Vakantiegeld komt eraan!

 

Deze week wordt er weer vakantiegeld gestort! Althans, bij de meesten mensen. Bij ons krijgt alleen Dustin vakantiegeld en ik niet, omdat ik ondernemer ben. 


Vakantiegeld beschouwen wij altijd als een mooi extraatje. Hoewel je er eigenlijk het hele jaar zelf voor spaart, is het toch fijn om het hele bedrag in 1 keer met je salaris overgemaakt te krijgen. 


Toen ik 15 was en mijn eerste bijbaantje bij de Hema had, werkte ik op een gegeven moment op de baby en kinderkleding afdeling. Ontzettend leuk! En we merkten precies wanneer de kinderbijslag of het vakantiegeld was overgemaakt. Binnen een paar dagen was de winkel voor de helft leeg, er werd enorm veel verkocht! Er kwamen die weken meerdere leveringen dan normaal en langzaamaan konden we de winkel weer volhangen met nieuwe kleding. 


Voor veel mensen is zo'n grote berg geld in 1 keer niet een heel goed idee. Ze voelen zich enorm "rijk" en geven dan meer uit dat normaal of dan nodig is. Daardoor is het "zo" op en het plezier zo weg. Aan het eind van de maand is het dan weer puzzelen om uit te komen. Een derde van alle huishoudens heeft geen buffer en komt bijvoorbeeld meteen in de problemen als de wasmachine kapot gaat. 


Wij zijn erg van de zekerheid en ik heb zeker af en toe wakker gelegen toen we vorig jaar een dikke rekening ontvingen. Gelukkig konden we hem betalen, maar de spaarrekening was bijna leeg. Ik had altijd een minimum bedrag in mijn hoofd, maar daar kwamen we niet eens bij in de buurt! 


We besloten om even de hand op de knip te houden en ons best te doen om alles zo snel mogelijk weer aan te vullen. Binnen een paar maanden hadden we weer een leuk buffetje. Nog niet het minimum bedrag, maar het voelde wel goed. Inmiddels is de buffer weer aangevuld, maar het vakantiegeld gaat ook "gewoon" naar de spaarrekening toe. We hebben op dit moment geen specifieke wensen, dus we storten het op de spaarrekening en laten het daar staan totdat het nodig is. We zijn al een weekje op vakantie geweest en we gaan misschien nog een keer, maar dat staat nog niet vast, dus we gaan het zien.


Waar besteden jullie het vakantiegeld aan?! Gaat het op de spaarrekening of koop je er iets van dat hoognodig is?! 


Reacties

Monkey77 op 24-05-2018 06:50

Wij gebruiken vakantiegeld om de vakantie te betalen en wat overblijft gaat op de spaarrekening ook ik heb altijd bedrag in mn hoofd wat ik minimaal wil sparen op jaarbasis en vaak probeer ik daar toch einde vh jaar bovenuit te komen. De zekerheid dat je iets kunt vervangen of reparaties kunt betalen vind ik fijn idee

Lieneke op 24-05-2018 07:22

Het gaat naar de spaarrekening en dan naar diverse potjes: voor elk van de kinderen ben je zo €1000 per jaar kwijt op de middelbare school ook al zijn de boeken gratis, denk aan huur kluisje, schoolreizen, alle leermiddelen die je nog wel moet betalen, laptop etc. Ook voor de trainingen en toernooien en competities ben ik per kind al snel €1000 per kind per jaar kwijt. Het is niet erg als ze goed zijn in sport maar het tikt wel aan.

Vakanties wordt gedurende het jaar voor gespaard en zit dus gewoon in het maandbudget verrekend.

Mirella op 24-05-2018 08:39

Mijn vakantie geld gaat ook voor een deel naar me spaarrekening 

En aangezien we in november een weekend naar euro Disney gaan wordt er van het vakantiegeld euro Disney geboekt! 

En natuurlijk kleding kopen voor de kids want mijn jongste dochter past bijna niet meer dr korte broeken!

Thea op 24-05-2018 09:22

Wij krijgen, sinds we AOW-gerechtigd zijn, ook vakantie geld. Net als jij waren we (kleine) zelfstandigen dus een week vakantie betekende die week geen inkomen en nooit vakantie-geld. We hadden het erg goed dus we hebben het nooit gemist maar nu we en de vakanties “doorbetaald” krijgen en ook nog vakantiegeld beseffen we ons weer hoe goed wij het in Nederland hebben! 

We zetten het op een spaarrekening en gebruiken het als het nodig is.

Danny op 24-05-2018 10:15

Voorlopig gaat het vakantiegeld hier ook op de spaarrekening. In de voorjaarsvakantie al een weekje weggeweest en in de zomervakantie straks ook weer, maar dat is al betaald. En de extra uitgaven die je daar doet gaan gewoon van de lopende rekening. Wel staat dit jaar nog een grondige tuinrenovatie op de planning. Dus vakantiegeld gaat ook dit jaar weer in de stenen zitten, alleen even een keer niet in de hypotheek ;-)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow