Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 leuke activiteiten voor in de herfst

10 leuke activiteiten voor in de herfst

De herfst was nooit mijn favoriete seizoen... na een lekkere warme zomer, komt de herfst met veel regen en soms zelfs storm toch minder gezellig over. Maar sinds een paar jaar ben ik de voordelen van alle seizoenen in gaan zien. Het is natuurlijk fantastisch dat wij in Nederland echt wisselende seizoenen hebben en dan kun je er ook maar beter echt van genieten! Door je onder te dompelen in de echte herfstsfeer, leuke herfstactiviteiten te doen en ervan te genieten, is het toch jammer als de herfst weer voorbij is. Vandaag zetten wij 10 leuke activiteiten voor in de herfst voor je op een rij:


1.Herfstdecoratie


Het is ontzettend leuk om wat decoratie neer te zetten die bij het huidige seizoen past. Natuurlijk houden wij van een minimalistische inrichting, maar wat decoratie kan de boel altijd goed opfleuren. Denk aan mooie pompoenen en lekkere geurkaarsen. Wil je aan je budget denken? Kies dan voor gratis decoratie zoals kastanjes en mooi gekleurde bladeren uit het bos.


2. Wandelen


Wandelen is gezond en in de herfst is de natuur toch wel heel erg mooi! Ga het bos in op een mooie herfstdag en geniet van de rode en oranje kleuren die je tegenkomt. Wandelen kan ook gewoon door je eigen buurt. Kijk naar hoe de bomen van kleur veranderen (want in de herfst is dat iedere week weer anders) en hoewel we de herfst associëren met regen en wind, zul je merken dat (als je er op let) er nog heel veel mooie zonnige herfstdagen zijn en die zijn perfect voor een mooie wandeling.


3. Bakken


Bakken hoort natuurlijk echt bij de herfst! De echte herfstsmaken zoals appels, peren en kaneel die horen erbij. Je huis gaat er heerlijk van ruiken. Probeer eens een aantal nieuwe recepten uit en geniet van de smaken die nu op zijn best zijn. Deze recepten zijn bij ons favoriet in de herfst:


- Apple crumble

- Appel kaneel muffins met kaneelroom

- Appeltaart


4. Warme chocolademelk drinken


Ik vind de herfst het ideale seizoen om ook weer lekker warme chocolademelk te drinken. Je kunt warme chocolademelk heel simpel zelf maken en daarmee variëren met pure chocolade, melk chocolade of zelfs witte chocolade. Na een lange wandeling smaakt de warme chocolademelk altijd het beste!


5. Lezen


Ik heb het lezen weer helemaal ontdekt. Vroeger was ik er dol op, maar in de tropenjaren van ons gezin was er minder tijd voor en las ik alleen af en toe. Nu de kinderen ouder en zelfstandiger worden, pak ik mijn hobby's weer meer op. Lezen is daar 1 van en heb ik herontdekt de afgelopen tijd. Ik haal boeken uit mini biebs uit de buurt, maar koop (en verkoop) ze ook via Vinted. Je hebt natuurlijk ook echte herfstboeken en die zijn het leukste om in de herfst te lezen. Lekker met een kop thee op de bank, is dat de ideale activiteit als het buiten regent!

Onze tips voor echte herfstboeken:


- Huis van de herfst

- Het pumpkin spice café (in het Nederlands als e-book te verkrijgen)

- Herfstrood


6. Films / series kijken


Ook dit is een activiteit om te doen als het regent buiten! Lekker op de bank met appeltaart (of kruidnoten) en een leuke herfstfilm. De leukste films en series zijn wat ons betreft:

- Gilmore Girls

- Virgin River

- Fantastic mr. Fox

- Autumn in New York

En vergeet natuurlijk niet je favoriete Halloween films als je op zoek bent naar een spannende film.


