Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Appel kaneel cake

Als je aan de herfst denkt, dan denk je al snel aan appel kaneel. Die smaken passen zo goed bij elkaar en zijn typisch voor de herfst. Vorige week haalden wij een paar grote zakken appels bij de boer. Er worden hier in huis dagelijks appels gegeten, dus die grote zakken komen wel op. Natuurlijk heb ik ook appels gebruikt om te bakken, want dat is in de herfst ook heel fijn om te doen; lekker samen met de kinderen iets bakken terwijl het buiten regent. (En daarna natuurlijk op eten op de bank met een lekkere kop thee!) 

Ik maakte eerder al appelflappen, maar afgelopen weekend maakte ik weer eens appel kaneel cake. Een cake die makkelijk te maken is. De meiden hielpen mij mee en het huis rook natuurlijk heerlijk! De cake is inmiddels alweer op, maar binnenkort maken we hem zeker nog eens, we hebben toch genoeg appels ;) Ik deel het recept vandaag graag met je;

Wat heb je nodig? 

- Natuurlijk een cake vorm
- 150 gram boter (ik gebruikte margarine, maar roomboter is natuurlijk qua smaak nog lekkerder)
- 150 gram suiker
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel koek en speculaas kruiden
- 2 middelgrote appels

Wat moet je doen;


- Verwarm de oven voor op 170 graden

- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes

- Vet de cakevorm in

- Meng de boter (op kamertemperatuur) met de suiker

- Voeg de eieren toe, doe dit 1 voor 1. Als er 1 ei is opgenomen kan het volgende ei erbij

- Voeg de bloem en het bakpoeder toe

- Voeg de kaneel en koek en speculaaskruiden toe, meng goed door elkaar

- Als laatste voeg je de stukjes appel toe en schep je het beslag nog even door, zodat de stukjes goed verdeeld zijn

- Giet het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant netjes glad en zet de cake voor ongeveer 60 minuten in de oven


- Check tussendoor of de cake goed bakt. Kleurt hij te snel aan de bovenkant, dan kun je hem afdekken met aluminiumfolie. Iedere oven is anders, dus hou de cake in de gaten. Na 60 minuten zet je de oven uit en laat je de cake in de vorm afkoelen met de deur van de oven op een kiertje.

- Haal de cake uit de vorm, zet een kop thee en geniet!


Je kunt de cake met de kinderen versieren (dat wilden de meiden hier graag) of besprenkelen met poedersuiker. Een flinke dot slagroom is ook lekker! Maar je kunt hem ook gewoon zo eten, dan is hij ook erg lekker ;) 

Zo organiseer je een low budget BBQ
door Doortje 30 juni 2025
Wij barbecuen het hele jaar door... maar is dit nou een dure maaltijd of valt het wel mee? Zo hou je je bbq low budget!
Recept: Frambozen smoothie
door Doortje 28 juni 2025
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke frambozen smoothie
Grote porties koken; Deze gerechten kun je gemakkelijk invriezen
door Doortje 26 juni 2025
Grote porties koken kan heel handig zijn... Wij vertellen je graag welke gerecht je in meerdere porties kunt koken.
Onze week: Onze trouwdag, koffie en genieten van onze tuin!
door Doortje 24 juni 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Waarom wij kozen voor wandtegels tot aan het plafond
door Doortje 23 juni 2025
Je badkamer aanpakken? In dit nieuwe artikel geven wij tips over de wandtegels (gesponsord artikel)
Recept: Oreo slagroom ijs
door Doortje 21 juni 2025
Vandaag delen wij het recept voor super makkelijk en lekker Oreo slagroom ijs!
Zo zorg je ervoor dat je portemonnee niet onnodig leegloopt
door Doortje 19 juni 2025
Vandaag vertellen wij je hoe je portemonnee niet onnodig leegloopt (Gesponsord artikel)
Weekmenu: Noedelsoep, de BBQ gaat aan en Griekse salade
door Doortje 19 juni 2025
Vandaag deel ik ons weekmenu met je! Het wordt een tropisch warm weekend.. dus wat eten we dan?
Onze week: 2e Pinksterdag, de meiden koken, cashback en vaderdag
door Doortje 17 juni 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Mango, ananas smoothie
door Doortje 14 juni 2025
Vandaag delen wij weer een makkelijk en snel smoothie recept...
Show More