Groen en bewust leven met een druk gezin?!

 

De laatste tijd kreeg ik een aantal vragen van lezers over onze "groene" levensstijl. Het lijkt namelijk helemaal niet meer zo groen! ;) Gelukkig valt dat reuze mee, ik leg het graag aan jullie uit. Zeker niet als verantwoording hoor, maar meer als uitleg, lees je mee?! 


Toen Thijs geboren werd, was ik mij er heel erg van bewust dat we een weerloos kindje op de wereld hadden gezet, ik wilde de wereld, juist voor hem, goed achterlaten. Daarnaast moesten we toen van 1 salaris rondkomen. Ik ging besparen op de boodschappen, ik kocht zo min mogelijk en bespaarde verder op de gas en elektra rekening, daarmee waren we meteen heel groen bezig, dus dat waren mooi 2 vliegen in 1 klap. Ik ging mij orienteren op wasbare producten en ik las alle groene blogs die er te vinden waren. Op mijn eigen blog (toen nog mijn oude blog) schreef ik over ons avontuur.


Inmiddels zijn we bijna 6,5 jaar verder en is er heel wat verandert. We kregen er nog 2 kindjes bij en ik kwam er meteen achter dat een tweeling enorm veel tijd kost ;) In de afgelopen jaren groeide mijn eigen bedrijf nog verder en uiteindelijk zitten we op het punt dat we een druk gezin hebben, Dustin fulltime werkt en ik een echte ondernemer ben; met een drukke en volle agenda die daarbij hoort. 


Dat betekent ook dat we meer voor gemak kiezen. Ik zou luiers kunnen uitwassen, maar ik heb al genoeg was. Ik zou nooit meer met de auto kunnen rijden, maar ik gun mijzelf nu wat meer luxe. Doen we dan helemaal niets meer? En zorgen we ervoor dat de wereld naar de *** gaat? Nee joh! Ik geloof er altijd in dat iedereen doet wat hij of zij kan. We hebben meer te besteden, maar dat betekent niet dat we het maar over de balk smijten.... we zijn serieus bezig met onze toekomst en de toekomst van de kinderen en doen nog steeds heel veel groen, wat in onze mogelijkheden ligt en waar we een goed gevoel van krijgen; om de wereld toch een beetje beter achter te laten! 


Wat we dan zoal doen? Ik maakte een lijst(je);

- We hebben geen droger. Alle was droogt aan de waslijn. Dat kost soms wat extra tijd met ophangen, maar dat vind ik verwaarloosbaar. 

- We hebben een moestuin(tje) Onze tuin is niet groot, maar hij staat vol met aardbeien, frambozen, verschillende soorten kruiden, aalbessen en rucola. 

- Thijs krijgt elke dag een beker water en een stuk fruit mee naar school. Ik koop praktisch nooit pakjes drinken of voorverpakte koeken.

- Daarnaast drinken we zelf eigenlijk ook altijd water uit de kraan of koffie of thee. Ik loop nooit te sjouwen met pakken drinken.

- Onze boodschappen worden bezorgd, maar dan ook meteen in een elektrisch autotje.

- We hebben groene stroom en daarnaast verbruiken we met 5 personen ongeveer het gemiddelde qua gas en electra voor 2 personen.

- We eten nauwelijks vlees, de ene week meer dan de ander, maar gemiddeld 2 keer per week.

- Ik koop veel tweedehands. Kleding voor de kinderen krijgen we via via (daar hebben we geluk mee!) en daardoor koop ik weinig nieuw.

- Spullen die wij niet meer gebruiken gaan ook naar anderen. De kringloop is blij met ons, maar ik zet marktplaats ook regelmatig vol zoals jullie weten.

- De afgelopen jaren heb ik 1 keer gevlogen. Zou ik het vaker doen als het kon? Mwah... we vermaken ons momenteel prima met onze vakanties dichtbij huis. Ik heb zeker nog plekken waar ik graag naartoe zou willen gaan, maar op dit moment niet.

- Ik koop weinig impulsaankopen. Ik ga naar de Action als ik een redelijk lijstje heb en bij de Primark kom ik eigenlijk niet meer. 


Al met al denk ik dat we redelijk groen leven. Misschien niet meer zo groen als eerst, maar dat komt misschien wel weer als de kinderen groter zijn. Op dit moment is ons leven anders en drukker en kiezen we meer voor gemak, maar zoals ik al schreef denk ik dat iedereen doet wat hij of zij kan. (althans dat zou iedereen moeten doen, haha!) Er is altijd wel iets wat je kunt doen. :) 











Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;



Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow