Een kijkje in ons kasboek; December was goedkoop!

 

Zoals elke maand geef ik je graag een kijkje in ons kasboek. Inmiddels hou ik al ruim 3 jaar al onze uitgaven bij, ideaal... en het geeft een mooi overzicht. Zo had ik al het idee dat December helemaal niet zo duur was en dat klopte... we gaven weinig uit en daardoor was het voor ons een goedkope maand. Kijk je mee?! 


* Boodschappen; € 196,60

De maanden hiervoor werd er steeds iets meer uitgegeven aan boodschappen, maar in December wilde ik graag even de kasten leger maken. Dat zien we dus gelijk aan de uitgaven... nog onder de € 200,- dat was echt lang geleden! Maar wel een prachtig mooi budget. Ik ging ook minder tussendoor naar de supermarkt en dat scheelt dus echt. Daarnaast zijn we bezig met de zindelijkheidstraining voor de meiden, waardoor ze minder vaak luiers dragen (die zitten ook bij dit bedrag) en dat scheelt dus ook al een pak... 


* Kleding; € 0,-

Aan kleding gaven we niets uit. De kinderen moesten allemaal nog wat shirtjes erbij hebben, maar ik heb even gezocht in grotere maten en daar bleek heel wat bij te zitten wat ze nu al kunnen dragen...  dus ik hoefde niets nieuw te kopen.


* Uitjes; € 91,34

We hadden wel wat uitjes de afgelopen maand. Een keer naar de bios, uit eten met Dus (voor een opening, dus alleen parkeergeld) en we gingen met de kinderen een aantal keer koffie drinken bij de bakker / tuincntrum. Altijd goed besteed.


* Extra's € 113,32

De afgelopen maanden waren de extra's flink hoog. Door de APK van de auto's, de nieuwe banken etc. etc. December was weer een normale maand. Met een kapperbezoek, een keer pizza halen, wat kerstcadeaus en wat andere kleine uitgaven, kwamen we net boven de € 110,- uit. 


En zo was het eigenlijk een hele mooie financiele maand. We kochten voor de feestdagen een paar keer wat luxere dingen, maar dat is in het budget eigenlijk niet te zien. Ik ben benieuwd hoe het in Januari gaat... een paar van dit soort maanden is ideaal, aangezien we nu druk bezig zijn met het aanvullen van de buffer. We gaan het zien! 

Reacties

Janine op 04-01-2018 09:11

Mooie maand ! Hebben jullie geen kerst gevierd met jouw familie?

groene vrouw op 04-01-2018 10:44

Ook hier hebben wij bijna niets extra's uitgegeven in december, en het toch gezellig gehad met familie.

Het hoeft niet duur te zijn en wat ze op de tv voorschotelen met veel en luxe is onzin!

Helma op 04-01-2018 14:38

Netjes! Leuk om weer wat te kunnen lezen. Ik kijk nooit video's, dus ben extra blij met een geschreven berichtje.

MD op 04-01-2018 21:50

Bij ons is januari altijd duurder. Dan zijn er veel vaste kosten zoals de gemeenteljke belastingen, waterschap en we betalen de zorgverzekering dan voor het hele jaar. Dit compseren we dan met de kinderbijslag rn dan komen wr de winter ook weer door. (;

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow