Naar de overblijf!

 

Een nieuwe "fase" 

We gaan weer iets nieuws proberen, althans voor ons! We hebben Thijs ingeschreven voor de overblijf op zijn school. Hij is volgens mij tot nu toe bijna de enige in zijn klas die nooit naar de overblijf gaat. Aangezien ik thuis werk, haal ik hem altijd op tussendemiddag. Ik vind het gezellig om even samen een broodje te eten en als ik druk aan het werk ben, dan is het ook even een fijne pauze, vooral in de zomer is het erg fijn om even op de fiets te stappen en wat zon mee te pikken ;) 


Waarom nu dan wel?! 

We dachten er al langer aan om dit eens te regelen, maar aangezien het nooit "echt" nodig is, schoven we het voor ons uit. Thijs vraagt ook steeds vaker of hij een keer mag overblijven en daarnaast is het inmiddels af en toe wel heel handig. Ik heb een drukke periode en daarbij ook regelmatig afspraken buiten de deur, ik heb dan in principe alleen de ochtend. Het is soms handiger om midden op de dag af te spreken. Toen de meiden laatst ziek waren heb ik kunnen regelen dat hij een broodje kon eten bij een vriendinneje en in de praktijk blijkt het ook altijd wel goed te komen. Ik kan altijd iets regelen met Dustin, met opa en oma of andere ouders, maar soms is het gewoon handiger om de overblijf achter de hand te hebben. 


We hebben dus een flexibel contract afgesloten, dus geen vaste dag in de week, maar echt overblijf wanneer we het nodig hebben. Dat is duurder per keer, maar voor ons handiger. Ik ben heel benieuwd hoe hij het gaat vinden, aangezien hij er vaak om vraagt denk ik dat dat wel goed gaat komen ;) En de meeste kinderen blijven veel vaker over, dus dat komt helemaal goed, ik ben blij dat we het geregeld hebben! 


Reacties

geldover op 12-02-2018 07:30

Bij ons betaal je twee euro per keer, kids worden door andere ouders opgevangen en je geeft ze zelf eten en drinken mee. Als ze sporadisch een keer komen schrijf je ze de dag zelf even in de agenda. Lekker makkelijk.

Daantje op 12-02-2018 07:41

Ons zoontje heeft een continu-rooster, dus die eet elke dag (gratis!) op school. In het begin was dat héél erg wennen, de eerste keer dekte ik automatisch de tafel voor 2 personen! inmiddels ben ik er wel aan gewend. Het scheelt in elk geval flink in het aantal keer dat ik heen en weer hoef te fietsen naar school en gelukkig vindt zoontje het ook fijn :) 

En op woensdag maken we er dan echt een feestje van om samen te lunchen. Een keertje op bed picknicken, of een keer een croissantje kopen.... Erg leuk :)

Thea op 12-02-2018 09:11

Mijn kleinkinderen in Australië hebben ook een continue-rooster. Op Childcare (t.m. december van het jaar waarin ze 5 geworden zijn) wordt de morning- en afternoontea en de lunch verzorgd, op primary-school nemen de kinderen eten en drinken (alleen water) mee van huis. Primary-school-tijden zijn van 9.00 uur tot 15.15 uur, 5 dagen per week. 

Doortje op 12-02-2018 09:44

Het continu rooster zie je hier inderdaad ook steeds meer. Als ik buiten de deur zou werken, hadden we ook zeker voor een school met continu rooster gekozen; dat sluit gewoon veel meer aan bij werkende ouders. :) 

Willeke op 12-02-2018 15:22

Ik ben erg blij dat dochter geen continu rooster heeft als werkende ouder. Dat scheelt veel uren in de BSO kosten terwijl er nu tijd is om rustig te eten en daarna nog buiten te spelen. Ze blijft wel elke dag over op school want dat heen en weer rennen is het ook niet. Ik werk op loop afstand van school en huis maar dat kost al snel 2x een kwartier, dan heb je nog maar een half uurtje.

Bij de vorige TSO aten ze warm tussen de middag, ze werden opgehaald van school (de kleuters) of liepen er zelf heen (groep 6-8, 3-5 zaten al op die locatie) en daar kregen ze een 3 gangen warme maaltijd. Dat zat bij de prijs van de bso in en die viel en valt nog steeds binnen het vergoedingsbedrag van de overheid.

Dochter zit nu op een andere school maar mist haar warme maaltijd tussen de middag nog steeds.

En 2x per dag warm eten is geen enkel probleem gewoon de porties iets kleiner maken.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow