Dure vakantie?!

 

Ik schrijf natuurlijk nog steeds regelmatig over besparen en geld overhouden. Ik schreef ook al eens eerder over vakanties. Het is natuurlijk heerlijk om weg te gaan, maar niet als je daar een dikke kater aan overhoudt, op je rekening dan ;) 


Wij zijn inmiddels gebonden aan de schoolvakanties en ik had me er een beetje op voorbereid dat onze vakanties hierdoor veel duurder zouden gaan worden. Duurder zijn ze wel, maar het valt ons erg mee. Ik hoorde laatst van iemand die geen huisje onder de € 1000,- per week kon vinden in de schoolvakanties, maar dat is ons nog nooit gebeurt. Ik vertel je graag hoe wij onze vakanties nu boeken. 


Zoals je inmiddels vast wel weet, gaan we momenteel graag in Nederland op vakantie. Dat is makkelijk met de kinderen (want; lekker dichtbij) en we kiezen dan vaak voor een bungalowpark. Dat vond ik vroeger nog superburgelijk, maar ach, ik ben met 3 kinderen, 2 katten en een koopwoning ook best burgelijk geworden ;) 


Soms plannen we onze vakantieweek in. Dan zorgt Dustin dat hij vrij heeft en dan zoeken we daarna pas naar een geschikte plek. Soms boeken we een last-minute; daardoor hadden we vorig jaar in de zomervakantie een kinderbungalow rond de € 500,- Dat is echt een goedkoopje voor op een Landal park.


Deze keer hadden we dus al een week vrij gepland en nog geen vakantie geboekt. We hielden de site nauwlettend in de gaten. Welke parken leken ons leuk? (Met een zwembad en een binnenspeeltuin graag!) de plek maakte ons niet veel uit, we vermaken ons toch wel. We zagen een aanbieding en daarbij een mooie prijs. Een week in een 6-persoons bungalow rond de € 500,- iets duurder dan vorig jaar, maar best prima. Waar we nu wel mee te maken krijgen is de extra kosten... sommigen moesten we eerder natuurlijk ook al betalen, maar denk aan de boekingskosten, lakenpakketten voor 5 personen, de toeristenbelasting voor 5 personen a 7 nachen en ga zo maar door. Er kwam zo € 100,- bij. Oei, dat vonden we toch best duur worden! 


Ik gaf het natuurlijk niet op. Ik google op zoek naar kortingscodes en warrempel vonden we er 1 waarmee we € 100,- korting kregen. Uiteindelijk waren we dus inclusief alle kosten alsnog rond de € 500,- klaar. 


Het park beviel ons deze keer zo goed, dat we heel veel op het park zijn gebleven. Meestal gaan we er wel op uit, zeker met de kinderen om leuke dingen te doen. Maar ze waren alle 3 ontzettend blij met het zwembad, de buitenspeeltuin, de enorme binnenspeeltuin en alle acitivteiten van het animatie team (schminken, spelletjes doen, tekenen etc. etc.) Daardoor verbleven we deze keer meer op het park en waren we aan ijsje, drankjes, terrasjes etc. etc. denk ik nog zo'n € 20- € 30,- per dag kwijt.


Wat ons betreft een prima vakantie. Als je iets anders wilt, dan zijn de prijzen natuurlijk ook anders. Maar betaalbaar een weekje weg in Nederland? Dat is zeker mogelijk! Reacties

Ilse op 12-05-2018 08:32

Het ligt denk ik ook een beetje aan je wensen. Er zijn mensen die perse naar Center Parcs willen vanwege het zwembad of andere faciliteten. Met grote kinderen is het zwembad van Landal niet zo heel uitdagend. Ook hielp het dat onze regio (we wonen in Duivendrecht, dezelfde regio) vorig jaar laat vakantie had (dit jaar ook weer). Vooral de laatste twee weken zijn een stuk voordeliger dan wanneer je midden in juli moet vanwege werk of afspraken. Ook kan of wil niet iedereen last minute boeken. Vorige zomer zijn heel veel mensen alsnog naar het zonnige zuiden gegaan omdat de zomer wat tegenviel. Met goed zoeken en af en toe een beetje mazzel, kom je een heel eind. 

Buiten de kosten ben ik gewoon niet gek op het hoofdseizoen vanwege de drukte. Ooit eens een weekje in huttenheugte met de voorjaarsvakantie en in het zwembad was het zo druk dat men zelfs in het restaurant zat met handdoeken etc. Niet om te eten dus. In het bad lag je mannetje aan mannetje. In de horeca was het veel te druk net als in de overdekte speeltuin. Ik hou er niet van. Landal is meestal een stuk rustiger, groener en fijnere huisjes. 

Wij boeken juist vroeg als we naar het buitenland gaan, we willen centraal zitten (aan strand, nabij of in centrum). Meestal lukt het wel voor een goede prijs. Dit jaar betalen we wel EUR 400 meer voor hetzelfde appartement, gewoon omdat we een week eerder moeten ivm opleiding van zoon. We gaan zelfs een dag korter (14 ipv 15). Misschien dat ik later wel eens voor een lastminute kies als de kinderen niet meer meegaan. 

Patty op 12-05-2018 19:08

Sunparcs in Belgie en Schloss dankern in Haren Duitsland.

Nadasurf op 13-05-2018 18:26

Onze ervaring is  dat buitenland vaak goedkoper is dan in Nederland. Wij zijn net terug uit oost-zuid Duitsland twee weken alle in voor 1000 euro met 6 personen inclusief brandstof etc..

jessica op 14-05-2018 13:25

Ik ben zelf ook altijd heel goed aan het zoeken om zeker onder de 1000 euro een week te boeken.

We eindigen vaak rond de 700 a 800 euro in het hoogseizoen.

Ik ben eigenlijk wel benieuwe via welke site jullie boeken/zoeken.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow