Gemiddeld energieverbruik?!

 

Ons energiecontract was weer afgelopen en zoals ik laatst al zei was het weer tijd om over te stappen. We hebben inmiddels een nieuwe aanbieder gekozen, met mooie tarieven en een mooie welkomsbonus en binnekort is de overstap een feit. 


Afgelopen week kwam onze jaarlijkse afrekening binnen en inclusief de welkomsbonus krijgen we een mooie bedrag terug. Ik besloot om weer eens te kijken naar ons verbruik. Natuurlijk zijn er meerdere factoren die invloed hebben op je verbruik. Een strenge winter zorgt voor een hogere rekening en meerdere personen in het huishouden ook. 


Het gemiddelde verbruik voor een gezin met 3 kinderen is 5000 kWh en 1800 m3. Nou weet ik nog steeds niet precies of wij onszelf als een gezin met 3 kinderen "moeten" rekenen. Want de meiden zijn nog jong en de kinderen hebben natuurlijk nog geen sportkleding en eigen computers oid. Al hebben we meer dan voldoende was ;) 


Vooral de laatste jaren letten we op ons verbruik. De gordijnen gaan open als de zon schijnt, we letten met het koken op het gasverbuik, maar aan de andere kant werk ik nu wel al een aantal jaren 3 dagen in de week vanuit huis en hebben we natuurlijk inmiddels 3 kinderen.


Ik ben heel blij met ons verbruik, het is namelijk te vergelijken met een 1 persoons huishouden (!!!) We zitten op 2367 kWh en 486 m3. 


Ons energieverbruik gaat de laatste jaren wel steeds iets omhoog, maar het gasverbruik was de laatste keer zo laag toen we nog geen kinderen hadden! Geen idee hoe dat zo is gekomen, maar volgens mij hadden we ook geen hele koude winter vorig jaar. 


Al met al doen we het volgens mij prima, ik ben blij met ons verbruik en blij met het maandelijkse bedrag ;) 


Binnenkort stappen we weer over. Deze keer naar Oxxio, daar krijgen we momenteel een welkomsbonus van € 180,- ! Mooi meegenomen! 
Reacties

Gewoon Vlijtig op 26-02-2018 07:48

Je bent denk ik een 0 vergeten. Zal wel 5000 kWh moeten zijn.

ellen op 26-02-2018 10:39

Je gas is laag!!  Stroom vind ik dan weer veel, ondanks dat je geen droger hebt..

wij hebben 2 grote en 2 kleine kids en heel de winter en soms zomer de droger aan. En zitten op hetzelfde verbruik..

zal vast door je computer komen misschien?

groetjes 

Doortje op 26-02-2018 11:48

Gewoon vlijtig, dat klopt, ik heb het aangepast ;)

Ellen, ja, dat denk ik inderdaad ook! De computer staat hier op werkdagen de hele dag aan :) 

liesbet op 26-02-2018 13:52

Verbruik  van gas vergelijken is heel moeilijk aangezien je totaal niet weet welke levenswijze er een ander op nahoudt, hoeveel hij of zij verwarmt, volume van de te verwarmen ruimtes, goede of slechte isolatie, veel thuis of vaak van huis, thuiswerkend of uithuiswerkend,.... Er zijn zoveel factoren die het verbruik beInvloeden. 

Idem voor het elektriciteitsverbruik : ons verbruik met twee personen is 20 kwh hoger of dat van Doortje. Desondanks kan ik niet zeggen dat wij niet zuinig zijn met elektricteit : zo goed als overal ledverlichting, geen licht onnodig laten branden, zuinige elektrische toestellen, geen vaatwas, geen droogkast, enkel volle ladingen wassen in de wasmachine, geen toestellen in standby.... We hebben wel 2 grote diepvriezers die vol zitten met groenten en fruit uit eigen tuin, vlees, vis in aanbieding, zelfgebakken brood,..... Indien ik geen diepvriezer of maar ene zou hebben, zou het verbruik zakken maar zou ik meer geld uitgeven door de volle pot te betalen voor producten die ik nu, dankzij de vriezers, kan aankopen tijdens reclameprijzen. Idem voor het broodbakken : ik bak wekelijks onze weekportie brood.  1 bakbeurt vergt 3 kwh elektriciteit dus als ik niet meer zou bakken en altijd brood kopen, zou mijn verbruik zeker met 3x52 (weken)=150 kwh zakken. 

Villa BlaBla op 26-02-2018 14:58

Wij zitten met drie (grote) kinderen op een verbruik van 4700 kWh. Dus toch nog onder het gemiddelde bliijkbaar. Jullie verbruik is erg netjes!

Tom op 06-04-2018 19:08

Ik vind jullie verbruik erg hoog! Overstappen is leuk, maar je kan veel meer besparen als je eens op het verbruik gaat lettten.

Vroeger hadden wij ook een hoog verbruik, maar nu is het ruim 50% minder!

Ten eerste wordt er vaak te hoog en te lang gestookt. Een nieuwe zuinige CV ketel gaf ook al 35% minder gas.

Verder al het witgoed vervangen door A+++ modellen, dat gaf ons ook al 30% minder electra!

En alle lampen vervangen door LED gaf ook al weer 20% minder electra, verder alles uit het stopcontact, met stekkerdoos van de Action.

Nu zitten we op 400m3 gas en 1200Kwh electra en nog maar €40,- p.mnd. energiekosten dus ;-)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow