Hoeveel verdient dat nou eigenlijk?!

 

Als ondernemer is je "salaris" altijd anders. Je hebt je omzet, maar daar moet nog veel van betaald worden. Denk niet alleen aan belastingen, maar bijvoorbeeld ook reseveringen voor je pensioen, want daar moet je ook zelf voor zorgen.


Inmiddels ben ik bijna 8 jaar ondernemer en steeds vaker krijg ik de vraag wat ik nou eigenlijk verdien. In het verleden ben ik daar altijd heel open over geweest. We zijn zelfs een aantal keer geinterviewd voor verschillende tijdschriften waar ons huishoudboekje gewoon te zien was.


Al die jaren werkte ik als gewichtsconsulente, ik had mijn eigen praktijk aan huis en uiteindelijk ben ik mensen via internet gaan begeleiden. Hierbij een nieuwtje; Ik stop hier heel binnenkort mee, ik ben momenteel alle werkzaamheden aan het afronden en mijn zakelijke website zal offline gaan.


Waarschijnlijk ben je meteen nieuwschierig! Wat ga ik dan doen?! Ik heb natuurlijk mijn blog en YouTube kanaal  en daar gaat enorm veel tijd in zitten. Het is niet heel goed meer te combineren en ik vond het ook tijd voor iets nieuws. Soms krijg je nieuwe kansen en ideeen en het mooiste is om daarmee aan de slag te gaan. Ik hoop jullie daar binnenkort meer over te vertellen! 


Sinds ik geld verdien met mijn blog en YouTube kanaal, krijg ik nog vaker de vraag wat ik nou precies verdien. Het zijn natuurlijk relatief nieuwe manieren om geld te verdienen en ik snap dat iedereen daar benieuwd naar is, maar het is heel lastig te zeggen... 


Sommige maanden gaan heel erg goed en andere maanden gaat het minder. Soms heb ik veel opdrachten, maar worden die pas later betaald. Dat kan betekenen dat je 1 topmaand hebt, en de maand daarvoor eigenlijk wel tegenviel. Het is heel lastig te zeggen. Toch ben ik heel blij dat ik deze stap heb genomen. Er komen steeds meer opdrachten binnen en ik blijf het super leuk vinden om te doen. Dit jaar heb ik alle maanden meer verdiend dan ooit in loondienst, dus daar ben ik ontzettend trots op! 


Ik heb in die jaren als ondernemer ook ontzettend veel geleerd. In het begin verdiende ik niets, uiteindelijk een paar tientjes en zo werd het steeds meer. Er kwamen nieuwe kansen, ik leerde dingen bij en ik kreeg er veel voor terug. Niet alleen een mooi salaris, maar ook heel veel leuke contacten, levenslessen en positiviteit! 


Wordt er aan jou weleens gevraagd hoeveel je verdiend?! Geef je daar eerlijk antwoord op? Wil jij ook aan de slag als ondernemer? Hier vindt je meer informatie. 
Reacties

jasmijn op 17-05-2018 07:09

Wat leuk dat je hier je werk van kan maken !

ik vind het altijd zo knap als mensen zo iets kunnen opzetten en de durf hebben!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow