5 x waarom ik graag bespaar op de boodschappen!

 

Je weet inmiddels vast wel dat er hier bespaard wordt op de boodschappen. De laatste tijd zijn we daar iets makkelijker in, we nemen ook regelmatig duurdere producten mee als we daar zin in hebben. Zoals momenteel asperges of aardbeien; heerlijk! Maar we hebben inmiddels al zoveel jaar bespaard op de boodschappen, dat het ook een gewoonte is geworden. Waarom we nou juist zo graag besparen op de boodschappen? Nou, daar heb ik 5 redenen voor... 


1. Er valt veel te halen! 

Uitgaven aan de boodschappen zullen er altijd zijn, je zal altijd eten of drinken moeten halen. Maar het is ook een uitgave waar vaak heel veel op te besparen valt. Van A merken naar C merken en van elke week bbq-en naar minder tot geen vlees. Het scheelt bakken met geld en dat is fijn! 


2. Je wordt er creatief van!

Ik ben niet heel creatief, als je kijkt op het "knutselvlak" ;) Maar met besparen ben ik heel creatief geworden! Van het zoeken naar de leukste aanbiedingen tot precies weten welke groenten lekker goedkoop zijn, je moet het allemaal even uitzoeken en het wordt op een gegeven moment echt een sport om te doen. Daarnaast kom je erachter dat je veel dingen gewoonweg niet nodig hebt. Brood kun je zelf bakken, taart ook en ga zo maar door.... 


3. Ik hou van koken!

Besparen op de boodschappen is makkelijker als je wat extra tijd over hebt (dat heb ik meestal niet) maar ook als je houdt van koken. Zelf een pasta saus maken is helemaal niet zo moeilijk (in tegenstelling tot wat ik altijd dacht!) en super goedkoop en leuk om te doen. Daarnaast heb ik geleerd dat een maaltijd zonder vlees ook super lekker kan zijn, dat is echt verandert in de loop van de jaren. 


4. Het scheelt gedoe! 

Sinds we besparen op de boodschappen maken we trouw een weekmenu. En natuurlijk loopt dat weleens anders dan we zouden willen, maar over het algemeen leggen we vast wat we gaan eten. Dat scheelt later in de week veel gedoe, want we doen 1 keer de grote boodschappen (of we laten ze gemakkelijk bezorgen) en daarna hoef ik alleen maar dagelijks even te kijken wat er op het menu staat. Tijdens het maken van het weekmenu wordt er natuurlijk ook gekeken wat er nog op voorraad is en welke restjes er bijvoorbeeld nog zijn. Dat verwerken we allemaal in het weekmenu, waardoor we weinig weg gooien en er weinig pakjes en zakjes in de kast staan die eigenlijk maar tot 2001 goed waren ;) 
5. Het bespaart enorm veel!

Dit is natuurlijk een inkopper, maar wel een hele belangrijke. Toen Dustin en ik nog samen woonden en allebei fulltime werkten waren we veel makkelijker met de boodschappen. Ik denk dat we gemakkelijk € 500,- per maand uitgaven. Nu ligt dat rond de € 200,- en dat terwijl we inmiddels 3 kinderen erbij hebben gekregen! Dat betekent een besparing van € 3600,- op jaarbasis en dat betekent ook dat we de afgelopen 5 jaar zo'n € 18.000 hebben bespaard! Wow! Dat is toch best flink he?! Zo zie je maar... besparen op de boodschappen loont enorm. 


Bespaar jij graag op de boodschappen? Of toch liever op andere dingen? 
Reacties

G.T. op 30-04-2018 07:55

Ik probeer ook op de uitgaven voor de boodschappen te letten, maar heb geen vast budget. Het is wel meer geworden omdat onze peuter een voedselallergie heeft en we dus regelmatig voor duurdere alternatieven moeten kiezen. Aan de andere kant koken we praktisch nooit meer met pakjes en zakjes. Ik vind het (als ik tijd heb) wel een sport om te besparen op de boodschappen, maar het moet niet tè gek worden.

groene vrouw op 30-04-2018 10:43

Ik wil op alles bezuinigen maar niet op goed eten voedsel dus geen vulling.

Maar het scheeld dat we zelf een grote moestuin hebben, beter kun je het niet hebben alles onbespoten en zelf opgekweekt.

O ja het mislukt wel eens maar dan gaan we naar de winkel en halen het liefst bio producten.

En wij hebben geen grote portemonee want man lief is gepensioneerd en ik ben huisvrouw dus zijn we flink op inkomsten achteruit gegaan!

Maar we hebben elkaar en we zijn tevreden, we zijn op alle vlakken bezig te bezuinigen om de hypotheek af te lossen zeken sinds we het boek van: Hormans hadden gelezen Hypotheek vrij, dat heeft onze ogen ge-opend.

Dat is ons doel, niet op de boodschappen.

VeggieMo op 30-04-2018 10:48

Sinds een paar weken vermijd ik plastic zoveel mogelijk als ik boodschappen doe. Mijn eerste keus gaat dus uit naar onverpakte groente en fruit. Tot mijn verbazing ben ik nu minder geld kwijt aan boodschappen. Dat had ik van tevoren niet gedacht. Ik neem zelfgemaakte katoenen zakjes mee naar de winkel. Appels en peren doe ik meteen in zo'n zakje. De losse wortelen gaan er later in. Ik koop nu blijkbaar goedkoper groente en fruit. Ik doe het grootste deel van mijn boodschappen op de agf afdeling. Het is wel meer werk met koken.

Het ging mij niet om geld besparen, maar afval besparen. Helemaal plastic vrij lukt me niet vanwege glutenvrije producten. Ik ben ongeveer 110 euro per week kwijt voor vier volwassenen. De mannen zijn grote eters.

Wilma op 30-04-2018 12:45

Wauw 200 euro per maand voor boodschappen....hoe doe je dat? Wij zijn met z'n tweeën en ik gebruik het dubbele. Toch doen we niet gek. Veel groente en fruit, weinig (biologisch) vlees. Wel af en toe een speciaalbiertje en een fles wijn.

Ik doe het je niet na.

Linda op 30-04-2018 13:45

Wij zijn ook veel meer kwijt , maar onze keuze is dan ook niet om op eten te besparen (Wel op uitjes bijv. Vinden wij minder belangrijk). We kopen nauwelijks onnodige boodschappen, zoals chips en snoep. We geven graag uit aan goede maaltijden. Pasta voor 3 personen met ruim 600 gram verse groenten, verslse saus en gehakt (even voorbeeld). Of salade met oa gerookte kip en 3 avocado's.

 

Eveline Bloom op 13-05-2018 13:59

Ik haal veel tips en inspiratie  uit je blog, YouTube  kanaal. En denk vandaag eten we een doortje menu : )  

Dank! En met je tips besparen wij hier goed op de boodschappen en zijn we creatief met budget.  

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow