Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Hoe ga je om met kinderen

van verschillende leeftijden tijdens de feestdagen?

Hoe ga je om met kinderen van verschillende leeftijden tijdens de feestdagen?

Deze vraag is bijzonder relevant voor ouders die streven naar harmonieuze en vreugdevolle feestdagen voor het hele gezin. De feestdagen brengen een mix van emoties, verwachtingen en activiteiten met zich mee, die stress kunnen veroorzaken maar ook kansen bieden voor onvergetelijke familieherinneringen. In dit artikel bespreken we enkele tips om de feestdagen soepel en plezierig te laten verlopen voor kinderen van alle leeftijden.


Een inclusieve planning


Het betrekken van kinderen bij het plannen van de feestdagen kan een wereld van verschil maken. Van samen kerstartikelen kopen tot het helpen met het kerstdiner, kinderen van alle leeftijden voelen zich gewaardeerd en betrokken als ze mogen meehelpen. Dit is ook een uitstekende kans om over familietradities te leren en nieuwe te creëren. Begin met een brainstormsessie waarbij iedereen zijn ideeën en verwachtingen kan delen. Dit helpt niet alleen om iedereen op één lijn te krijgen, maar vermindert ook de stress door onrealistische verwachtingen bij te stellen.


Activiteiten voor elke leeftijd


Het afwegen van activiteiten zodat ze aansluiten bij de interesses en ontwikkelingsstadia van verschillende leeftijdsgroepen is cruciaal. Voor jongere kinderen kan het creëren van eenvoudige knutselwerken of het bakken van koekjes een grote hit zijn, terwijl oudere kinderen misschien meer geïnteresseerd zijn in het plannen van een speciaal onderdeel van het kerstdiner zoals deze lekker Nutella Kerstboom, of het organiseren van een familie filmavond. Zorg ervoor dat je activiteiten kiest die aanmoedigen tot samenwerking, waardoor de kans op ruzies en angsten wordt verkleind.


Tijd voor rust en ontspanning


De feestdagen kunnen overweldigend zijn, vooral voor gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden. Het is belangrijk om rustmomenten in te plannen. Of het nu gaat om een stille leeshoek met kerstboeken of een rustige ruimte waar oudere kinderen en volwassenen zich even kunnen terugtrekken, zorg ervoor dat iedereen weet dat het oké is om even een pauze te nemen van de festiviteiten.


De kracht van tradities


Tradities spelen op termijn een steeds grotere rol tijdens de feestdagen. Ze bieden een gevoel van continuïteit en zekerheid, vooral voor kinderen. Het samen versieren van het huis, het voorbereiden van bepaalde gerechten voor het kerstdiner, en het lezen van een speciaal kerstverhaal op kerstavond; deze momenten creëren een gevoel van verbondenheid en vormen warme herinneringen voor de toekomst.


Samen genieten


Het belangrijkste tijdens de feestdagen is samen genieten. Maak je niet te veel zorgen over het perfecte kerstdiner of de ideale kerstochtend. Focus in plaats daarvan op het creëren van een liefdevolle omgeving waar iedereen zich gewaardeerd en geaccepteerd voelt. Door de nadruk te leggen op de waarde van samenzijn, verminder je stress en bouw je aan een fundament van positieve herinneringen die nog lang na de feestdagen gekoesterd zullen worden.


(Dit is een gesponsord artikel)

Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: