Tijd voor de zorgverzekering!

 

Om onze vaste lasten lekker laag te houden ben ik regelmatig bezig met vergelijken en overstappen. Meestal bekijk ik elke maand wel iets en ga dan een avondje op zoek naar een goedkopere of betere optie. Omdat ik hier regelmatig mee bezig ben, is er al heel wat geld bespaard. 


December is natuurlijk de maand voor de zorgverzekering. Elk jaar toch wel weer een "ding" waar in niet echt naar uitkijk. Er zijn namelijk zo ontzettend veel zorgverzekeringen... met allemaal verschillende opties, vergoedingen en eventuele kortingen, lastig! Vergelijkingssites vind ik niet heel handig, naar mijn ervaring komt daar helaas niet altijd de beste optie uit, dus zoek ik zelf. 


Ik bekijk een aantal "prijsvechters", inmiddels ken ik de goedkopere opties wel en die bekijk ik allemaal stuk voor stuk. Soms scheelt het weinig, maar krijgen we bij het overstappen bijvoorbeeld weer heel wat euroclix, waardoor het toch wel weer interessant word. Zo is het altijd een uitzoek dingetje, maar wel prima om even te doen.


De laatste jaren kiezen we voor een hoger eigen risico. We hebben altijd een goede buffer achter de hand en zijn allebei gezond. Het blijft natuurlijk een risico, maar we hebben hiermee al honderden euro's bespaard op de premie. Toen ik moest bevallen van de meiden, hebben we er dat jaar voor gekozen om een lager eigen risico in te stellen voor mij en zo bekijken we het per jaar. Komend jaar verwacht ik geen ziekenhuisopname of andere vervelende dingen, dus kiezen we toch weer voor een hoger eigen risico. En mocht er toch iets gebeuren? Dan hebben we het geld achter de hand. 


Daarnaast kiezen we er eigenlijk altijd voor om de zorgverzekering in 1 keer te betalen. Je krijgt dan vaak een korting van zo'n 3%, op dat hele bedrag is het maar weinig, maar het is toch weer meer dan de rente zullen we maar zeggen ;) 


De laatste jaren zijn we verzekerd bij Anderzorg  en ook volgend jaar kiezen we ervoor om hier te blijven. Ze zijn qua prijs interessant en tot nu toe hebben we altijd goede ervaringen gehad. Als er een keer zorg nodig was, maar ook met vragen aan de klantenservice. Een hele fijne zorgverzekering wat ons betreft. 


Weet jij al waar je je gaat verzekeren komend jaar? Het loont vaak echt om even te gaan zitten en te vergelijken. Mocht je voor Anderzorg kiezen via mijn link, dan krijg ik daar ook een beloning voor. En dan hopen we natuurlijk allemaal dat we die verzekering helemaal niet nodig hebben volgend jaar! :) 


Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow