Het is weer tijd om over te stappen!

 

Ons gas en electra contract loopt binnenkort weer af, dus het is tijd om weer over te stappen, vandaag dus weer een financieel artikel :) 


Sinds wij erachter kwamen dat er welkomsbonussen bestonden, besloten we om jaren terug eens te gaan overstappen. We zaten al jaren bij dezelfde leverancier en waren in principe hartstikke tevreden, maar zo'n welkomsbonus vonden we ook wel erg aantrekkelijk! De eerste overstap was best spannend... Ik kreeg toch visioenen van een huis zonder stroom of niet meer kunnen koken, omdat er iets mis zou zijn gegaan. Gelukkig viel dat erg mee. De overstap was zo geregeld en sindsdien doen we dat ieder jaar. 


Het loont zeker om ook op je verbruik te letten, want minder verbruik betekent minder kosten. Maar overstappen biedt daarbij nog een leuk extraatje. Een welkomsbonus ontvang je als je een jaar klant bent geweest, dus stap niet te vroeg weer over! Meestal wacht ik totdat het jaar echt voorbij is en dan stappen we pas weer over. Het duurt dan vaak nog een paar weken voordat alles geregeld is en we overgestapt zijn, dus in theorie zou ik het eerder kunnen regelen, maar in de praktijk vind ik het prettig om echt het jaar af te wachten. 


Als wij gaan vergelijken dan komen er altijd enorme bedragen voorbij. De gemiddelde kosten voor een soortgelijk huis en gezinssamenstelling zitten bijna op de € 200,- Nu zijn onze kinderen natuurlijk nog jong, maar ons maandbedrag zit momenteel op de € 70,- een groot verschil! Eigenlijk stappen we altijd over via gaslicht.com (niet gesponsord, we zijn gewoon al jarenlang tevreden over deze site) En als je je eigen verbruik invult, dan krijg je meteen de beste aanbiedingen te zien. Het is in ons geval verstandig om te kiezen voor een hoge welkomsbonus. Dan betaal je misschien iets meer voor gas en electra, maar met een laag verbruik is dat verschil nihil. Het verschil in de welkomsbonus is dan vaak interessanter. 


Naast de "standaard" dingen zoals lichten uitdoen waar je niet bent en zuinig koken (gas uit en deksel op de pan laten) etc. doen we niet perse heel zuinig. Onze kosten zijn sinds de kinderen zijn geboren ook nauwelijks omhoog gegaan. Ik denk dat het heel veel scheelt dat ons huis goed geisoleerd is en de zon (als hij schijnt) hier bijna de hele dag naar binnen schijnt. Op een koude winterdag doe ik alle gordijnen open en gaat de verwarming soms alleen s'avonds even aan. 


Al met al betalen we dus niet veel en kan zo'n welkomsbonus voor ons persoonlijk zo 2 tot 3 maanden gratis gas en electra opleveren, niet gek om elk jaar even te regelen :) 


(We zijn uiteindelijk overgestapt naar Oxxio  Met een welkomsbonus van maar liefst € 180,-) 


Reacties

Chantal op 17-02-2018 15:08

interessant artikel.

ik ga ook weer kijken wat de mogelijkheden zijn om over te stappen.

Helaas ben ik een keer geweigerd omdat er hier alleen een stroomaansluiting is, en geen gasaansluiting.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow