Kinderen meer laten bewegen...

 

Maar 28% van de basisschoolkinderen beweegt voldoende. Kinderen "moeten" meer bewegen dan volwassenen.... al kunnen de meeste volwassenen ook wel iets meer beweging gebruiken. Voor kinderen ligt het advies op een uur matig actief bewegen per dag, dat betekent dat hun hartslag iets verhoogd is. 


In de zomer gaat het makkelijk om onze kinderen voldoende te laten bewegen, dan komen ze zeker aan dat uur per dag en vaak nog wel meer. In de herfst en straks in de winter is het een grotere uitdaging... Wij zijn zelf ook meer binnen en als de regen tegen de ramen aan slaat, dan is het niet aantrekkelijk om lekker naar buiten te gaan. Toch probeer ik kleine dingen te doen die allemaal meehelpen... ik vind het namelijk belangrijk dat ze genoeg bewegen. Voor hun gezondheid, maar ook gewoon omdat het leuk is! 


* "Gewoon" naar buiten! 

Liever niet als het dus heel hard regent, maar als het even droog is, dan gaan we naar buiten. De speeltuintjes zijn over het algemeen allemaal nat, maar een wandeling kan prima. Gewoon door de buurt, kijken bij de eendjes of naar het bos.


* Bewegen in huis!

Ook thuis valt er genoeg te beleven. We doen tikkertje of verstoppertje en soms kunnen de kinderen zich prima met elkaar vermaken, dan rennen ze achter elkaar aan en gieren het uit van het lachen... Ze vinden het ook geweldig als ik de radio hard aanzet en we lekker gaan dansen, lekker gek doen en rondjes draaien... een groot succes! 


* Op pad!

Ik vind het de laatste tijd heerlijk om lekker op pad te gaan met de kinderen. Dat hoeft niet echt iets sportiefs te zijn, maar gewoon lekker wandelen en rondkijken voldoet ook. Dat kan zijn in de bibliotheek, bij het tuincentrum of bij de kringloopwinkel. Een uitje is altijd leuk! De binnenspeeltuin is met slecht weer natuurlijk ook ideaal, maar minder gezond als je daar aan de patat gaat... gewoon wat lekkers te drinken en verder lekker spelen. 


* Op een sport!

De meiden zijn nog iets te klein voor een echte sport. Op het kinderdagverblijf krijgen ze wel peutergym en peuteryoga (ja, echt!) en dat vinden ze super leuk. Thijs zit natuurlijk op zwemles en dat vind ik belangrijk. Voor zijn veiligheid in het water, maar ook om lekker te bewegen. Als hij zijn diploma heeft mag hij zelf een sport kiezen... of dat nou voetbal of  badminton is, dat maakt ons niet uit. 


En zo denk ik dat onze kinderen genoeg bewegen, al zullen er vast dagen bij zijn dat dat niet zo is. Als het over het algemeen goed is, dan ben ik tevreden! 


Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow