Vakantieplannen maken!

 

Naast het feit dat de zon meer gaat schijnen, het langer licht is en de tuin weer een beetje groener wordt, vind ik de Lente vooral ook heerlijk om vakantieplannen te maken... Wat zullen we dit jaar gaan doen en waar gaan we naartoe?! Wanneer gaan we precies en hoe lang dan? 


Het internet is een plek waar je heel veel vakanties kunt vinden en soms voelt dat wat overweldigend of weet je gewoon niet meer wat je gezien hebt en waar je eigenlijk nog moet kijken, maar ik vind het heerlijk om urenlang rond te dwalen op al die verschillende sites en leuke ideeën op te doen. 


Nu zijn onze vakanties de afgelopen jaren toch iets anders dan daarvoor. We kiezen nu voornamelijk voor Nederland om vakantie te vieren en gelukkig is dat allesbehalve saai. In Nederland zijn nog heel veel dingen te ontdekken en super leuke stadjes en dorpjes te bekijken. De kinderen worden vooral blij van een zwembad en een speeltuin, dus dat is ook niet al te moelijk. 


Nu we "vastzitten" aan het hoogseizoen plannen we onze vakanties iets anders. Voor deze tijd boekten we gewoon een weekje weg wanneer we dat wilden en dan gingen we. Vorig jaar zijn we in het voorjaar richting Italie gereden, voor familiebezoek. Opzich prima te doen met 3 kinderen, maar ook niet echt onze hobby om zolang met de kinderen in de auto te zitten. Al vinden we het niet erg om een stukje te rijden, ze worden immers ook ouder.  In de zomervakantie zijn we ook een week weggeweest... hoewel de prijzen in het hoogseizoen natuurlijk flink hoger zijn, vonden we last-minute een weekje in een kinderbungalow voor een spotprijsje. En dat is precies het plan voor dit jaar. 


We willen dit jaar 2 keer weg, 2 keer een week. Hoe we dat gaan verdelen in de vakanties, dat weten we eigenlijk nog niet. De meivakantie, zomervakantie of herfstvakantie... allemaal opties! We houden gewoon de prijzen in de gaten en als we een mooie last-minute zien, dan boeken we die. Dit is natuurlijk wel een risico. Als er niets moois voorbij komt, dan boeken we niet. Maar in onze ervaring is er altijd wel iets te vinden. vorig jaar hadden we dus geluk met een spotprijs en dit jaar zag ik ook al een aantal hele mooie aanbiedingen voorbij komen... dus het gaat vast lukken! 


Daarnaast zorg ik ervoor dat ik op zonnige dagen lekker de tijd neem om van onze tuin te genieten... in de zon zitten, de kinderen in een zwembadje in de zomer en ijsjes eten... dat is toch ook het vakantiegevoel, maar dan gewoon thuis. ;) 


Hebben jullie al vakantieplannen?! 


Reacties

Mirella op 10-03-2018 08:41

We gaan binnenkort een weekje naar Zeeland en november gaan we een lang weekend naar Disneyland Parijs in Frankrijk en ik zie het als een behoorlijke opgave met 6 jonge kinderen de grens over maar gelukkig gaat mijn broer mee en aangezien ik 1 pleegzoon en een bonus dochter heb moeten daar wat papieren voor worden ingevuld dat ze toestemming hebben om met mij mee te mogen de grens over maar gelukkig werken de voogd van mijn pleegzoon en de biologische vader van mijn dochter heel erg mee dus die formulieren kunnen zo worden ingevuld! En we gaan in de zomer nog een weekje naar Duitsland (wij zijn nu een paar keer in saarburg geweest is een aanrader voor iedereen) 

Siger op 10-03-2018 10:11

Leuke vooruitzichten! 

Kunnen jullie het met werk zo regelen dat jullie last minute wegkunnen? Kan Dustin zo vrijkrijgen? Of hoe doen jullie dat?

Wij zijn nu aan het kijken voor vakantie, heel veel keus 😁

We zoeken nog even door 😉

Groeten Siger

Romy op 10-03-2018 10:26

Texel kan ik jullie ook erg aanraden! Wij komen er bijna ieder jaar omdat m’n opa er een huis heeft. Echt een heerlijk eiland!! Zullen de kids ook leuk vinden, lekker op het strand, zwemmen en er is verder nog genoeg te doen! 

Md op 10-03-2018 10:46

Wij gaan ook naar Texel met onze drie kinderen (1-6 jaar) wij kiezen ervoor om particulier een stacaravan te huren, vaak goedkoper en onze ervaring is dat er vaak ook meer is zoals bijvoorbeeld speelgoed en fietsen.

Texel kiezen we vanwege de aanwezigheid van strand, bos en ook genoeg voorzieningen op het vakantiepark zoals groot zwembad, binnenspeeltuin, en recreatieterrein.

Henriette op 10-03-2018 12:01

Toen onze kids naar school gingen hadden we een volkstuin en gingen we dagjes weg. Maar nu we in Roemenie wonen is dit voor ons eigenlijk vakantie.. Onze zoon verhuurt 2 vakantieappartmenten en ook in het voor en najaar is het hier heerlijk. De prijzen zijn naar nederlandse begrippen laag maar voor hier normaal.We hebben een landklimaat dus totaal anders dan in NL. Nu begin maart is het hier al lente  buiten dus heerlijk.Mochht iemand het leuk vinden om een keer in dit mooie land rond te kijken kijk dan op www.goossens-apartments.com

Allemaal een fijn weekend.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow