Hier besparen we niet op....

 

Zoals jullie inmiddels wel weten besparen we graag ;) Vooral op dingen die we minder belangrijk vinden. Het is zonde om meer te betalen dan nodig en het is fijn om geld over te houden om de hypotheek sneller af te lossen en voor dingen die wij belangrijk vinden! 


Wat dat dan precies is, dat is voor iedereen anders. De een reist graag de hele wereld rond en de ander stopt liever iets eerder met werken. De een doet alles op de fiets en de ander zou de auto liever niet wegdoen. Zolang je je geld vooral uitgeeft aan dingen waar jij gelukkig van wordt, dan zit het goed. :) 


Wij hebben dus zeker ook onze dingen waar we niet op besparen, al zal het vaak zo lijken alsof we op bijna alles besparen (dat is dus zeker niet zo.) We hebben bijvoorbeeld 2 auto's voor de deur staan. En we hebben zeker weleens getwijfeld of we ze allebei wilden houden. De kosten zijn hoog en daar moeten we jaarlijks heel wat uren voor werken. Aan de andere kant geeft het ons zoveel gemak, dat vind ik heerlijk! Met de kinderen kan ik alle kanten op, ik kan zelf weg voor mijn werk als dat nodig is en dat is gewoon ontzettend fijn! 


We hebben de kosten (inclusief afschrijving) weleens berekend en we hebben zeker niet echt beiden auto's nodig, maar ze blijven dus, omdat we er heel gelukkig van worden. 


Daarnaast geven we vooral geld uit aan "leuke" dingen. Dat zal voor iedereen ook weer anders zijn, maar we vinden het heerlijk om uit eten te gaan en dat doen we dus ook regelmatig. Samen, maar nu ook met de kinderen. Een nachtje weg is ook favoriet, maar dat doen we samen ongeveer eens per jaar, omdat het toch altijd een hele onderneming is om alle kinderen onder te brengen ;) Maar hotels zijn favoriet, dus dat zullen we in de toekomst ook zeker met de kinderen vaker gaan doen.


Het laatste zijn vakanties.... Oke, heel eerlijk, we zoeken wel de beste prijs op. Soms heb je met een beetje googlen al € 100,- korting en dat is natuurlijk mooi meegenomen, maar verder gaan we lekker op vakantie, zoveel als mogelijk ;) Zaterdag vertelde ik al over onze vakantieplannen en ik heb er weer enorm veel zin in! Sowieso is het heerlijk om thuis het vakantiegevoel na te bootsen door in de zomer lekker buiten te eten en ijsjes te halen bij de ijssalon om de hoek :) 


Als ik dit zo lees, dan besparen we dus niet op ervaringen, uitstapjes en dingen die herinneringen maken, spullen zijn een stuk minder belangrijk! 


Waar besparen jullie echt niet op?! Reacties

Summer op 12-03-2018 09:37

Wij besparen niet op boodschappen. Daar bedoel ik niet mee dat we zakken chips hebben of chocola haha. Nee, hier staat iedere dag een gezonde maaltijd met veel groenten op het menu (wij eten gemiddeld 300 gram p.p en dat is excl tomaten en komkommers overdag). En iedere dag vlees. Eerlijk ; kost wel wat. Daarnaast gaat er ook een bedrag naar verantwoord beleg op brood ; kipfilet, rookvlees etc. Wij eten geen zoetigheid. Kleine krijgt heeeel soms smeerkaas of keer pindakaas. Ik houd verder wel aanbiedingen in de gaten en als het fijne zijn, neem ik die mee. Deze week bijv aardbeien voor 1 euro en vorige keer tartaar 2e gratis. Wij besparen op kleding. Mijn kleine loopt in kleding van Hema, H&M en soms zeeman. Ik vind het "zonde" om een vest voor 30 euro te kopen als de kleine het zo kort kan dragen (peuter). 

Wij besparen dit jaar op vakantie , omdat we in huis wat dingen willen verbouwen. Wij zijn ook gebonden aan schoolvakanties en ik zag dat je met 4 personen landal al zo 1500 betaald voor een midweek. Misschien dat we volgendjaar gaan. We hebben nu wel weekendje weg gepland staan. 

Verder besparen wij ook niet op uitjes of dagjes met vrienden. Al moet ik zeggen dat wij niet vaak dagjes weg gaan. Vaak zijn het dagjes naar vrienden en de kids spelen dan de hele dag met elkaar. Vinden ze fantastisch. Ik denk dat wij gemiddeld 1 a 2x per maand dag met vrienden zijn. Hebben best grote vriendengroep ( 18 man). Altijd gezellig.

Sj6ouke op 12-03-2018 10:06

Wij besparen niet op gezondheid/milieu/eerlijke handel. Dus veel biologisch, Let op de herkomst van dingen, koop soms duurdere dingen die wel duurzamer zijn etc...

groene vrouw op 12-03-2018 10:26

Ook wij besparen niet op goed eten en vers en als het kan bio.

De rest zoals auto vinden we niet belangrijk, we rijden een oude auto en we rijden heel weinig....goed voor het milieu en de portemonee.

jasmijn op 12-03-2018 18:48

Wij besparen vooral op vaste lasten . En dan specifiek de hypotheek. W wonen relatief klein. Veel kleiner huis dan jullie hebben.

door deze keuze maken we een grote klapper als je het over besparen hebt!

verder besparen we niet op boodschappen en uitjes. Daar genieten we gewoon van.

we gaan in de zomer naar de camping.

Marieke op 13-03-2018 13:44

We besparen niet op gezond eten, maar kopen niet alles bio. Onlangs ook 2e auto aangeschaft, omdat het echt heel onhandig was zonder. Kleding proberen we wel echt helemaal op te dragen of weer te verkopen. Kopen nu sowieso faire kleding, dat merk je heel goed aan de kwaliteit!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow