Een chocoladereep speciaal voor Pasen, hoe leuk is dat?! Ook heel erg leuk om in stukken cadeau te geven aan familie en vrienden (of bij de Paasbrunch!) Vandaag vertel ik je hoe je zo'n chocoladereep thuis makkelijk kunt maken.
Zie ook dit recept: Paas Rocky Road
Dit heb je nodig voor je eigen Paas chocoladereep:
- Siliconen chocoladereep vorm. Je vindt ze in de bekende budget winkels of online! (affiliate link)
- 3 /4 Paaseitjes naar smaak
- Paas suiker decoratie (Sprinkles)
- 100 gram witte chocolade
Zo maak je je eigen Paas chocolade reep:
- Pak de paaseitjes uit en halveer
- Leg de eitjes in willekeurige vakjes van de siliconen chocoladereep vorm
- Bestrooi de vorm daarna met de Paas sprinkles
- Breek de witte chocolade in stukjes en smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron
- Vul de chocolade vorm nu helemaal af, werk mooi af aan de zijkanten, bestrooi naar keuze nog met sprinkles aan de achterkant van je chocolade reep
- Zet de chocoladereep ongeveer 2 uur in de koelkast om uit te harden
- Haal de chocoladereep uit de vorm en hij is klaar!
Heel makkelijk om te maken en zo'n chocoladereep ziet er enorm feestelijk uit. Wil je liever echt iets bakken voor de Paasbrunch of bij de koffie? Probeer dan eens onze feestelijke Paascake.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij deze Paas chocolade reep maken: