Het is alweer even geleden dat ik een weekmenu met jullie deelde. Tijd om weer eens een kijkje te geven in ons weekmenu... de afgelopen week was het heerlijk zonnig, na een grijze en grauwe lente, kregen we eindelijk onze portie zon; genieten! Wij eten met warm weer altijd iets anders dan "normaal". Lekker wat makkelijke recepten en lekker buiten in de tuin. Ons weekmenu zag er deze week als volgt uit;
Maandag; broccoli soep
Soep vind ik altijd een goed idee. In de winter warm je er extra van op en geeft zo'n kop soep een lekker warm en comfortabel gevoel. Met mooi en warm weer geeft het je door het zout van de bouillon altijd weer even een oppepper. Ik maakte een hele pan vol soep en helaas kwam het er deze keer niet van om de soep bij de lunch op te eten, dus er ging een flinke bak de vriezer in... handig voor een andere dag.
Dinsdag; Pasta salade
Salades doen het goed bij warmer weer. Met een broodje heb je meteen een lekkere maaltijd. Ik maakte de pasta salade deze keer met paprika, tomaat en mozzarella, naar dit recept. Al bakte ik nu ook wat spekjes uit, want dat wilden de kinderen graag... helemaal prima en een lekkere aanvulling.
Woensdag; Uit eten
Ik ging woensdag op donderdag een nachtje weg zonder Dustin en de kinderen, hij had een druk programma... de kinderen moesten naar school, hij wilde het zwembad op gaan zetten en de meiden moesten aan het eind van de middag naar zwemles. Hij had geluk, want er was nog salade over. Dus zij maakten de salade op en daarna bakte hij nog een schaal frietjes, groot feest voor de kinderen!
Ik at zelf op het terras, heerlijk aan het water in het zonnetje.... ik had ook frietjes (haha) en een lekker biefstukje.
Donderdag; Makkelijke goulash
"Vroeger" aten we dit gerecht heel vaak, maar het stond al maanden niet meer op het weekmenu... ik vond het ook niet echt een gerecht om met warm weer te maken, maar ach... het was ideaal toen het klaar was; met een schaaltje met rijst, groenten en saus lekker in de tuin, helemaal prima.
Vrijdag; Aardappels, groenten en vlees van de BBQ.
De bbq wordt hier het hele jaar door gebruikt en natuurlijk steken we hem ook graag aan op warme dagen. We deden een normaal agv'tje, maar dan net even anders... gepofte aardappel van de BBQ (tussen de kolen), groenten pakketjes (met ui, paprika, courgette en veel kruiden) en een stukje vlees. Deze keer hadden we varkenshaas.
Zaterdag; Mexicaanse poke bowl
Een poke bowl maak je voornamelijk door veel verschillende ingrediënten te serveren in een schaaltje (een bowl) en er zijn natuurlijk veel variaties te vinden. Ik vind het ideaal met de kinderen, want zij kunnen zelf kiezen wat ze er allemaal bij willen eten. Ik ga deze keer voor een Mexicaanse variant... We hebben er tortilla chips bij, gekruid gehakt, tomaatjes, mais, kidneybonen en avocado. Iedereen kan zelf kiezen en het is ook weer gemakkelijk lekker in de tuin op te eten.
Zondag; BBQ met de familie
We kunnen weer steeds meer familie zien en daar maken we graag gebruik van. Nu familie van mij een paar weken in Nederland is, proberen we elkaar zoveel mogelijk te zien! We steken morgen dus weer de BBQ aan en gaan genieten van een uitgebreide bbq; compleet met maiskolven, weer gepofte aardappels (met kruidenboter!), salades en nog veel meer lekkers, ik heb er nu al zin in.
De komende week houden de warme dagen nog wel even aan, dus ik hoop dat ik je weer genoeg inspiratie heb gegeven om een lekkere en makkelijke maaltijd op tafel te zetten, zonder teveel moeite! Dat er nog maar veel zonnige dagen mogen volgen....