Onmisbare knutselspullen hier in huis!

 

Nu de meiden 3 jaar zijn, vinden ze knutselen ook steeds leuker. Veel knutselspullen zijn pas geschikt vanaf 3 jaar, dan doen de meeste kinderen niet alles meer in hun mond... en daardoor gaat er nu een walhalla aan knutselspullen voor ze open. Hoewel ze al vaker knutselen, zijn er een aantal dingen nu favoriet;

 

* Klei;

Voor hun verjaardag kregen Sara & Sofie weer een nieuwe klei set, en dat is altijd een schot in de roos. Thijs speelt overigens nog steeds graag met klei en dat is dus echt onmisbaar hier in huis. De kleuren zit vaak wel snel door elkaar, maar dat mag de pret niet drukken. Er worden ijsjes gemaakt, cakejes en zelfs hele maaltijden, super leuk! Ik probeerde trouwens met Thijs ook eens klei te maken; de video kun je hier zien.* Kinderschaartjes;

Er wordt hier ook enorm veel geknipt en geplakt. De meiden kunnen ook al redelijk zelf knippen met kinderschaartjes, die zijn veilig, dus daar kunnen ze lekker mee oefenen. Sinds we lijm in huis hebben van het slijm maken, plakken ze alles aan elkaar, dus dat is ook favoriet! 


Vindt hier al je nieuwe knutselspullen.


* Kleuren;

We hebben een hele stapel met kleurboeken, die kun je voor een habbekrats bij de Action oid halen. Vooral de tekeningen van prinsessen zijn favoriet. En alles wordt "ingekleurd" We hebben ook stiften en kleurpotloden van de Action en die zijn ook prima. Als ze ouder worden is betere kwaliteit soms wel fijn, maar voor nu volstaan ze prima. 


* Knutselspul vanuit huis;

Wist je dat je in het huishouden ook heel wat knutselspullen fabriceert? Dat zijn vaak de leukste spullen om te knippen, plakken of bijvoorbeeld verven. Denk aan lege wc of keukenrollen, eierendozen en verpakkingen van pasta of hagelslag (daar kunnen ze winkeltje mee spelen) 


Daarnaast kun je ook met je kinderen op zoek gaan naar knutselspul. Wat dacht je van blaadjes, schelpen of takjes? Uren speelplezier... 


Welke knutselspullen zijn er bij jullie thuis favoriet en mogen dus niet ontbreken? 
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow