Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Niet kneden brood!

Brood bakken is super om te doen, maar het kneden is soms best lastig. Ik bak daarom vaak een “No knead bread” een niet kneden brood. Het is super makkelijk om te maken en heerlijk zo uit de oven, je hebt alleen tijd nodig… ik deel vandaag het recept met je;

Dit heb je nodig; 

• 450 gram bloem 
• eetlepel zout (zo’n 10 gram) 
• half zakje gist (3,5 gram) 
• 350 ml water (lauwwarm) 

Dit moet je doen;

• Omdat je met dit deeg lang de tijd nodig hebt, maakte ik het vaak s’avonds. Dan kon ik het s’ochtends nog even doorkneden, vormen en nog een keer laten rijzen. Aan het begin van de middag kun je het dan afbakken.
• Om te beginnen doe je de ingrediënten allemaal bij elkaar en roer je dit met een spatel door. Dan is het tijd om het deeg af te dekken met een theedoek en zo’n 12-15 uur te laten rijzen. Maak het dus s’avonds en ga de volgende ochtend verder… 
• S’ochtends zie je dat het deeg goed heeft gerezen. Haal het uit de kom, kneed even door en vorm een bol. Let op! Het deeg kan erg plakkerig zijn, dus gebruik wat extra bloem.
• Leg de bol op een stuk bakpapier en laat daarna weer ongeveer 2 uur rijzen. (Afdekken met een theedoek)
• Verwarm de oven voor op 230 graden. Zet in de oven alvast een ovenbestendige pan met deksel (ik gebruik mijn gietijzeren pan)
• Haal de pan uit de oven (voorzichtig, hij is gloeiend heet!) en doe de deegbol met het bakpapier erin. 
• Doe de deksel op de pan en bak het brood zo’n 25-30 minuten.
• Haal de deksel van de pan en bak nog 10 minuten (hou het brood in de gaten, want de bovenkant kan snel donker worden)
• Haal het brood uit de pan en laat afkoelen. Dan kun je er plakken van snijden, heerlijk met alleen een goede roomboter, maar leef je uit qua beleg!

Zo maak je dus gemakkelijk een eigen brood! Ideaal als je geen staande mixer hebt of gewoon tegen het kneden opziet, maar wel van versgebakken brood houdt! Eet smakelijk! 

In onderstaande video kun je zien hoe wij dit brood bakken;
5 groenten die makkelijk groeien in de moestuin
door Doortje 22 mei 2025
De zon schijnt en de tijd van de moestuin is weer aangebroken! Ik vertel je vandaag over 5 groenten die makkelijke groeien in je eigen tuin!
Onze week: Avond 4 daagse, nieuwe lamp en het was niet mijn beste week
door Doortje 20 mei 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Omgekeerd appeltaartje van de bbq
door Doortje 17 mei 2025
Vandaag delen wij een lekker recept van de bbq! Dit omgekeerde appeltaartje is heerlijk als afsluiter van de maaltijd.
10 fantastische tips om stap voor stap gezonder te leven
door Doortje 15 mei 2025
Vandaag delen we 10 fantastische tips om stap voor stap gezonder te leven.
Onze week: Weer naar school, kapper, lekker koken en moederdag
door Doortje 13 mei 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Pistache fudge
door Doortje 10 mei 2025
Vandaag delen we weer een heerlijke fudge recept; met pistache nootjes!
Weekmenu in de meivakantie
door Doortje 8 mei 2025
Ik deel vandaag ons weekmenu in de meivakantie, want als de kinderen vakantie hebben, eten we toch weer anders... kijk je mee?!
Onze week: Heel veel lekker eten, logeren en genieten van de zon!
door Doortje 6 mei 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Focaccia met rozemarijn
door Doortje 3 mei 2025
Vandaag delen we het recept voor focaccia met rozemarijn. Erg lekker bij de borrel en leuk om zelf te maken!
Besparen in Mei
door Doortje 1 mei 2025
Mei is begonnen! Een nieuwe maand met nieuwe (bespaar)kansen. Er staan vandaag weer 5 tips en opdrachten klaar om mee aan de slag te gaan...
Show More