Nog nooit zoveel verdiend op marktplaats!

 

2017 is natuurlijk voorbij en dat betekende voor ons dat we de balans op konden maken van de verkopen van het afgelopen jaar. Jullie weten het inmiddels misschien wel, maar ik ben regelmatig bezig met opruimen in huis. Kijken wat er weg kan en wat er eventueel verkocht kan worden op marktplaats of op verkoopgroepen op Facebook. Er komt meer ruimte en dat is fijn! 


Inmiddels verkoop ik al jaren en dat heeft ervoor gezorgd dat ik inmiddels ook voor anderen dingen verkoop; Ze vinden het dan zelf lastig of teveel tijd kosten om iets te verkopen, maar ik wil het altijd graag voor ze proberen. Het onderhandelen is natuurlijk een beetje een spelletje, dus ik vind dat altijd wel een uitdaging. Soms mag ik een gedeelte van de inkomsten houden en soms alles. 


Dat betekent dat ik best wat bijverdien met marktplaats/ fb groepen. (Laten we het voor het gemak maar even gewoon marktplaats noemen) 


Ik begon eigenlijk met verkopen om ons huis wat leger te krijgen. Door de jaren heen verzamel je heel wat spullen en helemaal als er kinderen zijn. Dan komt er veel het huis binnen en blijft er ook vaak veel liggen. Eerst hadden we plannen om te verhuizen, maar die staan inmiddels in de ijskast. Toch ben ik ermee doorgegaan, ik wilde meer ruimte en ik vond het belangrijk dat de spullen weer gebruikt worden. We leveren ook regelmatig spullen in bij de kringloop, maar ik probeer ook vaak of ik iets kan verkopen. Al met al is het een leuk extraatje. 


2017 was wat dit betreft een topjaar. Met onze eigen verkopen en verkopen voor anderen verdiende ik in totaal maar liefst; € 2095,05 (om precies te zijn!) Wat een bedrag he?! Ik vind het altijd leuk om dit soort verdiensten terug te rekenen naar vaste lasten. We konden hier bijvoorbeeld 3 maanden de hypotheek mee betalen of zelfs 28 maanden de gas en electra rekening! (nou heeft het jaar natuurlijk geen 28 maanden, maar je begrijpt vast wat ik bedoel!) ;) 


Als je het bedrag terugrekent naar een maandbedrag, verdienden we elke maand ongeveer € 175,- En dat terwijl ik er elke week ongeveer 2 uurtjes mee bezig ben! Bijna elke vrijdag zet ik een aantal nieuwe advertenties neer, soms doe ik dat ook gewoon als ik aan het opruimen ben. En natuurlijk zijn er producten die niet of slecht verkopen. Die zet ik er nog een keer op en daarna gaat het naar de kringloop. Er zaten grotere en duurdere dingen tussen, maar voor veel dingen vraag ik kleine prijsjes (dan ben je het vaak snel kwijt) en alles bij elkaar telt dat mooi op.


Ik kreeg weleens een reactie dat we dan ook wel heel veel spullen in huis zouden hebben... dat valt gelukkig mee ;) Al zal het vast een keer zo zijn dat we niks meer te verkopen hebben, we gaan het zien. Doordat ik nu ook voor anderen verkoop, blijft het mooi doorlopen.


In 2016 haalde ik ook al een mooi bedrag binnen; € 2072,55 en ik had nooit verwacht om daar nog overheen te gaan, maar zo zie je maar. 2017 was zelfs nog beter! 


We blijven lekker doorgaan met verkopen. De eerste koop van 2018 is alweer gesloten en ik ben heel benieuwd wat het eindbedrag dit jaar gaat zijn! Alle inkomsten gaan nu naar de buffer, die we druk weer aan het aanvullen zijn... 


Reacties

Gewoon Vlijtig op 06-01-2018 11:29

Mooi hoor. Toen de kids klein waren had ik ook veel. Nu helaas niet meer. Nog wat boeken die ik er weer eens op ga zetten. Zo'n bedragen lopen lekker op.

Marion op 06-01-2018 11:39

Hoi Doortje,

Jii bent goed bezig :) Ik ruim ook regelmatig op. Bij mij gaat het doorgaans naar de kringloop.

Ik ben altijd huiverig voor wat ik aan de deur krijg via Marktplaats.  Een beetje koudwatervrees denki ik.

Eigenlijk gek want alle kleine beetjes tellen.

Mij viel op dat je zei dat jullie verhuisplannen hadden. 

Mag ik vragen waarom? En waarom je het voorlopig niet doet?

Liefs, Marion.

Anne-Marie op 06-01-2018 23:38

Wow, dat doe je goed ! Ik heb ook een aantal dingen op MP staan maar omdat ik de laatste tijd niets meer heb verkocht had ik het idee dat de markt verzadigd was...

Groetjes, Anne-Marie

Doortje op 07-01-2018 09:34

Marion, dankjewel :) We wilden verhuizen omdat we graag naar een dorp wilden verhuizen... omdat ik toen nog niet lang zzper was, kregen we de hypotheek helaas niet rond. Wellicht in de toekomst nog, op dit moment in ieder geval niet... :) 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow