Dit kun je maken met Sinterklaas left overs!

3. Chocolademelk
De herfst (en de winter!) zijn bij uitstek de seizoenen voor warme chocolademelk. Heerlijk om op de bank te ploffen met een grote beker chocolademelk en een leuke film. Wij hebben een melkopschuimer (affiliate link) en de kinderen vinden het ook heerlijk om luchtige melk te maken en er dan chocolade doorheen te roeren...
Hier kunnen we dus gemakkelijk chocoladeletters voor gebruiken! Even een stukje laten smelten en door de melk heen roeren. En wil je er helemaal een feest van maken, dan komt er nog een toef slagroom op met verkruimelde kruidnootjes of nog wat geraspte chocoladeletter... heerlijk!
4. Chocolade fondue
Chocolade fondue is altijd een goed idee en heerlijk voor de feestdagen...
Daar kunnen we mooi de chocoladeletters voor gebruiken. We kunnen ze smelten met een beetje boter of kokosolie en dan dippen maar... denk aan;
- Fruit (van stukjes appel tot blauwe bessen)
- lange vingers of andere koekjes
- spekjes
- cake
- nougat
- zoute popcorn
- en vooruit... kruidnootjes kunnen dan ook nog best gedipt worden ;)
5. Arretjes cake of chocolade cake
Ik deelde al eerder het recept voor arretjescake met karamel. Je kunt daar de chocoladeletters of chocolade sinterklazen prima voor gebruiken. En daarnaast kun je voor de vulling kiezen voor kruidnootjes of pepernoten (of iets anders dat over is)
Dustin heeft met de kinderen laatst ook een chocolade cake gemaakt. Dan smelt je wat chocolade door het beslag of je strooit wat blokjes chocolade door het beslag (dit smelt dan in de oven) erg lekker!
Er hoeft dus (gelukkig!) niet weggegooid te worden van al het Sint lekkers. Je kunt er volop mee aan de slag de komende weken....










