De zomer staat voor de deur en wat doen we dan? Barbecueën! Dustin heeft op zijn werk een hele cursus gevolgd en is inmiddels onze expert. Hoewel de zomer natuurlijk heerlijk is om die barbecue aan te steken, kan dat ook echt gemakkelijk in het voorjaar, de herfst of de winter. Het hele jaar door staat de barbecue hier regelmatig aan.
Bij barbecueën denken we ook vaak aan grote stukken vlees, maar er is zoveel meer mogelijk! Van taarten tot toetjes en van gegrilde groenten tot een hele gegrilde bloemkool. Vandaag geven we je 5 redenen om veel vaker te barbecueën en help ik je vast op weg met een aantal lekkere recepten.
1.Met de juiste barbecue is het een eitje;
Goed materiaal is het halve werk. Een wegwerp barbecue is handig voor onderweg, maar in je eigen tuin kies je natuurlijk voor kwaliteit. Een green egg is natuurlijk een van de beste die je kunt hebben. Door te kiezen voor goede kwaliteit, kun je de temperatuur goed beheersen, lukken je gerechten beter en kun je de barbecue nog vaker aansteken, want het gaat bijna vanzelf!
Vergeet ook je accessoires niet als het om kwaliteit gaat. Spatels, spiesen, tangen, goede handschoenen die goed werken bij hoge temperaturen en een goede starter. Dat voorkomt ongelukken.
2. Voor variatie in je weekmenu
Gevarieerd eten is belangrijk. Je kunt zelf de hele week barbecueën en nog geen dag hetzelfde eten. Kies voor een stuk vlees of kies eens iets anders;
3. Veel meer buiten
Als de barbecue aan gaat, dan eten we vaak ook meteen buiten. Als het buiten koud is, dan helpen dikke vesten en dekentjes, want wij zaten zelfs een keer met tweede kerstdag buiten te eten, heerlijk!
De frisse lucht, lekker buiten zijn en genieten van lekker eten, dat kan het hele jaar door. Heb je een kantoorbaan? Of zou je eigenlijk wel vaker buiten willen zijn? Een buitenkeuken helpt daarbij, je kunt na je werkdag zo de tuin in om lekker te koken. Zorg voor genoeg ruimte en bereidt de hele barbecue voor in de tuin. We moeten allemaal minimaal 2 uur buiten zijn en dat lukt vaak niet, maar als je buiten kookt en eet, dan heb je die 2 uur zo te pakken.
4. Voor de gezelligheid
Wij houden ervan om etentjes te organiseren. Als er familie of vrienden komen eten, dan is barbecueën altijd favoriet. Je hoeft tijdens het koken niet in de keuken te verdwijnen, maar je kunt lekker bij je gasten in de buurt blijven staan. Een goed gesprek begint vaak met een groepje rondom de barbecue.
Met meer mensen kun je ook volop variëren. Een groot stuk vlees is zo verdeeld en voor het toetje kies je bijvoorbeeld voor banaan met chocolade, karamel en marshmallows. De marshmallows die over zijn, die kunnen de kinderen lekker roosteren.
5. Bewust eten
We zijn allemaal druk en vooral op de doordeweekse dagen eten we snel even tussendoor, want de een moet naar zwemles, de ander komt net thuis van het werk en er staan oudergesprekken en sporttrainingen in de agenda.
Als wij barbecueën dan duurt dat lang, soms wel de hele avond. We zitten gezellig met zijn allen in de tuin, de kinderen erbij en we eten bewust en rustig. Juist omdat wij daar niet altijd tijd voor hebben, is het fijn om de tijd te nemen, de kinderen hun verhalen te laten vertellen en goede gesprekken te hebben. Even rust en lekker eten…
Er zijn dus genoeg redenen om de barbecue vaker aan te steken. Eet smakelijk!