7. Zoek je garderobe uit


De herfst is de tijd om je zomerkleding op te ruimen en de truien weer in de kast te leggen. Kijk eerst goed wat je allemaal nog hebt voordat je eventueel iets nieuws koopt. En vergeet ook niet dat je heel veel tweedehands kunt kopen via bijvoorbeeld Vinted! Als je je favoriete kledingmerken en maat weet, dan vindt je daar de leukste "nieuwe" kleding.


8. Spelletjes doen


Bij de herfst (en meer binnen zijn) horen ook echt de leukste spelletjes middagen of avonden. Het maakt niet eens uit welke spelletjes je speelt. De ene keer is Monopoly hier favoriet en de andere keer spelen we alleen maar Uno. Heb je een gezin, kies dan spelletjes uit die voor alle leeftijden leuk zijn.


9. Knutselen in de herfst


Knutselen is hier bij de meiden erg favoriet en in de herfst is dat natuurlijk extra leuk! Knutselen met herfstbladeren of kastanjes uit het bos... op Pinterest vindt je altijd enorm veel leuke ideeën! Van leuke egeltjes tot paddenstoelen en pompoenen. Je kunt ook alvast knutselen voor de vogels als het straks winter is... genoeg te knutselen dus!


10. Opruimen


Opruimen is nou niet meteen ieders favoriete activiteit, maar ik vind het altijd ideaal om in de herfst lekker in huis op te ruimen. In de zomer leven we toch veel meer buiten en als we weer meer binnen zitten en het regent buiten, dan is het een ideale dag om veel spullen weer eens uit te zoeken.


Zet speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt op marktplaats of Vinted. Dan kun je er gratis iemand blij mee maken of het nog voor een klein prijsje verkopen, dat gaat in deze periode altijd snel, omdat veel mensen binnenkort op zoek gaan naar Decembercadeaus.


Met deze 10 activiteiten omarm je de herfst en geniet je ook van dit seizoen als het niet je favoriet is!


(In dit artikel staan affiliate links. Als jij een aankoop doet via 1 van deze links, dan ontvangen wij een commissie. Dit kost je niets extra's)

Een spaarrekening openen? Hier zijn een aantal handige tips
door Doortje 09 okt, 2024
Vandaag delen wij handige tips bij het openen van een spaarrekening (gesponsord artikel)
Onze week; Veel pompoenen, studiedag, kringloop en Bobby jarig!
door Doortje 08 okt, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Marsrepen, cornflakes chocolaatjes
door Doortje 05 okt, 2024
Vandaag delen we een nieuw recept: Deze marsrepen, cornflakes chocolaatjes maak je met maar 4 ingrediënten!
5 x besparen in Oktober, doe je mee?!
door Doortje 03 okt, 2024
Oktober is begonnen, dus we delen wel 5 bespaartips / opdrachten waar je deze maand mee aan de slag kunt gaan. Doe je mee?!
Ontspannen de nacht in met een wabi sabi slaapkamer
door Doortje 02 okt, 2024
Wil je extra lekker slapen? Verdiep je dan eens in wabi sabi, een Japanse levenshouding (gesponsord artikel)
Onze week; Herfst, schoolreisje, nieuwe droger en lekker lezen
door Doortje 01 okt, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Stroopwafel koffie
door Doortje 28 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor heerlijke stroopwafel koffie...
Een luxe badkamer thuis, zo realiseer je dat
door Doortje 27 sep, 2024
Vandaag delen wij tips voor een luxe badkamer thuis! (Gesponsord artikel)
5 tips voor het kopen van een nieuwe bank
door Doortje 26 sep, 2024
Ben jij op zoek naar een nieuwe bank? Wij geven handige tips voor je aankoop! (Gesponsord artikel)
5 tips om impulsaankopen te voorkomen
door Doortje 26 sep, 2024
Impulsaankopen kunnen je veel geld kosten, zonde als je geld uitgeeft wat je niet van plan was! Vandaag geven we tips.
Show More
Share by: