Soep als avondeten?! (kleine besparingen)

 

Wij zijn allemaal dol op soep en eten dat regelmatig als avondeten. Dat hoeft dan niet eens een maaltijdsoep te zijn, maar een soepje met een broodje vinden we heerlijk.


Bij ons thuis aten we vroeger altijd 1 dag brood en bij Dustin thuis hadden ze frietdag, zo is het in elk gezin anders. Wij hebben geen vaste dagen qua eten, maar eten wel 1 keer per week soep. 


Het lekkerste vind ik vooral de variatie (en het is super fijn dat de kinderen het ook goed eten) Je kunt van bijna alle groenten een soepje maken. Gewoon even kijken wat er in de aanbieding is en met een bouillonblokje, ui en knoflook heb je al snel een lekkere soep. Daarnaast vind ik het fijn dat het een gezonde keuze is, want er zit in ieder geval altijd groenten in. Bij ons in huis zijn vooral brocollisoep, uiensoep, tomatensoep en linzensoep favoriet :) 


Veel mensen vinden een soepje als avondeten maar karig, dat kan natuurlijk. Maar met dit soort dingen kun je er ook anders naar kijken. Als je soep gewoon lekker vind, dan heb je een goedkope en gezonde maaltijd. Geef je normaliter € 10,- uit aan de avondmaaltijd. Met een soepje ben je misschien € 3,- kwijt en dan heb je waarschijnlijk nog een bakje voor de vriezer of voor de lunch over. 


Dat zijn kleine besparingen en elke week waarin je een avond kiest voor soep, bespaar je die € 7,- Nou hoor ik je denken... nou en?! Maar kijk daar ook eens anders naar. Na een jaar is je besparing opgelopen tot € 364,- Een bedrag waarvan je prima een midweek of als je goed zoekt een week van op vakantie kunt.


Dan klinkt het eten van zo'n simpele en goedkope maaltijd meteen een stuk beter he?! Bij besparen zijn het vaak de kleine dingen die het hem doen. Elke euro is er 1 en bij elkaar zijn het vaak heel veel euro's. Euro's die je kunt gebruiken om te sparen of om dingen mee te doen waar je super gelukkig van wordt. Dus wij eten lekker elke week een soepje, heerlijk! Er zijn enorm veel soepjes te maken! Hier vindt je heel wat inspiratie! 
Reacties

martine op 26-03-2018 08:23

Wij eten 's avonds vaak soep bij de boterham maar die soep vervangt dan gewoon de melk of koffie die we normaal gezien bij onze boterham drinken. Ik vind niet dat soep een echte maaltijd met groenten, vlees/vis en aardappelen/rijst/deegwaren,.... kan vervangen. 

Soep bevat inderdaad meerdere groenten maar bestaat grotendeels uit water. Ik denk dat, als je de hoeveelheid groenten per persoon per portie soep zou uitrekenen, je zou verschieten hoe weinig groenten (vitaminen, voedignsvezels,...) je  binnenkrijgt door een echte warme maaltijd te vervangen door soep.

Petra Zwier op 26-03-2018 08:40

Ik denk dat 10 euro voor een avondmaaltijd wel erg veel is, volgens mij geef jij dat ook niet uit, ook niet als je wel bv aardappelen, groente en evt wat van vlees eet of andere gerechten. Wij eten ook soms soep, hoewel dan meestal toch nog wel wat wat extra, restje van iets. Stuk Quiche of deel pizza. Hierdoor is soep bij ons niet per definitie goedkoop. Goedkoop is hier pannenkoeken, macroni met met wat groente en enkele hamblokjes en gewoon aardappelen, diepvries spinazie oid met klein stukje vlees en dan zijn wij ruim onder de 3 euro klaar. Wel met 2 personen, maar houden ook meestal wel over. 

Thea op 26-03-2018 09:00

Ik ben ook dol op soep en vind het wel degelijk een goede maaltijd. Per volwassen persoon gaat er hier minstens 350 gram groente, deel geblenderd en deels in stukjes, niet te gaar. 

Doortje op 26-03-2018 09:38

Martine, dat valt wel mee hoor. Er gaat hier meestal ruim een kilo groenten in de soep, dus dan krijgen we alle 5 zo'n 250 gram groenten binnen. Wellicht iets minder als de pan niet helemaal leeg gaat, maar we eten tussendoor ook nog groenten, dus meer dan genoeg :) 

Petra, € 10,- is inderdaad aan de hoge kant, maar wel "normaal" als we het Nibud moeten geloven. Wij geven dat zeker niet uit, maar wij zitten ook ver onder het gemiddelde :) Spinazie is inderdaad ook goedkoop en super gezond, ideaal! Pannenkoeken zijn we ook dol op, zonder groenten dan, maar voor een dagje kan dat weinig kwaad. 

Thea, hier gaat er inderdaad ook altijd veel groenten in zoals ik hierboven al schrijf. Daardoor vind ik het ook een ideale maaltijd!

sterre op 26-03-2018 10:38

Vaak maak ik op zondag een gevulde soep:

Groentesoep met ballen

Goulashsoep

Tomatensoep met rijst erdoor

Erwtensoep of bruine bonensoep

Misschien ligt het aan de leeftijd van de kinderen Doortje onze pubers hebben niet genoeg aan uien of broccolisoep met een broodje?

Besparen op goed eten is zowiezo niet mijn ding en altijd kliekjes  eten ook niet,onder de 10 euro kan je prima eten!

Linda op 26-03-2018 11:47

Misschien stomme vraag maar ik ben niet zo handig in het maken van soep :p zou je een x een vlogen willen maken met jou recepten van je soep :)

Saar op 26-03-2018 15:22

Wij (man en ik) eten graag zelfgemaakte soep (met veel groente) maar niet als avondmaal wel als lunch of tussendoor in het weekend. Man is thuis doodgegooid met soep met een kale boterham, pasta en pizza dus die gerechten eten we zelden. Ook houden ze hier van duur beleg en als ik bij soep brood met rosbief, fricandeau en runderrollade moet gaan halen dan wordt het geen goedkope avond. Nou is dat voor ons ook niet het uitgangspunt maar toch. Ook zijn onze pubers niet zo gek op soep. 

Bij soep moet je ook niet vergeten dat wanneer je deze meerdere keren opwarmt er nog maar heel weinig vitaminen etc in zitten ook al zit er drie ons groente pp in. Dit kun je natuurlijk oplossen door er wat rauwkost bij te geven. 

greet op 26-03-2018 17:05

Ik eet vaak soep,als maaltijd.Fijne restverwerking. Broodje erbij, fruit als toetje. Niks mis mee.

We krijgen vaak veelte veel van vanalles binnen dus een dagje iets minder mag ook wel(vind ik)

Odette op 27-03-2018 04:06

Soep is inderdaad een ideale budgetmaaltijd. Het is gezond, goedkoop en lekker. Ik maak het vaak omdat het met een slowcooker ook nog eens makkelijk is. En met een lekker afbakbroodje en beleg voelt het ook vaak nog luxe.

Doortje op 27-03-2018 13:34

Super om te lezen dat de meesten het net zo lekker vinden! Tja, ik hoor zo vaak... wacht maar tot je kinderen pubers worden, dan wordt alles anders... dat zien we dan wel weer :) Daarnaast hoop ik dat ze dan alsnog een kop soep waarderen, zo proberen we ze wel op te voeden. :D 

Dora op 27-03-2018 14:52

Hier standaard 1x per week op het menu. Broodje knakworst erbij of broodje hamburger.  Prima :). Zie het niet als besparing oid, eerder als makkelijk voor de dagen dat we erg laat thuis zijn van het werk.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow