Zo ontzettend moe! (persoonlijke update)

 

Als je ons volgt in de dagelijkse vlogs, dan heb je vast meegekregen dat ik een aantal keer naar de dokter ben geweest... Wat was er nou aan de hand? Ik geef je vandaag een korte update! 


Al wekenlang ben ik ontzettend moe. De eerste periode schreef ik het af aan ons drukke leven... Een druk gezin, een eigen bedrijf, dingen regelen voor school... er blijft weinig tijd over voor mijzelf. Toch lukt het mij meestal wel om regelmatig even gewoon op de bank te ploffen en een boek te lezen of een serie te kijken, maar ik bleef enorm moe. Ik ging rond 22u naar bed en sliep dan tot een uur of 7u. Als ik wakker werd, dan was ik niet uitgeslapen, maar nog steeds ontzettend moe. In het weekend liet Dustin mij op zondag vaak uitslapen en een paar weken terug sliep ik prompt tot 11u.! Dat is mij echt nog nooit gebeurt... zelfs niet toen ik vroeger nog ging stappen, dan werd ik uiterlijk 9u alsnog wakker. 


Ik vond het dus bizar en vooral erg vervelend. De moeheid is vervelend, maar het gevoel dat je nergens energie voor hebt is nog vervelender. Ik wilde eigenlijk alleen maar in bed liggen... 


Uiteindelijk ben ik naar de dokter gegaan. Want een druk leven of niet, dit voelde gewoon echt niet goed. Eerst moest ik bijhouden wanneer ik dan zo moe was en of ik dan lang of kort geslapen had. (Ik slaap natuurlijk niet altijd enorm lang, ik word al jaren regelmatig s'nachts wakker door de kinderen. Mijn slaappatroon is wat dat betreft al jaren verstoord) 


Uiteindelijk hebben we een bloedonderzoek gedaan, waarin bijna alles onderzocht werd wat er onderzocht kon worden... Schildklierwaardes, leverwaardes, mijn nieren, vitamines en meer. Gelukkig bleek hieruit alles goed te zijn. Ik heb geen tekorten, de waardes zijn allemaal prachtig en daardoor lijkt het erop dat ik "gewoon" in een winterdip zit.... 


Tja, daar kan ik dus niet zoveel mee ;) Ik ben nooit een herfst of winterpersoon geweest. Ik hou van de zomer, de zon en lange dagen! Ik heb er nooit heel erg moeite mee gehad, maar dit jaar merk ik inderdaad wel dat ik er meer moeite mee had... het slechte weer, de korte en donkere dagen. Gek genoeg gaat het de laatste week een stuk beter. De griep is weg en de dagen worden zichtbaar langer, ik probeer veel buiten te zijn en in de zon te gaan als die even tevoorschijn piept. 


En zo hopen we dan dat het snel lente wordt ;) De allesoverheersende moeheid is inmiddels al een stuk minder en dat is super fijn! 


Reacties

Villa BlaBla op 01-02-2018 06:59

Gelukkig dat het al wat beter gaat nu! Ik heb ook wel last van die lange donkere winter. In het voorjaar voel ik me vaak een ander mens. Laat die zon maar snel komen: -)

Eef op 01-02-2018 09:06

Ga je wel eens onder de zonnebank?

Dat kan helpen tegen winterdipjes :) 

groene vrouw op 01-02-2018 10:55

Ook hier zijn we moe ( winterdip) en dat scheelt per dag, wij nemen vitamine D in en extra C.

En gaan regelmatig naar buiten, verders voelen wij ons heel goed!

Het zijn nogal grijze dagen en de zon zie je weinig dus hadden wij de link al gelegd met vitamine D tekort door te weinig zonlicht.

Rinette - geld voor nop op 01-02-2018 14:04

Elke dag even een wandeling maken buiten? Misschien krijg je daar weer wat energie van.

Helma op 01-02-2018 21:18

Misschien overdag wat meer rust nemen? Ik kan me voorstellen dat het opnemen van vlogs en het maken van blogs ook veel energie kost. Sterkte!

Gewoon Vlijtig op 02-02-2018 00:13

Het is maar een tip. Is je vitamine D getest? Op het moment zijn veel mensen moe en hebben een tekort aan vitamine D. 

Doortje op 02-02-2018 16:30

Ik had gelukkig geen tekorten. Mijn vitamine D is ook getest en die was helemaal top :) Nu de zon meer schijnt en de dagen langer worden, voel ik me gelukkig al een stuk beter :) Bedankt voor de tips allemaal!

Sabine op 05-02-2018 08:20

Ik heb dit jaar voor het eerst geen last gehad van een winterdip. Grote veranderingen: elke ochtend een glaasje verse jus (vitamine C) en een drupje vitamine D. 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow