Moet je de kassabon nog meenemen?!

 

Hoe minder je in de winkel komt, hoe minder je koopt. Dat is nou eenmaal een feit. Ik kom de laatste tijd vaker in de winkels omdat ik tijdens de zwemles van Thijs vaak even ga kijken bij verschillende winkels. Als ik iets nodig heb, dan neem ik dat op die dinsdag altijd mee, dus verder kom ik eigenlijk alleen in de supermarkt. 


Bij elke aankoop die je doet, wordt inmiddels gevraagd of je de bon mee wilt hebben. Soms wordt hij nog wel vanzelf uitgeprint en soms gebeurt dat alleen als je hem mee wilt nemen. Ik neem hem altijd mee en dat is niet voor niets. De belangrijkste redenen zijn voor mij;


* Kijken of aanbiedingen wel goed verwerkt zijn;

Bij grotere bedragen merk je snel genoeg dat je alsnog teveel betaald, maar bij kleine boodschappen eigenlijk niet. Ik kijk de bon bijna altijd even na.


* Om ons kasboek in te vullen;

Ik betaal weinig meer contant, maar als ik contant betaal, dan is de bon erg handig met het invullen van het kasboek, anders vergeet ik de helft van onze uitgaven. Meestal pin ik een aantal bedragen, die kan ik terugvinden bij het internet bankieren, maar vaak vind ik het wel handig om de bonnen er even bij te pakken.


* Voor zakelijke aankopen;

Als ondernemer moet ik de bonnen van aankopen een hele tijd bewaren. Van grotere aankopen, maar ook als ik een velletje postzegels meeneem bij de boodschappen. Dus die bon wil ik altijd even hebben.


* Om prijzen na te kijken;

Soms vind ik het wel handig om bepaalde prijzen na te kijken. Om ze te vergelijken met andere supermarkten of om gewoon nog even te kijken hoeveel een bepaalde product heeft gekost. Ik vind het ook leuk om te bekijken welke producten ik eigenlijk niet nodig had, ik kan er dan natuurlijk niks meer aan doen, maar ik vind het altijd wel grappig om te bekijken. 


Ik vraag dus altijd het bonnetje mee. Het is misschien slechter voor het milieu omdat al die bonnen uitgedraaid moeten worden, maar ik vind het toch fijner om af en toe wat dingen na te kunnen kijken. Al vind ik het ook prima dat ze het altijd vragen, er zullen genoeg mensen zijn die niet naar de bon kijken en hem meteen weggooien. 


Wil jij altijd de kassabon mee hebben?! 

Reacties

liesbet op 14-10-2017 08:05

Ja, ik neem altijd het kassatiketje mee. Tiketjes worden toch altijd afgeprint ? Als de klant het tiket niet wil meenemen, verfrommelt de kassierster het tiket en gooit het weg. Ik controleer altijd of de bedragen op het kassatiket wel dezelfde zijn of de prijs die bij elk artikel staat aangeduid. Ik heb het toch al enkele keren voorgehad dat er een duurdere prijs op het tiket stond ondanks een product in aanbieidng stond of dat het aantal aangekochte producten niet klopt met de afrekening (meer producten aangeslaan op de kassa).

Kassatiket meenemen is ook belangrijk als er garantie op het product zit, om het product te kunnen terugbrengen indien verkeerde aankoop of om als het product bedorven is binnen de vervalperiode te kunnen ruilen voor ene identiek product of om het geld terugbetaald te krijgen.

Ik heb zo al een paar keer voorgehad dat voorverpakte kaas beschimmeld was toen ik het pakje wou openen maar dat de vervaldatum nog niet verstreken was. Een ongeopend pakje beschimmelde kaas breng ik dan terug naar de supermarkt

Amanda op 14-10-2017 09:51

O wat fijn dat we weer kunnen reageren! Ja ik vraag ook altijd om de bon! Het gebeurd mij simpel weg veel te vaak dat ik fouten ontdek als ik het niet controleer. 

RiaN op 14-10-2017 10:47

Ik neem het bonnetje altijd mee als het eindbedrag boven de 5 euro gaat. Dit is een gewoonte die vanzelf zo gegroeid is.

groene vrouw op 16-10-2017 11:01

Ja ik vraag altijd de bon ivm als er iets niet meer goed is en je mag alleen ruilen met bon oid....en er worden nogal eens fouten gemaakt!

Het staat niet altijd goed in de kassa en ik weet zo'n beetje de prijzen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow