Hoeveel fruit koop jij?!

 

Ik schrijf vaak over de boodschappen en dan natuurlijk vooral om die goedkoper te doen. Nou hoeft niet alles zo goedkoop mogelijk, maar op de boodschappen valt voor veel mensen nou eenmaal genoeg te besparen. 


Wij eten over het algemeen gezond. Ik zorg ervoor dat we genoeg groenten en fruit in huis hebben, op elk moment van de week. Ik kies graag voor diepvriesgroenten, maar heb ook altijd wel snackgroenten in huis; denk aan komkommer, tomaten, wortels en/ of paprika. Aan het eind van de middag een groot bord op tafel is hier zo leeg en dan hebben de kinderen meteen ook weer lekker wat groenten binnen. 


Fruit is hier ook altijd in huis en daarvan gaat er flink wat doorheen elke week. Ik bestel 1 keer in de week de boodschappen en haal verderop in de week altijd nog extra fruit. Thijs heeft een hele tijd schoolfruit gehad, maar dat is voor dit schooljaar inmiddels weer afgelopen, dus hij krijgt elke ochtend weer fruit van thuis mee. Ik geef eigenlijk altijd fruit mee voor het 10-uurtje, want dan heeft hij dat ook maar weer binnen ;) 


De meiden gaan op dit moment nog 3 dagen naar het kinderdagverblijf. Daar krijgen ze altijd fruit, groenten en eten ze warm tussendemiddag. Toch eten ze vaak nog fruit als ze thuis komen of na het eten. En ze smullen vaak lekker mee van het bord met groenten. 


Met 5 personen kopen we dus best veel fruit, maar met elke dag 2 porties is dat ook wel nodig. Ik koop iedere week ongeveer het volgende;

- 2 kilo bananen (verdeeld over de week, dus 1 kilo per keer)

- 1,5 kilo sinaasappels

- 1,5 kilo appels

- 1 kilo peren

- Ander fruit naar keuze (dit is wisselend. De ene keer meloen, dan ananas of aardbeien) 


Bij elkaar koop ik dus ruim 6 kilo fruit per week en dat gaat allemaal op. Over een tijdje hebben we ook weer frambozen en aardbeien uit de tuin, die snoepen we gewoon tussendoor op. Dus volgens mij zit het hiet wel goed met onze fruitinname ;) 


Weet jij ongeveer hoeveel fruit je elke week koopt? Is het populair in huis of niet zo? 


Reacties

sterre op 19-05-2018 07:19

Wij zijn geen grote fruiteters per week 2 kilo bananen en 6 appels hooguit,soms peren of bramen.

Daarom maak ik elke dag rauwkost naast de gewone groente.

Emma op 19-05-2018 07:30

Ik kijk nooit in gewicht, maar in aantal. 

Deze week:

-3 bakken rode druiven

-2 bakken aardbei

-5 appels

-Bak peren

-3 bananen

-Netje sinaasappels 

Wij zijn met zijn 3e :)

anne op 19-05-2018 07:44

Wij zijn met z'n vieren.  Per week gaat er doorheen :

2kg bananen

2.5 kg appels

500 gram druiven

1kg mineola  

1 beker snacktomaatjes 

1 pond aardbeien of pruimen of kiwi 

jasmijn op 19-05-2018 08:06

Wij eten met zijn vieren ook veel fruit en groenten. Hoe veel? Geen idee maar minimaal de aangegeven richtlijnen. 

Moet wel zeggen dat ik het af en toe heel prijzig vind. Niet de appels, bananen en ander voor ons standaard fruit. Maat de blauwe bessen, frambozen, mango’s etc. De kinderen eten zo 500gr blauwe bessen weg!

ik koop dat dus niet dagelijks.

Elle op 19-05-2018 08:49

Wij zijn met z'n 3-en. Man eet geen fruit en tienerzoon neemt een appel mee naar school. Zelf eet ik 2 stuks/porties fruit per dag. Zomers als het warm is eet ik meer, dan eten zoon en ik heerlijk fruitsalade en vaakl meloen. Ik moet wel altijd goed opletten ivm diabetes; kan niet zomaar fruit eten wanneer ik wil en dat vind ik weleens jammer.

Per week haal ik standaard 10 bananen , 1.5 kilo appels en nog een 3e soort (net wat in de aanbieding is).

Thea op 19-05-2018 09:47

Ik eet iedere dag een banaan, een peer of appel, en drink het sap van 2 uitgeperste sinaasappels met aardbeien uit eigen tuin (verleden jaar ingevroren). Ook abrikozen en mango’s koop ik regelmatig.

Als straks de aardbeien in de tuin weer rijp zijn eet ik ze natuurlijk vers. Zomers koop ik iedere week een watermeloen, die eet ik met partner op. Hij eet meestal 2 mandarijnen per dag en in de zomer ook watermeloen en aardbeien. 

Leven zonder schuld op 19-05-2018 12:01

Wij zijn met 3 en per week gaat er bij ons doorheen:

2 kilo appels 

1 kilo peren

2 kilo sinaasappel

500 gram aardbeien

4 bakjes frambozen/bramen

2 bakjes blauwe bessen

2 kilo bananen

2 avocado's

En dan nog wisselend ananas/mango/druiven/meloen.  Het ligt eraan welk fruit ze hebben bij de toko.

Hier echte fruit en groente eters 

anoniem op 19-05-2018 14:47

Wij eten minder fruit, maar snacken van groente telt ook mee! Fruit = groente met veel suiker.

Monkey77 op 19-05-2018 16:46

Hier 7 bananen, 7 peren kilo appels 2 mango's, ananas 2 bak aardbeien 2 bakjes frambozen en 2 bakjes blauwe bessen af en toe nog galia meloen of watermeloen. Wel jammer dat het fruit erg duur is,raar eigenlijk dat gezond duurder is dan ongezond. Gelukkig binnenkort weer aardbeien en frambozen uit eigen tuin

Doortje op 21-05-2018 15:06

Leuk om te lezen! Bedankt voor jullie reacties! Fruit is inderdaad soms erg prijzig, dat merk ik ook. Er gaan hier zo een paar bakken aardbeien doorheen en dan ben je zo €5 tot € 10 verder. Daarom altijd bananen, peren, appels en sinaasappels in huis en vaak nog iets anders. 

Anoniem; Fruit bevat inderdaad veel suiker, maar is wel ontzettend gezond. Ik zou het zeker niet helemaal vervangen door groenten. Gewoon met mate eten en daarnaast lekker je groenten eten :D 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow