Weekmenu; Gourmetten, Falafel en blauwe pannenkoeken! 😆

 


Het is weer tijd voor een kijkje in ons weekmenu! We vierden Pasen, ik maakte zelf voor de allereerste keer falafel en we aten nog veel meer lekkers! Kijk je mee?! 


Op vrijdag maakte ik een grote pan linzensoep. Heerlijk met een broodje erbij, maar op zichzelf ook een echte maaltijdsoep. De helft ging in de vriezer en dat eten we binnenkort, ideaal; 1 keer koken en 2 keer eten :) 


Zaterdag maakte ik zelf falafel, voor de allereerste keer! Het maken was niet zo moeilijk, maar het bakken was lastiger, sommigen vielen helaas erg uit elkaar. Gelukkig was het wel lekker, dus zeker de moeite waard om nog eens te proberen! 


Zondag was het eerste paasdag! We gingen naar Duinrell en daarna konden we meteen aanschuiven aan het gourmetstel bij mijn ouders, super fijn! De meiden vonden het ook gezellig ;) 


Inspiratie nodig voor het avondeten?! 


Maandag was het tweede paasdag en hadden we een rustig dagje. De kinderen wilden graag pannenkoeken eten, dus dan doen we dat natuurlijk! Ze wilden wel graag "bijzondere" pannenkoeken, dus na een stapel gewone pannenkoeken te hebben gebakken, ging ik aan de slag met kleurstof en kregen ze allemaal ook nog een blauwe pannenkoek! Die vonden ze geweldig, haha! 


Dinsdag toverde ik wat restjes uit de vriezer, want de boodschappen werden pas na het eten bezorgd, dat was ik even vergeten! 

Woensdag maakte ik een Indische gehaktschotel. Ik vergat bijna een foto te maken, oeps! Er was dus al een schep uit, maar hij viel zeker in de smaak! 


Donderdag hoefde ik weer niet te koken. Mijn broer was in Nederland en iedereen kwam bij ons eten, maar mijn moeder had gekookt, lekker luxe! We aten Chinese kip, erg lekker! En als toetje tiramisu, zelfgemaakt, zoooo lekker! Het recept deelde ik al eerder op mijn blog. 


En zo aten we weer heerlijk! De komende week staat er weer lasagne op het menu en verder ga ik weer op zoek naar lekkere nieuwe gerechten. De foto's zie je volgende week zondag weer! 


Reacties

Md op 08-04-2018 16:22

Ik leg falafel, nadat ik de balletjes heb gevormd, altijd nog een tijdje terug in de koelkast. Dan vallen ze minder snel uit elkaar.

Thea op 08-04-2018 21:47

Mijn falafel viel ook elke keer uit elkaar zelfs nadat ik ze een tijdje in de koelkast had gelegd. Nu doe ik de falafel in een muffin-bakblik. Piepklein klontje boter erop en in de oven......eindelijk gewoon een falafel aan een stuk(je) en geen falafel-kruimels!

Doortje op 12-04-2018 13:56

Goede tips, dank jullie wel! Ik had het inderdaad nog even in de koelkast gelegd, maar dat hielp helaas niet. De volgende keer ga ik de oven eens proberen! 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow