Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; 10 jaar getrouwd, lekker bbqen

en genieten van het weer!

Toen ik de foto's voor dit weekoverzicht aan het uitzoeken was, kwam ik erachter dat ik meer dan 20 foto's te delen heb, zo leuk! De kinderen vragen ook vaak of ze een foto mogen maken, want "dat is leuk voor het weekoverzicht"! En zo komt het dus zomaar voor dat er heel veel foto's te delen zijn. Afgelopen week hebben we genoten van het weer, omdat de zon zich meer liet zien en waren wij alweer 10 jaar getrouwd! Wat gaat de tijd snel voorbij zeg... we hebben het heerlijk gevierd, want het leven vieren, dat kunnen we goed, haha! Kijk je mee naar onze week?

We beginnen de week op maandag. Dustin gaat naar zijn werk, de kinderen gaan weer naar school en ik ga ook aan de slag. Bobby maakte er een lekkere luie dag van...

Dinsdag is ook een hele normale werkdag. Ik begin de dag met een kop koffie en ga aan de slag. Het regent deze dag best flink, dus ik haal Dustin 's avonds ook even op van zijn werk, dan hoeft hij niet op de fiets in de regen terug naar huis.

Dinsdagavond gaan Sara en Thijs altijd sporten. Ze sporten buiten en Sara besluit dat ze deze keer niet gaat. De afgelopen tijd is ze al regelmatig helemaal natgeregend en daar heeft ze niet zo'n zin in, dat begrijp ik wel! Thijs traint iets later en dan wordt het net droog... dus hij mag mee om Dustin op te halen en daarna rijden we door om hem af te zetten.... ze houden het de hele training droog. Qua eten is het op dinsdag dus altijd even in etappes. Ik maak een tomatensoep met gehaktballetjes (het kopje hier achterin op de foto werd net opgeschept) en omdat ik zelf niet zo'n zin heb in soep, maak ik er ook een salade bij. Deze keer met couscous, paprika, tomaat, komkommer en feta... erg lekker!

Woensdag is het onze trouwdag! We zijn gewoon alweer 10 jaar getrouwd... wat waren we nog jong he? Haha! Het is best gek dat die 10 jaar zo voorbij zijn gevlogen, maar als je erover nadenkt hebben we ook weer zoveel meegemaakt in die 10 jaar. Lief en leed... dat zeker! Maar ook na die 10 jaar zijn we nog steeds verliefd, heerlijk!

Als we woensdag wakker worden, dan begint de dag gelijk met een kleinigheidje... een kus, een lieve kaart en chocolade... fijn wakker worden.

En later op de dag nog een mooie bos bloemen. Sofie zag de hortensia vlakbij school liggen, dus die mag ook mee naar huis! Onze tuin staat er vol mee, maar zo binnen op tafel zien ze er ook prachtig uit!

Na school worden we ook nog verrast door de kinderen! Ze zijn zelf naar de snoepwinkel gegaan voor het boeketje met snoepjes en natuurlijk chocolade... super lief <3

'S avonds steken we de bbq aan... mijn ouders komen gezellig eten en nemen ook een lief cadeautje mee, we worden zeker verwend! We beginnen met een drankje en wat lekkere hapjes van de bbq... zoals deze flammkuchen.

Altijd gezellig zo'n volle tafel! En we kunnen lekker buiten eten... als je het weer vergelijkt met de dag ervoor, dan boffen we echt.

Na het eten is er taart! Deze aardbeien bavarois taart kochten we bij de Hema. de meiden zochten hem uit, dat kan niet missen natuurlijk met die mooie roze kleur.

En we gaan natuurlijk nog even op de foto! We hebben een hele leuke dag gehad, heerlijk om zo onze trouwdag te kunnen vieren.

Donderdag beginnen we de dag met een bezoekje aan het stadhuis. Dustin had vorige week zijn rijbewijs verlengt en nu konden we hem ophalen. We maakten meteen even van de gelegenheid gebruik om een kop koffie te drinken...

Als we weer thuis zijn, ga ik aan de slag met een nieuw recept. Vorige week donderdag, vrijdag en zaterdag heb ik in totaal 3 recepten gemaakt en gefilmd... de komende weken ga ik wat betreft de video's wat vooruit werken voor de zomervakantie! Deze brownies waren erg lekker en je maakt ze met maar 3 ingrediënten! Ook de video kun je alweer bekijken.

Als de brownies moeten afkoelen, ga ik lekker naar buiten voor een wandeling. Het is prima weer, dus ik wandel nog 3 kilometer en kan daarna weer lekker verder aan de slag.

Dustin gaat ondertussen naar de kapper en haalt wat leuke plantjes om deze pot te vullen... zo staat dat er ook weer lekker fleurig bij!

Vrijdagochtend ga ik met mijn ouders naar het tuincentrum. Ze mochten als cadeau nog wat mooie kamerplanten uitzoeken, dus we gaan met zijn drieën die kant op en ze kiezen een aantal planten uit.

En ook hier drinken we lekker even een kop koffie... wat veel koffie in dit weekoverzicht, haha! Maar wel gezellig.

's middags ben ik weer gewoon aan het werk en na school haal ik met de kinderen nog wat boodschappen. We zien deze maiswafels met pizza smaak, dus die gaan mee naar huis om te proberen. Ons oordeel; lekker, maar qua kcal vallen ze best tegen. Er zitten er 3 in een pakje en per wafel zijn ze maar liefst meer dan 100 kcal! Als je ze dus als tussendoortjes alle drie zo opeet (en dat kan inderdaad best) dan heb je ruim 300 kcal te pakken... dat vind ik vrij veel voor even tussendoor. Maar... qua smaak zijn ze prima.

Zaterdagochtend heeft Thijs weer een honkbalwedstrijd. Ze staan al snel achter, maar het is heel spannend. Uiteindelijk winnen ze zelfs! Het is zo spannend, dat ik geen foto's maak ;) Daarna gaan we lekker naar huis en na de lunch rijden we naar het bos voor een wandeling / speurtocht.

Helaas kunnen we op een gegeven moment niet verder... Er staan hier wel 100 ganzen op het pad. Ook met kleintjes, dus ik vind het geen goed idee om daar doorheen te lopen. We nemen even een andere route en komen dan alsnog bij het eindpunt aan... ook prima.

Na de wandeling zijn we toch in de buurt van het tuincentrum, dus de kinderen willen daar nog wel even kijken. We vinden de huiskat en die krijgt wat lekkere aaitjes. Daarna kijken we nog wat, maar nemen we niks mee. Het is inmiddels wel tijd om naar huis te gaan en te gaan koken...

Zondag slapen we allemaal lekker uit. Thijs komt als laatste uit bed... hij had zaterdag nog een film gekeken samen met Dustin en ik ging eerder naar bed dan zij. We beginnen de dag rustig en brengen Sofie daarna weg naar dansen. Ze hebben binnenkort een voorstelling en vandaag oefenen ze de hele show achter elkaar. We brengen haar op de fiets weg en halen haar in de middag weer op. Tussendoor fiets ik samen met Sara nog even naar de supermarkt en 's middags zetten we ook een zwembadje neer. De meiden kunnen er lekker in poedelen en verder doen we heerlijk rustig aan.

'S avonds zetten we een lekker drankje neer en eten we allerlei hapjes van de bbq. Weer flammkuchen, maar ook mini hamburgers, quesedilla en kipspiesjes gemarineerd in yoghurt. We eten er salade, mais van de bbq en stokbrood bij...


En dan begint er weer een nieuwe week. Deze week vieren we Thijs zijn kinderfeestje (Ja, hij was in Februari jarig, maar met een buitenactiviteit en alle regen gaat het nu eindelijk gebeuren...) We hadden gehoopt op in ieder geval droog weer, maar het wordt gewoon bijna 30 graden, haha! Lekker veel drinken mee en dan komt het vast goed!


Verder hebben de kinderen een studiedag en heeft Dustin 4 dagen achter elkaar vrij... ik kreeg laatst de vraag of Dustin zoveel vakantiedagen heeft, maar dat komt vooral doordat hij ook regelmatig op zondag werkt. Bij zijn werkgever hebben ze een regeling dat je dan extra uren opbouwt. Ik denk dat hij gemiddeld per maand 2-3 extra dagen opbouwt en als je 4 dagen per week werkt, telt dat best snel op! Hij is dus lekker weer wat dagen vrij... in het weekend wordt er weer een honkbalwedstrijd gespeeld en hebben de meiden nog een feestje. Maak er een mooie week van!

Recept: Stroopwafel koffie
door Doortje 28 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor heerlijke stroopwafel koffie...
Een luxe badkamer thuis, zo realiseer je dat
door Doortje 27 sep, 2024
Vandaag delen wij tips voor een luxe badkamer thuis! (Gesponsord artikel)
5 tips voor het kopen van een nieuwe bank
door Doortje 26 sep, 2024
Ben jij op zoek naar een nieuwe bank? Wij geven handige tips voor je aankoop! (Gesponsord artikel)
5 tips om impulsaankopen te voorkomen
door Doortje 26 sep, 2024
Impulsaankopen kunnen je veel geld kosten, zonde als je geld uitgeeft wat je niet van plan was! Vandaag geven we tips.
Je woonkamer stylen als een pro, 5 handige tips!
door Doortje 25 sep, 2024
Vandaag geven wij 5 handige tips om je woonkamer te stylen als een pro! (gesponsord artikel)
Een nieuwe keuken kopen; Dit mag je niet vergeten
door Doortje 24 sep, 2024
Een nieuwe keuken kopen, dit mag je niet vergeten! Wij geven handige tips (gesponsord artikel)
Onze week: Nog even genieten van de zomer en op naar de herfst...
door Doortje 24 sep, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Een nieuwe badkamer kopen: 5 handige tips voor de beste aankoop
door Doortje 23 sep, 2024
Vandaag delen wij 5 handige tips voor de beste aankoop van een badkamer (gesponsord artikel)
Recept: Amandel rotsjes met gezouten karamel
door Doortje 21 sep, 2024
Vandaag delen wij het heerlijke recept van amandel rotsjes met gezouten karamel! Súper lekker!
5 simpele manieren om extra geld te verdienen
door Doortje 19 sep, 2024
Vandaag delen wij 5 simpele manieren om extra geld te verdienen
Show More
Share by: