De kinderbijslag; Het is weer bijna zo ver;

 

Op 2 Januari is het weer tijd voor de kinderbijslag, Ik hoor weleens van mensen dat ze verrast worden door het storten van het bedrag, maar ik kijk er altijd wel naar uit. Wat dat betreft weten we precies wat er wanneer binnenkomt, dus het is hier nooit een verrassing. 


Zoals jullie inmiddels vast wel weten zijn we druk bezig om onze buffer weer op pijl te krijgen. Die is door alle omstandigheden flink geslonken en die willen we natuurlijk zo snel mogelijk weer op een mooi bedrag hebben. We liggen er zeker niet wakker van, maar iets hoger zou fijn zijn. 


Als je daar zo druk mee bezig bent, dan groeit het ook best snel door. Verkopen op marktplaats, letten op je uitgaven en het gaat dan best weer snel. 


De kinderbijslag is hier niet "nodig" Daarmee bedoel ik vooral dat we iets kopen voor de kinderen als dat nodig is en niet zo zeer als de kinderbijslag net gestort is. Dat betekent in de praktijk dat de kinderbijslag gewoon naar de spaarrekening gaat. We sparen ook voor de kinderen, maar ook niet echt van de kinderbijslag, want dat doen we "gewoon" elke maand. 


Deze keer gaat de kinderbijslag dus mooi naar de buffer, die daarmee meteen weer een stuk groter wordt. Ik zal binnenkort verder delen hoe we hebben besloten om de buffer zo snel mogelijk weer op pijl te krijgen en hoe we dat dan precies doen, naast het opletten op de uitgaven... 
Reacties

Nicole op 28-12-2017 07:48

Dit wordt het eerste kwartaal dat we alleen KB voor dochter ontvang omdat zoon in het laatste kwartaal 18 is geworden. Even wennen dus. 

jasmijn op 28-12-2017 07:56

zou je er over na willen denken of je ook echt het bedrag van de buffer, maandelijks te sparen bedrag etc wilt noemen?

het maakt namelijk nog wel uit of die buffer 2000 of wellicht 20.000 euro is! ik ben wel benieuwd hoe hoog de buffer zal zijn bij jullie,en waarom jullie kiezen voor dit bedrag. Mensen kijken hier volgens mij heel verschillend tegenaan. En als je het Nibud mag geloven moet een gezin een behoorlijke buffer hebben!

Daantje op 28-12-2017 08:39

Wij gooien het ook op de spaarrekening. Door een stomme fout heb ik een paar jaar geleden €1.600 op Tobias spaarrekening gezet, waar het tot zijn 18e vaststaat. Dus met de KBS sparen we dat elke 3 maanden langzaam aan terrug ;) Qua rente is het wel beter, trowuens.... Over dat bedrag krijgt ie 4% rente, terwijl de rente sindsdien flink is gedaald. 

Francisca op 28-12-2017 09:52

Wij zetten het altijd appart. En halen er wat van af als de kinderen iets nodig hebben bv kleding of schoenen. Ik vind het altijd wel handig om zo potje achter de hand te hebben. 

Bouk op 28-12-2017 13:10

Ik zet het ook op de spaar, maar als we kleding/schoenen nodig zijn, dan vul ik het hiermee wel aan! Voorheen pinde ik het hele bedrag contant en deed het in een apart knipje. Wanneer ik dan met de kinderen ging winkelen, ging het knipje mee. Zo heb ik overzicht gekregen met veel dingen, nu is dat gelukkig niet meer nodig.

Doortje op 28-12-2017 14:33

Bedankt voor de leuke reacties! Jasmijn, ik zal daar zeker binnenkort meer over vertellen! 

Liefs, Doortje 

Lien op 28-12-2017 19:05

Ik reken het bedrag van KB om naar een maandbedrag en trek dit van mijn vaste lasten af. Het geld wat over blijft na aftrek van de vaste lasten gaat naar de spaarrekening. We leven van mijn salaris en kopen daar dus ook de benodigdheden van de kids van. 

Lien op 28-12-2017 19:06

Ik bedoel het geld wat overblijft van mijn man's salaris gaat dus naar de spaarrekening. Ik heb het een beetje krom opgeschreven.. :)

Anna op 29-12-2017 08:53

Wil je je comments weer open laten ? Ik vond het zo jammer dat ik alleen via YouTube kon reageren. Dit is veel fijner.

Renee Lamboo op 01-01-2018 14:22

Wij zetten het ook altijd op de spaarrekening. We sparen niet voor de kinderen apart, maar willen wel zorgen dat onze financiele situatie, tegen de tijd dat zij bijvoorbeeld gaan studeren, zo is, dat we ze financieel goed op weg kunnen helpen. 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow