Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Mijn 10 favoriete basis producten voor in de keuken

basis producten in de keuken
Iedereen heeft wel een aantal basisproducten die favoriet zijn. Denk aan producten die (bijna) altijd op het boodschappenlijstje staan en die altijd in huis zijn. Voor het maken van een snelle avondmaaltijd of die gewoon handig zijn om te hebben en veel gebruikt worden. Vandaag vertel ik je over mijn 10 favoriete basis producten voor in de keuken.

1. Olijfolie 

Ik heb natuurlijk familie in Italië wonen, dus ik heb inmiddels kennis gemaakt met de lekkerste olijfolie! Om te bakken kies ik een goedkoper product, maar door salades kies ik de echt goede extra vergine. Die is ook heerlijk om een beetje "op te pimpen" met zout en daar versgebakken brood in te dippen... echt te lekker!

Meestal komt deze heerlijke olijfolie met familie mee, maar nu we elkaar al bijna 1,5 jaar niet hebben gezien koop ik mijn geliefde olijfolie in Nederland. 

2. Eieren 

Eieren zijn altijd handig om in huis te hebben. Voor een lekkere omelet als lunch tot aan baksels zoals merengue. Laatst had Dustin macarons gemaakt en daar gaat flink wat eiwit in, het eigeel gebruiken we dan weer om banketbakkersroom te maken.... we gooien niets weg. Wist je dat je zelfs eiwitten in kunt vriezen? Handig als je ze een keer over hebt en geen tijd hebt om ze te verwerken. 

3. Uien 

Uien mogen niet ontbreken in mijn favorieten lijstje. We kopen ze het liefst met 2 of zelfs 5 kg. tegelijk. Uien zijn voor mij echt een basisingrediënt in de keuken. Ze gaan in de soep, door de pasta saus, ik gebruik ze op plaattaartjes en in hartige taarten. Als we hamburgers bakken of hutspot eten, dan bakken we flink wat uienringen om eroverheen te doen... 

4. Knoflook 

Dit is een beetje hetzelfde als het "uienverhaal" al ben ik hierbij toch degene die dit het meest eet. Knoflook is wat mij betreft ook handig als basis, maar ik rooster altijd een paar tenen bij de gebakken aardappels en ben dol op zelfgemaakte knoflooksaus en knoflooksoep waar maar liefst 3 bollen ingaan... dus even uit de buurt blijven, maar ik vind het te lekker! 

5. Kruiden 

In de tuin hebben we een aantal verse kruiden staan... zoals basilicum, rozemarijn en tijm. Maar we hebben natuurlijk ook een kastje vol met gedroogde kruiden. De Italiaanse kruiden gaan er hier rap doorheen, maar ook de komijn en bijvoorbeeld kaneel.... ik drink regelmatig cappuccino met kaneel eroverheen, zo lekker!  
basics in de keuken; kaneel

6. Bouillon


Omdat wij wekelijks soep maken (voor de lunch of het avondeten) gaat er hier ook flink wat bouillon doorheen. Ik koop meestal een pot met bouillonpoeder, zodat ik zelf de juiste hoeveelheid eruit kan scheppen.


Ik kies dan ook altijd voor de vegetarische variant, die vinden wij erg lekker, dus die gebruiken we graag.


7. Bloem / Zelfrijzend bakmeel


Er staat hier altijd wel een pak bloem in de kast. Ik vond het vorig jaar ook best een "ding" dat het opeens overal uitverkocht was! (Toen iedereen ging hamsteren) Ik gebruik bloem regelmatig. Voor het bakken van wafels voor het ontbijt in het weekend tot het bakken van makkelijk brood.


En natuurlijk bakken we op een regenachtige middag graag koekjes of een cake.


8. Boter


Hetzelfde verhaal als hierboven, om te bakken is het handig om altijd boter in huis te hebben. Ik kies meestal voor margarine, dat is iets minder lekker dan roomboter, maar het ligt er ook aan welk baksel je maakt.


Als er een goede aanbieding is voor roomboter, dan sla ik wel in en vries de pakjes boter in, ideaal!


9. BBQ saus


Aangezien de BBQ hier inmiddels in de zomer en de winter aanstaat (gewoon het hele jaar dus) hebben we een aantal favorieten die niet mogen ontbreken. Deze BBQ saus is er 1 van, hij is van Remia en we gebruiken hem dus bij de BBQ, maar ook om te marineren of voor een saladedressing. Het is sinds kort een nieuwe favoriet die we altijd in huis hebben.


10. Bladerdeeg


Ik vind bladerdeeg geweldig! Om het zelf te maken ben je enorm lang bezig, maar gelukkig liggen er genoeg pakjes in de vriezer in de winkel voor nog geen € 1,-


Wij gebruiken bladerdeeg voor hartige taarten, maken er met de kinderen kaas en worstenbroodjes van en ik maak er tijdens de feestdagen graag een leuke bladerdeeg ster van bij de soep of een Nutella kerstboom. Je kunt er alle kanten mee op van zoet tot hartig, daarom hebben wij altijd een pakje in de vriezer liggen.

Recept: Kerst stroopwafels
door Doortje 23 november 2024
Wij delen vandaag een leuk kerst recept: Ideaal om met de kinderen te maken en lekker feestelijk!
De allerbeste tips tegen de herfstdip
door Doortje 21 november 2024
Vandaag vertel ik je over de herfstdip die ik altijd had en hoe ik er vanaf ben gekomen.
Onze week: Sint Maarten, Kerstboom opzetten en een luxe nachtje weg
door Doortje 19 november 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Apple crumble
door Doortje 15 november 2024
Vandaag deel ik weer een lekker recept. Het recept voor lekkere apple crumble!
Winactie: Video van Sint
door Doortje 14 november 2024
Vandaag hebben wij een leuke winactie is samenwerking met: Video van Sint
Een cadeautje in de brievenbus
door Doortje 13 november 2024
Wil je iemand iets leuks opsturen? Denk dan eens aan een verrassing in de brievenbus! (Gesponsord artikel)
Onze week: Alvast veel kerst, koffie, geen stroom en lunchen
door Doortje 12 november 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Marsrepen fudge
door Doortje 9 november 2024
Vandaag delen wij het recept voor super lekkere Marsrepen fudge!
5 x besparen in November
door Doortje 7 november 2024
November is begonnen en een nieuwe maand betekent; nieuwe bespaartips. We delen er weer 5.
Onze week: Herfstvakantie!
door Doortje 5 november 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Show More
Share by: