Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

4 redenen waarom een saunabon het perfecte cadeau is

4 redenen waarom een saunabon het perfecte cadeau is

Wil jij de aankomende feestdagen echt eens wat anders cadeau doen dan al die afgezaagde en nietszeggende cadeaus van de voorgaande jaren? Iets waar de familie of vriend(inn)en die je het geeft echt blij en enthousiast van worden? Overweeg dan eens de saunabon van Saunawellnesscadeaukaart.nl. Daarmee kan de ontvanger heerlijk ontspannen in een sauna. En dat is goed voor lichaam en geest. Hieronder lees je er meer over.


Een saunabezoek is gezond


Een saunabezoek is gezond en past in een gezonde levensstijl. De Finnen, de uitvinders van de sauna, ontdekten al lang geleden dat de warmte die je tijdens een bezoek aan de sauna ervaart op diverse vlakken positieve uitwerkingen heeft op zowel je lichaam als je geest. Veel mensen komen dan ook als herboren uit de saunacabine. Geen wonder dat het aantal sauna's in Nederland, maar ook in andere landen, fors is toegenomen de laatste jaren. Hieronder vertellen we waarom de sauna zo gezond is.


Verbeterde bloedcirculatie


Door de omgevingswarmte die je lichaam ervaart terwijl je in de sauna zit wordt uiteraard ook de lichaamstemperatuur hoger. En dat wil je lichaam niet, want dat is tegen de natuur. Wij mensen moeten een vrij stabiele lichaamstemperatuur hebben van rond de 36,5 graden. En dus gaat je lichaam uit alle macht zweten om afkoeling te stimuleren, eigenlijk net zo als dat gebeurt tijdens een warme zomerdag. Terwijl het lichaam probeert af te koelen neemt de hartslag juist toe, en daarmee wordt er dus meer en sneller bloed door het lichaam gepompt. Het bevordert dus je bloedsomloop. En, zeker voor een kortere periode, is dat zeer gezond voor het lichaam. Een saunabezoek kan dus heel goed zijn voor je hart. Het wordt namelijk aan het werk gezet.


Ontspanning


Even helemaal niets. Geen prikkels van buitenaf. Geen afleiding. Niet haasten. Geen stress. In de sauna hoeft helemaal niets. Je zit er rustig. Misschien een boek er bij, maar misschien ook gewoon even helemaal niets. Je komt tot rust. Helemaal tot rust. Enig idee wat dat met je doet? Het lichaam en je hersens ontspannen. En dat is precies wat ze van tijd tot tijd nodig hebben! Een saunabezoek is dan ook een echte boost voor je mentale gezondheid.


Reiniging van de huid


Hierboven benoemden we al dat je lichaam hevig gaat zweten tijdens een saunabezoek in een poging om oververhitting te voorkomen. Je kunt zomaar een pint zweet in die korte periode verliezen. Bovendien openen je poriën zich, om zodoende meer warmte kwijt te raken. En dat is heel gezond voor de huid. Die wordt namelijk op die manier gereinigd. Tijdens het zweten komen alle onzuiverheden en afvalstoffen zoals talg namelijk uit de poriën van de huid en daarmee wordt de huid van binnenuit gereinigd en verzorgd. Op een natuurlijke manier.


Versterking van het immuunsysteem


Zodra je uit de saunacabine stapt gaat het lichaam weer afkoelen. Tijdens dit afkoelingsproces maakt het lichaam antistoffen aan. Deze antistoffen leveren een bijdrage aan je afweer. Je bent op die manier minder vatbaar voor bijvoorbeeld een verkoudheid. En zo blijf je langer fit.


Een saunabezoek cadeau te geven


Nu je dit hebt gelezen hoef je vast niet lang meer na te denken wat je je vriend(inn)en of familie dit jaar tijdens de feestdagen cadeau gaat geven. Namelijk een gezond lichaam en een uitgeruste, ontspannen geest. En dat doe je door een bezoek aan de sauna aan hen te geven. Geef daarom een saunabon cadeau en stop deze in de zak van de Sint of leg hem onder de kerstboom. En natuurlijk zijn er genoeg andere gelegenheden te bedenken om je dierbaren dit gezonde cadeau te geven. Wat dacht je van een verjaardag, pensionering of "zomaar tussendoor"?


Flexibiliteit bij het gebruik en bij het geven


Het leuke aan het geven van een saunabon is dat zowel jij als de ontvanger veel flexibiliteit hebben. Zo kun jij helemaal zelf bepalen welk bedrag tussen de € 5 en € 150 je op de giftcard zet. En aan de andere kant kan de ontvanger de bon bij ruim 210 sauna’s, thermen en wellnessresorts in heel Nederland besteden. Ook bij haar of hem in de buurt dus. Op de website van Saunawellnesscadeaukaart.nl staan alle accepterende sauna's en resorts vermeld.


Veel meer dan alleen een saunabezoek


Met zo'n saunabon geef je veel meer dan alleen een bezoek aan een sauna of wellnesscenter. Door de giftcard te personaliseren kun je bijvoorbeeld ook een persoonlijke boodschap toevoegen. Een bedankje of aanmoediging dus. Of je voegt een lekker wijntje eraan toe. Daarmee kun je voor nog meer genietmomentjes bij de ontvanger zorgen.


(Dit is een gesponsord artikel)

Naar buiten in de herfst, zo krijg je de kinderen mee
door Doortje 17 okt, 2024
Het is herfst! Het seizoen van het lekker gezellig maken in huis... maar vergeet ook vooral niet om lekker naar buiten te gaan, ook met de kinderen!
Zo kan je zelf de lekkerste gerechten bereiden!
door Doortje 16 okt, 2024
Wij geven vandaag handige tips om thuis de lekkerste gerechten te bereiden! (gesponsord artikel)
Onze week: Wandelen in de zon, heel veel lekkers, honkbal en pompoenen!
door Doortje 15 okt, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Spinnen donuts voor Halloween
door Doortje 12 okt, 2024
Vandaag delen wij een leuk recept voor Halloween! Je maakt heel gemakkelijk deze spinnen donuts...
10 leuke activiteiten voor in de herfst
door Doortje 10 okt, 2024
De herfst is volop bezig! Vandaag delen wij 10 leuke activiteiten voor in de herfst. 🍂
Een spaarrekening openen? Hier zijn een aantal handige tips
door Doortje 09 okt, 2024
Vandaag delen wij handige tips bij het openen van een spaarrekening (gesponsord artikel)
Onze week; Veel pompoenen, studiedag, kringloop en Bobby jarig!
door Doortje 08 okt, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Marsrepen, cornflakes chocolaatjes
door Doortje 05 okt, 2024
Vandaag delen we een nieuw recept: Deze marsrepen, cornflakes chocolaatjes maak je met maar 4 ingrediënten!
5 x besparen in Oktober, doe je mee?!
door Doortje 03 okt, 2024
Oktober is begonnen, dus we delen wel 5 bespaartips / opdrachten waar je deze maand mee aan de slag kunt gaan. Doe je mee?!
Ontspannen de nacht in met een wabi sabi slaapkamer
door Doortje 02 okt, 2024
Wil je extra lekker slapen? Verdiep je dan eens in wabi sabi, een Japanse levenshouding (gesponsord artikel)
Show More
Share by: