Pinda rotsjes, wie kent ze niet? Vandaag delen wij het recept voor een lekkere variatie: Amandel rotsjes! En ook nog eens met gezouten karamel, hoe lekker is dat? De amandel rotsjes zijn natuurlijk weer makkelijk te maken en súper lekker! Wij vertellen je graag hoe je ze maakt:
Dit heb je nodig voor de amandel rotsjes met gezouten karamel:
- 110 gr. vanille fudge
- scheutje melk
- grof zeezout
- 200 gram melk chocolade
- 100 gram amandelen
Probeer ook eens: s' mores chocolaatjes
Zo maak je de amandel rotsjes met gezouten karamel:
- Begin met het maken van de karamel: Smelt de vanille fudge samen met het scheutje melk au bain marie.
- Voeg het grof zeezout toe aan de karamel en roer goed door
- Breek de melk chocolade in stukjes en laat de chocolade smelten
- Voeg de amandelen toe en roer door
- Bekleed een bakplaat of bijvoorbeeld broodplank met bakpapier en schep er "rotsjes" op van de amandelen met de chocolade
- Verdeel de gezouten karamel eroverheen
- Zet de amandel rotsjes in de koelkast, na ongeveer 2 uur zijn ze hard genoeg om lekker te eten
En zo maak je heel gemakkelijk amandel rotsjes met gezouten karamel! Super makkelijk en heel erg lekker.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de amandel rotsjes maken, zo kun je het recept precies namaken: