Samen! <3

 

Dustin en ik gingen afgelopen dinsdag een dagje samen weg. Hij heeft nu nog een paar dagen vrij voordat hij aan zijn nieuwe baan begint, super spannend allemaal! 


Ik schreef al eerder dat we regelmatig samen iets ondernemen. Van een etentje tot een dagje weg. Deze keer was het makkelijk; de meiden gingen naar het kinderdagverblijf en Thijs ging naar school (en bleef een dagje over) In de ochtend konden we nog even boodschappen doen en daarna gingen we op pad. 


Deze keer gingen we naar Harderwijk. We zijn daar al vaker geweest en we vinden het daar altijd leuk. We houden er altijd van om te gaan winkelen. Dat doen we normaliter helemaal niet vaak, maar een paar keer per jaar gaan we lekker winkelen ;) Kijken naar nieuwe dingen, we proberen vooral voor onszelf te kijken, maar uiteraard kochten we ook wat nieuwe dingen voor de kinderen. ;)Tussendemiddag samen lunchen. We zaten bij het water, waar veel mensen verderop op het strand zaten en lekker aan het zwemmen waren, een ultiem vakantiegevoel! Na de lunch gingen we langzaamaan terug naar de auto en toen Thijs uit school kwam stonden we samen weer op het schoolplein, een ideaal dagje! 


Nu de kinderen ouder worden merken we dat we weer vaker tijd samen hebben; om dit soort dingen te doen, maar ook gewoon s'avonds als ze allemaal op bed liggen. Je krijgt weer meer voor elkaar en dat is na de tropenjaren erg fijn, ik heb het idee dat de tropenjaren inmiddels een beetje voorbij zijn (op de peuterpuberteit na dan, haha!) 
Hoe zorgen jullie ervoor dat je relatie goed blijft? Ga je vaak samen een dagje weg of doe je dat eigenlijk niet (of te weinig?!) Ik ben benieuwd! Reacties

Ilse op 31-05-2018 08:24

Heel goed om samen leuke dingen te doen. 

Onze kinderen zijn al groter (13 en 18) en we doen inmiddels al weer veel dingen samen. Zo gaan we een aantal keren in de week na het avondeten een stuk lopen. Soms drinken we dan een kop koffie onderweg. We gaan ook regelmatig samen lunchen (overigens ook met de kids, dat is ook heel gezellig).Als de kinderen beiden in de avond niet thuis zijn gaan we ook regelmatig uit eten en daarna wat lopen. We gaan ook weer meer naar de film en het theater samen. Wij vinden het erg fijn. 

Thea op 31-05-2018 09:14

Omdat wij een bedrijf aan huis hadden waarin we allebei werkzaam waren deelden we eigenlijk alles, waren we veel samen en altijd bereikbaar voor de kinderen.  Natuurlijk hadden we ook onze eigen dingen die we met een vriend of vriendin ondernamen zoals: mountainbiken, schilderen, concerten bezoeken (partner) en wandelen (lange afstanden) ballet voorstellingen bezoeken, sportschool (ik). Bij ons was ook tijd met anderen doorbrengen belangrijk. Samen wandelen (korte afstanden), routes fietsen, uit eten, musea bezoeken en reizen. 

M op 31-05-2018 09:30

Wat mij wel opvalt is hoeveel moeilijker het is om voor 3 dan voor 2 kinderen oppas te regelen. Eerst wilden de opa’s en oma’s nog wel op allebei tegelijk passen, maar drie kinderen doen allebei onze ouders niet. Wat ik oom goed snap want ik vond het zelf ook een enorm verschil van 2 naar 3 kinderen.

Hierdoor wordt het wel moeilijker om samen weg te gaan. Maar we proberen altijd ieder jaar in ieder geval 1 keer samen weg te gaan (hotel) en ongeveer 3 keer per jaar ook nog een avond met de vriendengroep. 

Rss op 31-05-2018 11:14

Wij gaan heel vaak samen eropuit. Onze kinderen zijn ook al wat groter. We gaan vaak samen uit eten of een nachtje samen weg. Heel soms een paar dagen. Erg goed voor onze relatie! We zijn meer dan papa en mama. We hebben ook een druk bedrijf samen, waardoor we in onze vrije tijd daar nog heel veel samen over praten. Dat doen we als we samen weggaan een stuk minder, dat is echt ONZE tijd samen. 

Koopjesjaagster op 31-05-2018 16:29

Wij zijn beide juist heel veel thuis, dus soms is juist een dagje zónder elkaar iets gaan doen relatiereddend hier ;) 

OpOrde op 31-05-2018 20:47

Hee jij was nu wel heul dichtbij :)  (Ik woon in Hierden)

Doortje op 01-06-2018 10:27

Wat leuk om te lezen allemaal! M; Dat merken wij inderdaad ook! Thijs konden we gemakkelijk "onderbrengen" maar met 3 kinderen is het toch anders en iets lastiger. Niet zozeer voor een avondje weg (mijn ouders passen graag op) Maar met een nachtje weg is dat toch anders. Nu hadden we dit zo gepland dat de meiden op het kdv zaten en Thijs naar de overblijf ging, dus dat was prima. 

Rss, zo zien wij het ook. We zijn niet alleen mama en papa. Daarnaast zijn wij samen de fundering voor ons gezin, als dat niet goed zit (of als we elkaar uit het oog verliezen) dan stort alles in, dat willen we natuurlijk niet :D 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow