In de rubriek "Het weekmenu van" geven lezers een kijkje in hun weekmenu. Wat staat er op tafel en wat eten we vandaag? Wil je zelf een keer je weekmenu delen? Dat kan! Vul het formulier in, leuk dat je meedoet!
Vandaag vertelt Corina over haar weekmenu;
Maak je iedere week een weekmenu?
Ja, ik maak iedere week een weekmenu. Ik vraag input van man en dochter en plan dan 6 dagen in. Dit komt altijd wel uit, er zijn altijd wel restjes of onvoorziene omstandigheden. Ik heb een bezorgbundel en laat 1x per week mijn boodschappen bezorgen. Alvast vooruit plannen geeft rust, ik krijg weinig vragen "wat eten we vanavond" en ik hoef niet adhoc naar de supermarkt als alles goed gepland is. Soms haal ik door de week nog een Too good to go pakket. Dat maakt me creatief met eten verwerken en er komt soms iets onverwachts lekkers uit.
Uit hoeveel personen bestaat het huishouden? Wie eten er allemaal mee?
We hebben een gezin van 2 volwassenen en een dochter van 9 jaar.
Hoe vindt je inspiratie voor je weekmenu?
Het is meestal een mix van favorieten met ideetjes die ik in de loop van de week opdoe. Ik probeer de helft van de tijd koolhydraatarm te eten. Mijn man en dochter doen dat niet, dus gerechten met rijst (voor mij broccolirijst), pasta (voor mij courgetti) of een grote salade zitten er altijd wel tussen. Soms heeft mijn dochter een challenge bedacht. Zo hebben we al een dag alles in 1 kleur gegeten en een dag alles in mini-variant.
Wat is het populairste gerecht in jullie huishouden?
Kip Madras (heb alles geprobeerd, maar het wereldgerecht pak blijft het lekkerst) en maaltijdsalade met tonijn
Tijd voor het weekmenu!
Wat eet je op maandag?
Nacho schotel. Mijn dochter is gek op nacho's en ik wil graag 1 keer in de week vegetarisch eten. We hadden nacho's, rijst, ovenschotel met kidneybonen, paprika en tomatenblokjes met lekker veel taco kruiden en komkommer en ijsbergsla erbij.
Wat eet je op dinsdag?
Ik had nog een restje hartige taart met runderstoof, hierbij aten we een gevulde salade met ijsbergsla, tomaat, komkommer, zilveruitjes, pinda's en appel.
Wat eet je op woensdag?
We eten op woensdag spaghetti (voor mij met courgetti). Woensdag is voor ons een werkdag en de dag dat mijn dochter rond etenstijd training heeft en uitgehongerd thuiskomt. Spaghetti is snel klaar en altijd goed. Ik maak een rode saus met mager rundergehakt, italiaanse wokgroenten en een pakje passata en italiaanse kruiden. Eroverheen lekker geraspte kaas. En erbij plakjes komkommer.
Wat eet je op donderdag?
Donderdag is restjesdag. De koelkast moet leeg omdat vrijdagochtend de boodschappen worden bezorgd. We hebben nog wat spaghetti over van gisteren en er ligt nog soep in de vriezer. Ook ligt er nog een klein stokbroodje wat nodig afgebakken moet worden en hebben we nog een bakje zelfgemaakte tonijnsalade. We eten hierbij de laatste tomaatjes en een stukje komkommer. Als toetje moet het pak frambozenyoghurt op vandaag. Geen straf!
Wat eet je op vrijdag?
We eten op vrijdag boerenkool. Ik had in een too good to go pakket (dinsdag opgehaald) een hele grote zak boerenkool. Mijn dochter en man zijn er gek op. Aardappels en een rookworstje had ik nog in huis. Dit gerecht kan ik in de middag al op zetten. Vrijdag is ook trainingsdag en dan moet ik ophalen om 17.00. Heel makkelijk dus als er al eten klaar staat. Mijn man werkt vandaag de hele dag, en vrijdag is mijn vrije dag.
Wat eet je op zaterdag?
Op verzoek van mijn dochter een hapjesbuffet (soort van tapas dus). We hebben allerlei soorten rauwkost, gerookte zalm, kleine loempiaatjes, gehaktballetjes, blokjes truffelkaas en boerenkaas, stokbroodje met kruidenboter en olijfjes. Heerlijk pakken en eten wat je wil.
Wat eet je op zondag?
Vandaag heb ik alle tijd om te koken, het wordt dus stoofvlees. Niet perse veel werk, maar ik vind het niet fijn om een pan op te hebben staan als er niemand thuis is. Zondag is nog leeg in de agenda, dus lekker een grote pan stoofvlees in de planning. Erbij eten we rode kool en zoete aardappel frietjes. Mijn dochter houdt hier niet van en eet een wrap met kruidenkaas, ijsbergsla en gerookte kipfilet.
Heb je nog toevoegingen?
Het is toch altijd weer een puzzel om vlees en vis en vegetarisch in het menu te krijgen. In een gerecht wat we allemaal lekker vinden is het soms erg lastig. Ik probeer een keer per week iets te eten wat nieuw is of niet vaak op ons menu heeft gestaan. Ook probeer ik zoveel mogelijk vers te koken en tussendoor veel rauwkost te eten en aan te bieden.
Dankjewel Corina voor het delen van jullie weekmenu! Ik heb weer lekker veel inspiratie gekregen, want wat staan er lekkere gerechten tussen.