De herfst is begonnen en daarmee ook de tijd om weer lekker te bakken. Ik vind bakken enorm leuk, maar in de zomer ben ik liever buiten en neem ik er de tijd niet voor. Als de dagen korter worden en het buiten regent en guur is, dan sta ik weer lekker in de keuken! Met de echte herfst smaken kun je heerlijk bakken, denk ook eens aan;
Bij ons zijn appelflappen ook altijd favoriet. Makkelijk en snel te maken. Hierbij deel ik ons super makkelijke recept!
Benodigdheden voor 10 Appelflappen;
* Pakje bladerdeeg met 10 plakjes
* 4-5 appels (hiervoor kun je lekker zure appels gebruiken)
* 1 eetlepel kaneel
* 2 eetlepels suiker (en iets extra om te bestrooien)
* 50 gram rozijnen
* 1 ei
* 1 eetlepel custard poeder (optioneel)
Dit moet je doen;
* Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien
* Verwarm de oven alvast voor op 200 graden
* Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng ze met de kaneel, suiker, rozijnen en custard poeder.
* Nu is het al tijd om de appelflappen te vullen. Leg een schep van het appel mengsel op een plakje bladerdeeg en vouw de appelflap dicht (Maak er bijvoorbeeld een driehoek van)
* Ga zo door totdat je alle bladerdeeg plakjes gevuld hebt
* Klop het ei los en bestrijk de appelflappen met ei, dit zorgt voor een goudbruin kleurtje bij het bakken.
* Strooi over de bovenkant nog wat suiker
* Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Appelflappen zijn het lekkerste als ze nog warm zijn. Ik maak ze ook regelmatig als toetje met een bolletje vanille of kaneelijs. Daarnaast is dit recept ideaal om samen met kinderen te maken, het is snel, niet moeilijk en ze kunnen gemakkelijk helpen.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de appelflappen maken;