Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Niet kneden brood!

Brood bakken is super om te doen, maar het kneden is soms best lastig. Ik bak daarom vaak een “No knead bread” een niet kneden brood. Het is super makkelijk om te maken en heerlijk zo uit de oven, je hebt alleen tijd nodig… ik deel vandaag het recept met je;

Dit heb je nodig; 

• 450 gram bloem 
• eetlepel zout (zo’n 10 gram) 
• half zakje gist (3,5 gram) 
• 350 ml water (lauwwarm) 

Dit moet je doen;

• Omdat je met dit deeg lang de tijd nodig hebt, maakte ik het vaak s’avonds. Dan kon ik het s’ochtends nog even doorkneden, vormen en nog een keer laten rijzen. Aan het begin van de middag kun je het dan afbakken.
• Om te beginnen doe je de ingrediënten allemaal bij elkaar en roer je dit met een spatel door. Dan is het tijd om het deeg af te dekken met een theedoek en zo’n 12-15 uur te laten rijzen. Maak het dus s’avonds en ga de volgende ochtend verder… 
• S’ochtends zie je dat het deeg goed heeft gerezen. Haal het uit de kom, kneed even door en vorm een bol. Let op! Het deeg kan erg plakkerig zijn, dus gebruik wat extra bloem.
• Leg de bol op een stuk bakpapier en laat daarna weer ongeveer 2 uur rijzen. (Afdekken met een theedoek)
• Verwarm de oven voor op 230 graden. Zet in de oven alvast een ovenbestendige pan met deksel (ik gebruik mijn gietijzeren pan)
• Haal de pan uit de oven (voorzichtig, hij is gloeiend heet!) en doe de deegbol met het bakpapier erin. 
• Doe de deksel op de pan en bak het brood zo’n 25-30 minuten.
• Haal de deksel van de pan en bak nog 10 minuten (hou het brood in de gaten, want de bovenkant kan snel donker worden)
• Haal het brood uit de pan en laat afkoelen. Dan kun je er plakken van snijden, heerlijk met alleen een goede roomboter, maar leef je uit qua beleg!

Zo maak je dus gemakkelijk een eigen brood! Ideaal als je geen staande mixer hebt of gewoon tegen het kneden opziet, maar wel van versgebakken brood houdt! Eet smakelijk! 

In onderstaande video kun je zien hoe wij dit brood bakken;
Onze week: Warm, het leek wel vakantie en er is weer voor ons gekookt
door Doortje 8 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?!
Recept: Amandel rotsjes met gezouten karamel
door Doortje 5 juli 2025
Vandaag delen wij het heerlijke recept van amandel rotsjes met gezouten karamel! Súper lekker!
Besparen in Juli, 5 handige tips om snel te besparen deze maand
door Doortje 3 juli 2025
Juli is begonnen en net zoals iedere maand, delen wij weer 5 handige bespaartips en opdrachten om deze maand mee aan de slag te gaan.
Onze week: Poffertjes, naar de kapper, lekker eten en naar het strand
door Doortje 1 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Zo organiseer je een low budget BBQ
door Doortje 30 juni 2025
Wij barbecuen het hele jaar door... maar is dit nou een dure maaltijd of valt het wel mee? Zo hou je je bbq low budget!
Recept: Frambozen smoothie
door Doortje 28 juni 2025
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke frambozen smoothie
Grote porties koken; Deze gerechten kun je gemakkelijk invriezen
door Doortje 26 juni 2025
Grote porties koken kan heel handig zijn... Wij vertellen je graag welke gerecht je in meerdere porties kunt koken.
Onze week: Onze trouwdag, koffie en genieten van onze tuin!
door Doortje 24 juni 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Waarom wij kozen voor wandtegels tot aan het plafond
door Doortje 23 juni 2025
Je badkamer aanpakken? In dit nieuwe artikel geven wij tips over de wandtegels (gesponsord artikel)
Recept: Oreo slagroom ijs
door Doortje 21 juni 2025
Vandaag delen wij het recept voor super makkelijk en lekker Oreo slagroom ijs!
Show More