Drukke week! Hoe zorg je voor rust?!

 

In een gezin met kinderen is het vaak druk. Hoe ouder de kinderen worden, hoe minder je gaat zorgen, maar hoe meer je in de auto zit om ze overal heen te brengen en op te halen ;) We merken dat momenteel bij Thijs. Hij had deze week echt een mega drukke week;

- Hij moest "gewoon" 5 dagen naar school

- Dinsdag had hij zwemles

- Woensdagmiddag had hij een kinderfeestje

- Donderdag moesten we na school naar de tandarts, want er was een stukje van zijn kies afgebroken.

- Vandaag (zaterdag) heeft hij weer een kinderfeestje


Als ik het allemaal lees word ik er al moe van ;) Ik heb zelf ook weleens een drukke week en dit is gelukkig niet iedere week zo, maar ik merkte dat hij flink moe was. 


Zelf vind ik het altijd heerlijk om na een drukke dag mijn rust te pakken. Alles gewoon even in een lagere versnelling en als het kan even rustig op de bank bijkomen. Bij kinderen kan dit iets minder makkelijk, want die rennen lekker door ;) Toch vind ik het belangrijk om in zulke weken wat rustmomenten in te plannen. Juist ook omdat het einde van het schooljaar nadert en de komende weken ook drukker zullen zijn. 


- Ik zorg ervoor dat we weinig tot geen plannen hebben als hij thuis is. Gewoon even rustig spelen, een filmpje kijken en verder niets.

- Elke avond op tijd naar bed, om de nodige slaap te halen.

- Zondag een rustdag. Vandaag heeft hij dus ook een feestje en daarom hebben we besloten om zondag even helemaal niets te doen. Het is morgen vaderdag en we zaten eraan te denken om er lekker op uit te gaan, maar ik denk dat het goed is als we die dag even gebruiken om bij te komen en daarmee kan Thijs zich weer opladen voor een nieuwe week. 


Ik vind het zelf ook niet prettig om alleen maar door te rennen. Ik word er gestresst van, ik slaap dan jusit minder goed in plaats van beter en ik word sneller ziek. Geen idee of dat bij de kinderen ook zo is, maar ik merk wel dat ze lekker bijkomen als we rustig aan doen. 


Hebben jullie kinderen weleens van die drukke periodes? Plan je dan bewust rustmomenten in of niet?! 

Reacties

Emma op 16-06-2018 08:22

Ik probeer erop te letten met alles wat wij doen ; willen wij dit zelf? Word ons kind hier ook blij van? Juist om te voorkomen dat ons kind continu overal heen moet. Zo hebben wij ook de zomervakantie geboekt : word ons kind blij van lang vliegen of lange autoritten? Word ons kind blij van een hotel of liever een camping? Uitendelijk blijven we in NL op een mooi park met een luxe caravan. Kleine 1.5 uur rijden. Lijkt ons ideaal voor onze peuter. 

jasmijn op 16-06-2018 18:32

Hier twee schoolgaande kinderen en de week zoals jij beschrijft is voor ons een rustige week.

wacht maar af tot jouw meiden een jaar of 5/6 zijn..... hahaha 

ik begrijp je wel hoor. Af en toe is het allemaal te veel!

M op 16-06-2018 19:52

Hallo doortje,

kun je misschien een keer een artikel of filmpje maken over wat jij allemaal meeneemt op vakantie? En dan bedoel ik vooral aan boodschappen. Zoals mayonaise, broodbeleg, uien enz.

Doortje op 17-06-2018 20:38

Emma, helemaal mee eens! 

Jasmijn, haha! Voor ons maakt het niets uit hoor :) Ik merk wel aan de kinderen als ze het te druk hebben, dat ze dan echt naar wat rust "snakken" 

M, Leuk idee! Ik ga ermee aan de slag! 

jasmijn op 18-06-2018 07:29

Goedemorgen Doortje,

Ik denk dat je mij verkeerd hebt begrepen! ik bedoelde niet dat het druk is voor de ouders!

ik bedoelde dat wanneer je meerdere kinderen op de basisschool hebt dat het nog veel drukker zal worden met zwemles, andere sportclubjes, feestjes etc. En alle kinderen moeten ook altijd mee met ophalen en wegbrengen omdat ze natuurlijk niet alleen thuis kunnen blijven als in ons geval de man door de weeks aan het werk is!

fijne dag!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow