Oil pulling; Iets om uit te proberen?!

 

Eens in de zoveel tijd komt er weer een nieuwe trend voorbij die goed zou zijn voor je gezondheid. De laatste tijd lees ik veel over oil pulling; makkelijk gezegd; met olie je mond spoelen gedurende 15-20 minuten. Wat houdt het in en is het iets om uit te proberen? 


Wat is het nou precies?! 

Bij oil pulling neem je een eetlepel olie in je mond (het liefst biologische, koud geperste olie) en die olie beweeg je langzaam door je hele mond en tussen je tanden en kiezen gedurende 15-20 minuten. In veel landen wordt dit gedaan om het lichaam te ontgiften. Helaas is er nog geen wetenschappelijk bewijs, maar in veel andere onderzoeken zijn er goede resultaten uit voort gekomen. Oil pulling zou goed zijn voor je mondgezondheid; minder plak, wittere tanden en een frisse adem. Daarnaast zijn er nog tal van resultaten die er niet om liegen; Het helpt tegen hoofdpijn en migraine, tandpijn, exceem, opvliegers, PMS, trombose en heeft een goed effect op je hart, nieren, longen, lever en bloed. 


Hoe komt dat dan?! 

Hoe zou het kunnen dat zoiets simpels zoveel impact heeft op je lichamelijke gezondheid? Op internet is veel uitleg te vinden; Door oil pulling zorg je dat afvalstoffen je lichaam verlaten. Onder je tong kun je bijvoorbeeld een pil snel laten smelten en die wordt dan snel opgenomen in je lichaam, dit schijnt dan andersom ook zo te werken. Afvalstoffen komen in de olie terecht en de olie spuug je uiteindelijk uit, waardoor de afvalstoffen uit je lichaam verdwijnen. 


Zelf proberen?! 

Het klinkt mij niet heel onrealistisch in de oren. Als je zelf tandpasta wilt maken, dan zit er ook altijd kokosolie in het recept, dus waarom niet?! Toch zijn er dus geen wetenschappelijke onderzoeken te vinden en dat is jammer, het klinkt daardoor meteen een beetje zweverig. 


Ik heb het zelf nu een aantal keer uitgeprobeerd en ik merk nog geen verschil. Het schijnt ook zo te zijn dat dat even kan duren. Doe je het elke dag? Dan merk je na 14 dagen al verschil. Doe je het een keer per week, dan kan het een aantal weken duren, ik wacht dus nog even af. De eerste keer vond ik het enorm lastig en lukte het mij ook echt niet om die 15-20 minuten vol te maken. De olie voelt niet echt lekker in je mond en het spoelen is niet erg fijn. Inmiddels gaat het beter, vooral als ik gewoon iets anders in de tussentijd ga doen. Bij het uitspugen is het overigens belangrijk dat je het niet zomaar door de gootsteen spoelt. De gootsteen kan uiteindelijk verstoppen door al die olie, dus even uitspugen op een papiertje / zakdoekje en daarna weggooien. 


Ik blijf er nog wel even mee doorgaan, hoewel het geen favoriete bezigheid is, ben ik wel heel benieuwd. Ik vind dit soort "trends" altijd reuze interessant en probeer ze graag uit, ik hou jullie op de hoogte! 

Reacties

Marina op 05-02-2018 10:17

Hoi Doortje,

Ik heb er ook al eens van gehoord maar ik ga het niet proberen: Ik heb een paar kronen en ik vrees dat ik het risisco loop dat die los gaan zitten door oil pulling. De tandarts wist niet of het kwaad kon, maar ook hij zou het niet uitproberen...

Groetjes,

Me op 05-02-2018 14:03

Wat voor olie heb jij gebruikt?

Doortje op 06-02-2018 13:47

Me, ik gebruikte kokosolie :) 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow