Verder met ontspullen!

 

Sinds een aantal jaar heb ik altijd hetzelfde; Als we thuiskomen van vakantie, dan moet ik even "wennen" aan al die spullen in huis. Hoewel ik al een aantal jaar bezig ben met opruimen / minimaliseren, you name it ;) blijft ons huis toch redelijk vol. 


Minimaliseren is voor mij persoonlijk echt een 5 (en misschien wel 10) jarenplan. In een huishouden met kleine kinderen, allebei een drukke baan en meer hebben we gewoon niet altijd tijd om dingen aan te pakken. Daarom doe ik elke keer een stukje, elke keer een beetje, elke keer een doos naar de kringloop of een aantal spullen op marktplaats. Hoewel dat natuurlijk helemaal niet snel gaat, werkt het wel! De laatste periode voelde ik echt de rust in huis. Natuurlijk staan er nog veel spullen, maar het is ook niet ons doel om in een leeg huis te wonen, haha! 


Wat een verschil is dat dan toch altijd weer met een vakantiehuisje. Waar je niet 5 aardappel schilmesjes hebt, maar 1. (en gek genoeg werkt dat ook prima) Of waar je gewoon de 2 boodschappentassen gebruikt die je bij je hebt en waar er niet nog een stuk of 10 in de kast liggen... 


Als je dan thuis komt, dan overvalt het je gewoon... wat ligt er hier veel in huis! Het mag duidelijk zijn dat we nog niet helemaal klaar zijn met ontspullen en minimaliseren ;) Al denk ik stiekem dat het sowieso nooit echt klaar is, maar dat het echt een levensstijl wordt. 


De afgelopen maanden is er weer veel ons huis "binnengeslopen" We krijgen steeds vaker perspakketjes opgestuurd en ik schaam me bijna (echt bijna maar hoor!) hoeveel speelgoed er alweer ligt na 5 December en de verjaardagen. 


Tijd dus om weer aan de slag te gaan (of om verder te gaan...) Beetje bij beetje, stukje voor stukje en dan hoop ik binnenkort weer de rust te voelen. (Ook marktplaats mag weer volgezet worden, ideaal voor mijn doelen van Mei!) 


Merk jij ook pas hoeveel spullen je hebt als je weg bent geweest?! 


Reacties

OpOrde op 10-05-2018 12:17

Oh minimaliseren is zo fijn!  Misschien hebben je lezers ook wat aan mijn de tips op mijn site? http://www.minimalismeineengezin.nl/minimalisme/hoe-begin-je/

OpOrde op 10-05-2018 12:18

Maar neem er inderdaad de tijd voor!  

Bouk op 12-05-2018 21:07

Nou idd! Ik ben samen met mijn vriend even een weekje weggeweest en in ons appartement stonden 4 borden, 3 bekers, 3 glazen enz enz. We deden de hele week met hetzelfde kopje voor de koffie/thee en fris. Borden dito. Gewoon na gebruik omspoelen en op het afdruiprek. Klaar! Natuurlijk gaan we dit thuis niet doen, maar waarom eigenlijk niet? Het werkt daar net zo goed. En dan de kleren....ik ben zo'n vrouw die niet teveel meeneemt, echt niet. Ik draag bijna alles wat mee is gegaan in de koffer, heb 3 setjes kleren mee voor 1 week en zorg dat ik kan combineren. Maar thuis heb ik nog meer kleding...oke het wisselt nogal met het weer hier, dus vooruit, maar ook daar kan ik nog prima in minderen....maar de tijd er even goed voor nemen ontbreekt er nog wel eens aan. Succes met opruimen dan!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow