader)
Zo maak je dit heerlijke dessert;
- Vouw van aluminiumfolie een “bootje” waarop de banaan goed blijft staan, soms kan het handig zijn om de bananen op de zijkant te leggen, want je wilt niet dat ze op BBQ omvallen. Ik heb zelf een stevig bootje gevouwen en ze daarna in de standaard gezet die wij gebruiken om bijvoorbeeld een hele kip te braden, daar konden de bananen prima in liggen en zo was er geen “omval gevaar”. Als je geen standaard hebt, dan zorg je dus voor een stevige onderkant van aluminiumfolie.
- Snijd de bananen in de lengte in, de schil kun je er vanaf halen (zie afbeelding) En daarna snijd je de banaan (het vruchtvlees) van boven naar beneden een keer door.
- Breek de chocolade in stukjes en vul de bananen met de chocolade
- voeg de marshmallows toe. Ik had zelf alleen nog grote marshmallows liggen, die heb ik in stukje gesneden. Bij mini marshmallows kun je ze meteen toevoegen.
- besprenkel als laatst de bananen met karamelsiroop
- Leg de bananen op de BBQ en doe de deksel dicht, na 20 minuten is de schil zwart en kun je de bananen eraf halen
- Serveer de bananen warm met een lekkere bol (of 2) roomijs, je kunt de bananen gemakkelijk uitlepelen.
Dit recept was een groot succes. De kinderen wilden liever een waterijsje en daarom experimenteerde ik met 2 stuks, maar na een hapje proeven waren de bananen zo op! (Mag ik nog een hapje?!)
Je kunt met dit recept nog alle kanten op. Voeg bijvoorbeeld een ander soort siroop toe of denk aan rum voor een volwassen versie. Je kunt variëren met soorten chocolade en bijvoorbeeld nog nootjes toevoegen.
Bij ons was deze versie in ieder geval een grote hit, net als
de ’s mores die we regelmatig op de BBQ maken. Probeer dit recept zeker eens uit en vergeet niet te kijken bij
onze andere recepten voor nog veel meer lekkers!
Eet smakelijk!