Kookinspiratie gezocht!

 

Ik kreeg laatst de vraag bij de reacties waar ik mijn kookinspiratie vandaan haal. Een leuke vraag, want ik ben dol op koken en ik probeer een gevarieerd menu in elkaar te zetten, elke week opnieuw, maar het is soms best lastig. Het is niet voor niets dat er heel veel Gegoogled wordt op; Wat eten we vandaag?! Je valt al snel terug in "dezelfde" maaltijden en dat wordt dan weer saai. Ik probeer dus regelmatig nieuwe kookinspiratie op te doen en nieuwe gerechten uit te proberen, ik haal mijn inspiratie oa van;


* Internet;

Op internet staan enorm veel recepten, ideaal! Ik volg een aantal kookblogs en daar komen ook regelmatig leuke gerechten voorbij. Daarnaast zoek ik ook weleens heel gericht. Als ik bijvoorbeeld soep wil maken, maar niet weet wat voor soep. Ik kom dus graag op kookblogs, waar ik ook oude recepten terugzoek en ik kom vaak op de AH site. 


* Kookboeken;

Je zou het bijna niet meer zeggen, maar ik kijk nog regelmatig in kookboeken. Heerlijk om die lekker door te bladeren en nieuwe ideeen op te doen! Ik leen regelmatig een kookboek bij de bieb, dan kan ik die een paar weken later gewoon weer terugbrengen en staat niet opeens de hele kast vol! 


* Kooktijdschriften;

Tijdschriften vind ik ook heerlijk om te lezen, ook deze haal ik graag bij de bieb! :) Ik neem regelmatig de Delicious en Foodies mee. En de gratis kooktijdschriften bij de verschillende supermarkten neem ik ook vaak mee. 


* Via vrienden en familie;

Soms ontdek je nieuwe dingen bij een etentje of hoor ik van een vriendin dat ze een nieuw recept heeft uitgeprobeerd en dat het ontzettend lekker was. Dan vraag ik natuurlijk het recept! Zo kom ik vaak aan nieuwe recepten. 


Ik moet eerlijk bekennen dat, hoewel wij goede eters hebben, ik het lastiger vind om nieuwe dingen uit te proberen met de kinderen. Zij zijn toch iets kritischer en ik kies dan vaker voor maaltijden die zij erg goed eten en die gezond zijn, maar ook al probeer ik minder uit, ik doe het wel nog steeds... Daarnaast vind ik het soms lastig om nieuwe recepten uit te proberen ivm de ingredienten. In veel maaltijden zit nog steeds vlees en dat eten we minder. Sommige dingen zijn lastig te vervangen of weg te laten, maar daar moet je dan toch creatief mee zijn. 


Al met al blijf ik het leuk vinden om dingen uit te proberen. Er is zelfs een tijd geweest dat ik van jullie, de lezers heel veel recepten doorgemaild heb gekregen. Weten jullie dat nog? We probeerden toen ook heel veel nieuws uit, super leuk! 


Reacties

Anneke Korpel op 18-01-2018 10:48

Ik hoor je niet over TV. 24Kitchen heeft ook leuke afleveringen en ik vind Koken met Max erg leuk. Dat is s morgens om 10.15 op NPO1. Ik denk dat de doelgroep ouderen is want het zijn ook recepten voor 2 personen, maar ik vind ze erg eenvoudig met weinig ingredienten en snel te koken. Ideaal voor een ouder echtpaar maar waarom niet ook voor jongen mensen. Het eten moet toch eenvoudig en goed eetbaar zijn. 

groene vrouw op 18-01-2018 10:59

2e hands winkel kun je ook voor een prikkie een goed en lekker en met niet zo veel ingredienten kookboek kopen, ipv dure in de winkel.

Wij kopen alleen maar kookboeken uit de 2e hands winkel als er ook recepten in staan die we gaan maken anders niet.

Op de tv bv bij binnenste buiten gaan er meestal zo veel ingredieneten in dat je de halve supermakt moet leeg kopen, en er word veel weg gegooid.

Van tv max wist ik niet want ik kijk weinig tv!

Doortje op 18-01-2018 14:40

Leuke tip Anneke! En inderdaad bij de 2e hands winkel kun je inderdaad leuke dingen krijgen groene vrouw! Wij hebben zelf geen televisie abonnement, dus ik kijk wat dat betreft weinig tv. 24 Kitchen mis ik daarbij inderdaad weleens, maar dat is ook het enige ;) 

Rooslotus op 18-01-2018 16:13

Ik hoorde je in je vlog zeggen dat je gek bent op gepofte knoflook. Hierbij mijn favoriete recept (van Jamie Oliver):

4 kippebouten

zeezoutpeper uit de molenflinke bos verse basilicum,fijngehakt2 flinke handen vol rode en gele kerstomaatjes in vieren gesneden1 hele bol knoflook,de tenen losgehaald1 verse rode chilipeper heel fijn gehaktolijfolie

erwarm de oven voor op 180 graden stand 4.Wrijf de kippebouten rondom in met zout en peper en leg ze in 1 laag in een pan waar ze precies in passen.Doealle basilicumblaadjes erbij en dan de tomaten.Strooi de tenen knoflook en het gahakte pepertje in de pan en besprenkel alles met wat olijfolie.Mengalees een beetje door elkaar en stop de tomaatjes onder de kip.Zet de pan 90 minuten in de oven(schep op de helft van de tijd de tomaatjes even om)tot het vel van de bouten krokant is en het vlees van het bot valt.Knijp voor het opdienen de tenen knoflook uit hun jasje.

Suuuuuper lekker!

Chantal op 19-01-2018 09:18

Leuke vlog met goede tips!

BBC Food heeft ook heel veel goede recepten.

www.budgetkoken.be vind ik ook een leuke receptensite

Doortje op 19-01-2018 14:13

Rooslotus, dat klinkt heerlijk! Die ga ik zeker eens proberen! 

Chantal, leuke site, die kende ik nog niet. Bedankt voor de tip :) 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow