10.000 spullen!

 

De gemiddelde Westerse consument heeft zo'n 10.000 spullen. Het was mij niet helemaal duidelijk of dat ook voor kinderen geldt, maar dan zou het betekenen dat we 50.000 spullen in huis hebben! 


En hoe langer ik daarover nadenk, hoe meer ik denk dat we daar best bij in de buurt komen. Kleding, speelgoed, glazen, borden, bestek en natuurlijk nog veel en veel meer. 


Hoewel ik toch regelmatig opruim, uitzoek en dingen weg doe, staat ons huis nog best wel vol, maar beetje bij beetje wordt het toch steeds iets leger en dat vind ik prettig. We hebben het zo goed, we hebben zoveel mooie spullen, onze kinderen komen niks tekort, maar het aller belangrijkste is natuurlijk dat we allemaal gezond en gelukkig zijn. 


Een leeg huis lijkt me niks. De minimalistische interieurs zeggen mij niks... wit en sfeerloos, mwah, niet echt mijn smaak. Maar een leger huis is wel erg fijn. Hoe ik dat doe (of probeer?) dat vertel ik je graag! 


- Ik ruim regelmatig op. Niet alles in 1 keer, want daar heb ik echt geen tijd voor, maar af en toe een kast, een la, een kamer en alles wat niet gebruikt wordt, gaat weg. 

- Ik zorg ervoor dat er minder binnenkomt. Alle frutseltjes van traktaties, van de supermarkten etc. etc. Bij de supermarkt pak ik ze niet meer aan, alleen als de kinderen mee zijn, als ze het graag willen hebben, dan vind ik het goed. Wordt er niet meer mee gespeeld? Dan gaat het met de eerste opruimronde weg. Traktaties mogen altijd mee naar huis, de kinderen hebben daar zoveel plezier van, dat ga ik niet verbieden. Maar als de frutsels in de speelgoedkist belanden, dan gaan ze dus ook gewoon weg bij de volgende opruimronde.

- We kopen vooral wat we nodig hebben. Natuurlijk kopen we weleens iets wat we leuk vinden en wat niet echt nodig is, maar over het algemeen kopen we wat er nodig is en wat we nodig vinden. Dat scheelt veel onnodige spullen en vooral ook veel geld. 
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow