Schoolfruit!

 

Bij Thijs op school hebben ze sinds vorige week weer schoolfruit. Een periode krijgen de kinderen 3 keer per week een stuk fruit of groenten op school met het 10-uurtje. Vooral om kinderen te stimuleren meer groenten en fruit te eten en eventueel nieuwe dingen te proberen. 


Ik ben groot fan van schoolfruit en ik vind het dan ook erg fijn dat Thijs zijn school dit jaar weer mee kan doen. Onze kinderen eten voldoende groenten en fruit, het zijn goede eters, maar er zijn natuurlijk genoeg kinderen die minder of geen groenten en fruit eten. Doordat ze het niet lusten of zelfs doordat het er thuis niet is, het blijft natuurlijk bizar dat een appelkoek in de supermarkt goedkoper is dan een gewone appel, maar zolang dat zo blijft en we daar weinig aan kunnen doen, zijn dit goede initiatieven. 


Hoewel wij voor een klein budget boodschappen doen, zorg ik er altijd voor dat we genoeg groenten en fruit in huis hebben. Dat is vaak duurder dan de rest van de boodschappen, maar dat heb ik er graag voor over. We wisselen af en ik koop vaak fruit in de aanbieding. Voor groenten kiezen we vaak voor diepvriesgroenten en kijk ik uiteraard ook naar aanbiedingen. Ik zorg er ook altijd voor dat we komkommer, tomaat, augurkjes of olijfjes in huis hebben. Dat snackt lekker weg en is gezond. 


Het gebeurt hierdoor wel regelmatig dat ik te veel in huis heb en soms toch wat moet weggooien of echt snel op moet maken. De meiden krijgen op de kdv dagen daar hun portie fruit en een portie groenten en op die dagen hoeven ze dat dus thuis niet te eten.


Nu Thijs ook 3 dagen op school een 10-uurtje krijgt, zou je denken dat ik minder hoef te kopen, maar dat valt nog wel mee. Hij eet thuis gerust nog meer groenten en fruit en gisteren hadden ze radijsjes in de klas, ik twijfelde of hij ze zou eten en gaf hem dus toch een banaan mee. Uiteindelijk at hij radijs en banaan, maar toch ;) 


Groenten en fruit moet wat mij betreft voor iedereen beschikbaar moeten zijn. We mogen er allemaal wel iets meer van eten, dus om de kinderen op jonge leeftijd al enthousiast te maken,dat vind ik mooi om te zien! 

Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow