Pasen is voorbij... hoelang we naar de dagen uitkeken, zo snel zijn ze ook weer voorbij gevlogen. De kinderen krijgen hier altijd aan alle kanten chocolade... en daarom ligt er nu heel wat. Dat eten we natuurlijk de komende weken gewoon op, maar soms blijft er toch wat liggen. Het is zonde om zomaar weg te gooien, dus dan maken we er iets lekkers mee... heb je de komende tijd dus chocolade over, dan kun je er deze lekkere dingen mee maken;
1.Chocolade fondue
De laatste jaren hebben wij met de kerstdagen steeds een chocolade fondue gedaan als toetje. Het is makkelijk te maken; chocolade smelten.. nog een scheutje melk of slagroom erbij om de chocolade mooi romig te maken en dippen maar. Wij kiezen vaak voor;
- Lange vingers of andere koekjes
- Marshmallows
- Fruit zoals appel, peer en aardbeien
- Stukjes cake
- Zoute stengels (erg lekker als je van de combi zoet en zout houdt)
2. Brownies
Brownies zijn gemakkelijk te maken en zo'n baksel is hier in huis zo op. Als we alle 5 twee stukjes eten kunnen we alweer opnieuw gaan bakken... deze brownies met karamel zijn mijn favoriet en ook helemaal niet moeilijk te maken! Je kunt de brownies naar smaak maken; denk er bijvoorbeeld eens aan om hazelnoten of M&M's toe te voegen...
3. Chocolade melk
Het is misschien niet helemaal meer het weer voor warme chocolademelk met marshmallows, maar er komt vast nog wel een regenachtige lentedag aan de komende weken en dan is dit een ideaal drankje na een wandeling in de (miezer)regen. Smelt de chocolade in een pannetje, voeg wat melk toe en kies toppings naar keuze, zoals;
- Slagroom (natuurlijk!)
- Marshmallows
- stukjes brownie
- blokjes karamel
- voor de kinderen; slagroom met spikkels
4. Pindarotsjes
Pindarotsjes zijn makkelijk om te maken... voor de variatie kun je ook noten toevoegen zoals hazelnoten, pistachenoten of walnoten. Ik ben zelf gek op zoet en zout, dus ik maak ze altijd zelf met gezouten pinda's (hier vindt je het recept voor deze pindarotsjes) en ze vervelen nooit!
5. Banaan van de BBQ met chocolade
Als het mooie weer zo blijft, dan steken wij nog vaker de BBQ aan. En een lekker dessert is altijd een goed idee. Helemaal als er vrienden of familie blijft eten, dan zorgen wij voor een lekker dessert en dat maken we ook graag op de BBQ. Dit recept voor banaan van de BBQ met karamel en chocolade is echt heel erg lekker. Wij leggen het vaak alvast op de BBQ als we net klaar zijn met eten. Iedereen kan dan nog rustig even uitbuiken en kletsen, daarna gaan we pas voor het dessert...
Met deze ideeën weet ik zeker dat die paas chocolade ook op gaat als je het niet allemaal op eet....