Buitenspeeldag! De leukste buitenactiviteiten op een rij...

 

Vandaag is het buitenspeeldag 2018. Een dag die wordt georganiseerd door Jantje Beton en Nickelodeon omdat buitenspelen steeds minder vanzelfsprekend is. Ik vind het altijd super belangrijk dat onze kinderen buiitenspelen. Lekker de frisse lucht in, lekker aan het bewegen en veel plezier. Toch merk ik dat het soms ook lastig is. Hoewel heel veel kinderen hier alleen buiten spelen, laat ik Thijs nog niet alleen naar buiten gaan. De buurt is druk en we wonen ook nog eens aan een drukke weg, dus dat is niet altijd handig. Op de site kun je vandaag activiteiten vinden bij jou in de buurt, maar er zijn natuurlijk heel veel leuke activiteiten om de rest van het jaar buiten te doen;


* Voetballen!

Dit deden wij vroeger echt eindeloos. Met een groepje kinderen voetballen. Soms deden we hele wedstrijden en soms schoten we gewoon over of probeerden we te scoren voor de lol. 


* Tikkertje!

Tikkertje is echt van alle tijden, onze kinderen vinden het ook geweldig. En buiten helemaal, want in de speeltuinen is gewoon lekker veel ruimte! Goed voor de beweging, ook voor mij als ik meedoe ;)


* Verstoppertje!

Ook heel ouderwets natuurlijk, maar ook ontzettend leuk! Omstebeurt verstoppen en elkaar zoeken, uren speelplezier!


* Zwemmen/ spelen met water!

In de zomer (of deze mooie lente natuurlijk!) is het heerlijk om buiten met water te spelen. Het liefst met zand, zodat je meteen lekker modder krijgt. Kinderen vinden dat heerlijk en ouders soms iets minder... maar ik laat de kinderen altijd lekker. De kleding gaat wel weer in de was en ze kunnen altijd in bad. Bij hele warme dagen zetten we het zwembadje neer, lekker spetteren en spelen.


* Knutselen!

Kan dat buiten? Ja, natuurlijk! Dat is ook hartstikke leuk. Zet een tafel buiten en zoek naar dingen om mee te knutselen. Blaadjes, bloemetjes, takjes enz. 


* Overgooien!

Heel simpel, maar ook heel leuk! Overgooien kan met een voetbal, tennisbal op opblaasbare bal. Het leukste is om zo vaak mogelijk over te gooien of zo snel mogelijk (de bal is van vuur!) 


* Krijten!

Stoepkrijt blijft favoriet, ook ouders kunnen lekker meedoen ;) Een doosje kost echt drie keer niks en je hebt er heel veel plezier van. Ook leuk om een hinkelbaan te maken of landje pik te spelen. 


Het leukste buitenspeelgoed vindt je hier! 


Zo zie je maar. Zolang je ervoor zorgt dat er genoeg buitenspeelgoed beschikbaar is en je je best doet om kinderen te stimuleren om naar buiten te gaan, komt het met dat buitenspelen wel goed! Meer buitenspelen zorgt voor meer beweging en daarmee vergroot je de kans dat je kind later ook gaat bewegen (sporten) 


Welke buitenactiviteiten vinden jullie kinderen het leukste?! 
 

Reacties

jasmijn op 13-06-2018 11:07

Mijn kinderen zijn dol op waterbalonnen. Ook zoeken zij vaak diertjes zoals mieren, torretjes etc. En dan in een bakje doen. Wel savonds weer vrij laten zeg ik altijd!

hut bouwen in de tuin is ook leuk. En picknick of thee serviesje buiten ook!

jasmijn op 13-06-2018 11:08

Ohja en dochter maakt parfum van bloemblaadjes :) 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow