Het is alweer een hele tijd geleden dat ik ons weekmenu met jullie heb gedeeld, dus het werd wel weer eens tijd! Zo na de kerstvakantie zorg ik altijd voor weer lekker veel extra groenten, omdat we in de vakantie dat wat meer loslaten. Dus na de vakantie is er weer even extra veel keus in lekkere groenten... hoewel er natuurlijk ook ruimte is voor een keertje minder gezond. We hebben nog steeds een aantal favorieten in ons weekmenu, gerechten die vaak terugkomen en waar iedereen fan van is, ideaal! Wil jij een keer je weekmenu delen? Dat kan nog steeds door het formulier in te vullen. Altijd leuk om bij anderen mee te kijken!
Wil je weten waarom wij een weekmenu maken en wil je extra tips? Lees dan hier mee. Dan geef ik je nu graag een kijkje in ons weekmenu van de afgelopen week;
Maandag; Gado Gado
Ik vind Gado Gado echt een ideaal gerecht met lekker veel groenten. Deze keer kozen we voor wortel, sperziebonen, bloemkool en broccoli. Daarbij satésaus, een gekookt eitje, kroepoek en komkommer. Ook de gebakken uitjes werden op tafel gezet.
Dinsdag; Frietjes met salade
De dinsdag was iets minder gezond. Dat kwam omdat Dustin op zijn werk lekker friet ging eten... en.. dat wilden wij natuurlijk ook wel! Ik maakte frietjes uit de oven met kip. Voor de groenten kozen we voor Griekse salade met sla, tomaat, paprika, komkommer, olijven en feta, ook die ging helemaal op.
Woensdag; Tortilla's met guacamole
We kozen woensdag voor tortilla's uit de oven. We vulden ze met ui, paprika, mais en kidneybonen. Ik maakte er een kinderproof guacamole bij met avocado en lekkere zoete snoeptomaatjes.
Donderdag; Wortelsoep
Donderdag is momenteel een enorme drukke dag. Na school gaat Sofie naar dansen en heeft Thijs nog honkbal training, dat is afgelopen week ook weer begonnen. Omdat we dan allemaal pas rond 18.30u weer thuis zijn is het handig om van tevoren te koken, gelukkig konden de kinderen naar de overblijf en had ik er 's middags even tijd voor. Ik maakte een makkelijke wortelsoep met ui, knoflook en wortel.
Toen we thuiskwamen deden we nog wat broodjes in de oven en maakten we nog wat snoepgroenten klaar... (paprika en komkommer)
Vrijdag; Aardappel uit de oven met sperziebonen en een worstje
Vrijdag schilden we aardappels, deden we ze met knoflook, olijfolie en rozemarijn in de oven en aten we er sperziebonen en een worstje bij. Simpel en snel klaar.
Zaterdag; Pasta met groenten
Ook zaterdag kozen we weer voor lekker veel groenten. We maakten een pasta saus met onder andere passata, ui, knoflook, paprika en courgette. (Ik grilde de groenten in de oven en daarna pureerden we ze met de passata, extra kruiden en bouillon) We aten er fusilli bij.
Zondag; Hapjes / tapas
Een soort van restjes dag, maar dan anders! We maken vanavond heel veel dingen op. Uit de koelkast nog wat groenten waarvan we lekker bladerdeeg hapjes maken. Nog wat extra snoepgroenten erbij... Ongezouten nootjes, olijven, nog wat kaas en zo eten we lekker hapjes vanavond. De kinderen vinden dat altijd geweldig en we maken daarbij altijd nog van alles op, dus dat is fijn!