Waarom koop ik nooit wasmiddel?!

 

Bij de boodschappen shoplogs krijg ik regelmatig de vraag waarom ik"nooit" wasmiddel, wasverzachter, tandpasta of shampoo koop. Ik snap de verwarring wel, ik koop het inderdaad bijna nooit, maar hoe doe ik dat dan? Ik zal het je uitleggen... Wasmiddel;

Ik koop wasmiddel altijd in de aanbieding, maar momenteel koop ik het niet meer. We hebben een te grote voorraad, haha! Ik heb even teruggezocht en ik kocht in September 2015, 2 enorme dozen met waspoeder. 1 voor kleur en 1 voor wit. Inmiddels weet ik dat die aanbieding zo'n 2 keer per jaar te vinden is. Toevallig hebben ze deze week weer zo'n aanbieding van Omo. een pak voor 90 wasjes, 1 + 1 gratis. Ik kocht ze toen voor € 9,99 per stuk, iets goedkoper dan deze huidige aanbieding, maar we wassen er nog steeds mee. De dozen zijn inmiddels bijna leeg, dus we hebben er bijna 2 jaar mee gedaan. En we wassen best veel ;) Ik gebruik gewoon niet teveel wasmiddel. 

Als die 2 dozen op zijn, dan ga ik de voorraad eens opmaken die er dan nog staat... dat zal ook wel even duren! 


Wasverzachter;

Dat gebruik ik niet meer. Ik gebruik trouwens ook geen azijn. De was ruikt gewoon lekker fris van het wasmiddel en als het even kan droog ik alles lekker buiten, helemaal prima. 


Tandpasta;

We gebruiken een A-merk tandpasta, omdat we die het prettigst vinden. Die tubes zijn natuurlijk wel duurder dan een huismerk. En daarom kopen we ze altijd in de aanbieding. Eens in de zoveel tijd is het 1+ 1 gratis en dan sla ik gerust 10 tubes in, ideaal. 

Voor de kinderen gebruiken we tandpasta van het huismerk van de supermarkt en die haal ik gewoon als ze (bijna) op zijn. Soms in de aanbieding en soms niet. 


Shampoo/ conditioner;

Ook qua shampoo gebruiken we een A-merk. Ik gebruik nu een shampoo van The Body Shop, die ik kocht van een cadeaubon, maar die is inmiddels bijna op. Dan stap ik weer over op de "normale" shampoo. Dustin en ik gebruiken dezelfde. De kinderen ook af en toe (hun haren was ik niet heel vaak) Als er een aanbieding is, dan sla ik ook een aantal flessen in. 


Schoonmaakmiddelen;

Ik koop ook heel weinig schoonmaakmiddelen. Een jaar geleden won ik via een andere blog een schoonmaakpakket en ik ben nog steeds bezig om deze producten "op te maken" Daarnaast gebruik ik vooral allesreiniger, die koop ik van het huismerk. En soms wat schoonmaakdoekjes. 


Door veel producten minder of gewoon niet te kopen, merken we dat echt in ons boodschappenbudget. Natuurlijk is dat heel persoonlijk, maar het is ook een kwestie van proberen! Zijn er producten die jij bijna nooit koopt? Of alleen in de aanbieding? Laat het me weten in de reacties!


En heb je de nieuwste boodschappen shoplog nog niet gezien? Kijk dan gezellig mee :) 

Reacties

Monique op 04-08-2017 08:08

Ik vind t knap dat je met 2 dozen waspoeder voor 180'wasbeurten 2 jaar kan doen met 3'kinderen als ik naar ons gezin kijk met 4 personen. Ik was gemiddeld 6-8 x per week maar ik was sommige kleding zoals sportkleding en fijn goed apart. Ik ga geen blouses, mooie shirts en broeken in de O wassen daar blijft niet mooi. Mijn kinderen zijn al groot dat scheelt ook dan is je trommel ook sbeller vol en ik doe handdoeken niet opdrogen dat vind ik niet fris. Beddengoed was ik ook wekelijks. Ik ga toch ook eens kijken naar grootverpakkingen.

nona op 04-08-2017 11:03

Goh, geen idee hoeveel wasmiddel wij gebruiken. Ik maak het zelf, dus dat is nog goedkoper denk ik :-) ik vind het gewoon leuk om te doen.

Voor de écht vuile vlekken gebruik ik wel ossegalzeep en ik doe ook altijd een scheutje azijn in de wasmachine als wasverzachter. Tandpasta kopen we van het huismerk, gewoon als het op is en qua poetsmiddel koop ik allesreiniger, cif en wc-product, thats it. Met een fles cif en allesreiniger doe ik gemakkelijk een jaar, dus dat valt ook wel mee qua prijs :-) we kopen huismerk shampoo (iets van een euro voor 0,5 liter) ruikt lekker en we doen ook makkelijk een jaar ofzo met een fles (man heeft geen haar en voor de drie kindjes gebruik ik maar weinig shampoo). Dus ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat andere mensen veel geld zouden kwijt zijn aan verzorgingsproducten?

Yvet op 04-08-2017 13:06

Nona,  meen je dit ? Ik kan me juist niet voorstellen dat je juist zo weinig gebruikt. Hoe vaak maak je schoon / douche je als je zo weinig gebruikt ?

 Hier fles allesreiniger per 2 weken ! Doos wasmiddel per 3 mnd. Ik was 6x p.w. gemiddeld. Shampoo 1 fles per 3 weken / maand? Mijn man iets langer, die heeft kort haar.  

Doortje op 04-08-2017 14:40

Monique, ik gebruik sowieso minder wasmiddel dan aangegeven. Met grotere kinderen zal de trommel inderdaad sneller vol zijn! Ik denk dat ik zo'n 4 wassen per week draai. 

Nona, hier inderdaad net zo! 

Yvet, Hoe krijg je een fles allesreiniger op per 2 weken? haha, daar doe ik ook lang mee! En mijn fles shampoo dus al vanaf Januari ofzo. Van schoonmaakmiddelen en shampoo enzo heb je echt niet zoveel nodig. :) 

Samantha op 04-08-2017 15:34

Ik heb een grote i.kea krat vol met wasmiddel staan. Alles vloeibaar dus kan nog wel "even" voorruit.  Fles kleurwasmiddel gaat 3 weken mee. Fles voor 20 wassen. Voor de witte was gebruik ik nu capsules. Ik heb maar weinig wit. Voor wasmiddel betaal ik nooit de volle mep altijd 1+1 gratis en flessen  uit Duitsland koop ik voor 1,80 per fles.

Tandpasta koop ik groot 1 met 1+1 aanbieding.  Alleen maar a merk. Alle overige verzorgingsproducten zijn eigenlijk ook allemaal a merk. Maar ook die koop ik alleen in de aanbieding. 

Ik gebruik meerdere allesreinigers door elkaar dus hoe lang ik er mee die geen idee. Nu heb ik alle merken door elkaar heen lopen maar ik hoop als alles straks op is compleet over te stappen op m.ethod. 

Yvet op 04-08-2017 15:52

Doortje, simpel: iedere week maak je de badkamer schoon. Allebei de toiletten. Je dweilt boven en beneden. Daarnaast maak je alle 3 de slaapkamers schoon + de zolder. Je wast de keuken 1x per week grondig. Dagelijks even doekje door de woonkamer. Je lapt de ramen. Gaat hard !

nona op 04-08-2017 20:15

Yvet, hier wordt er meer gepoetst door omstandigheden: 3 á 4 keer per week stofzuigen, dweilen, volledige keuke, badkamer en toilet. Dus het is niet dat het hier vuil ligt ofzo. ik dweil vaak gewoon met water, soms met een scheutje allesreiniger. Als ik veel meer allesreiniger gebruik per keer  merk ik dat ik de vloer niet meer zo proper krijg, raar genoeg. We gaan allemaal 3 á 4x per week in bad, dus het is niet dat we hier niet gewassen zijn. Je moet gewoon niet de halve fles shampoo per keer gebruiken ofzo? ;-)

Marion op 04-08-2017 20:22

Hahaha Doortje hier gaat een poetsmiddel in het zelfde tempo erdoor als bij Yvette.

Ik denk dat je dat ook moeilijk kunt vergelijken het is maar net hoe vaak je schoonmaakt natuurlijk.

De een poetst meer als de ander. Maar als je elke week alles netjes poetst gaat een fles toch echt geen jaar mee. 

Ik vind het ook knap dat jij 7/8 maanden met een fles shampo uitkomt. Ik doe het je niet na.

Ik doe met een fles shampoo 4 tot 6 weken maar dan is het ook echt op. Was wel om de andere dag mijn haar. 

anne op 04-08-2017 21:17

Lol.  Ik zou echt niet eens weten hoelang ik met een fles shampoo/was middel/allesreiniger doe.

Maar waarom wel a merk tandpasta voor jullie en huismerk voor de kinderen? 

Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow