Elke dag een avondvierdaagse...

 

Ik vertelde al eens eerder dat mijn telefoon mijn stappen "telt". Ik weet zelf natuurlijk ook wel of ik voldoende beweeg op een dag, maar toch is het leuk om regelmatig even te spieken. 


Vorige keer vertelde ik al dat ik gemiddeld zo'n 7000 stappen per dag zette. Meestal worden er zo'n 10.000 stappen "aangeraden" maar ik heb ook niet altijd mijn telefoon bij me, dus ik zat al redelijk in de buurt volgens mij. 


Inmiddels is het zomer en (meestal) mooi weer en dat komt mijn stappen ten goede, yes! Toch leuk om dat grafiekje omhoog te zien gaan. Bij mooi weer beweeg ik gewoon een stuk meer. Ik ben dan ook het liefst zoveel mogelijk buiten. Om Thijs op de fiets van school te halen, om na het eten nog een wandeling te maken of om met de kinderen naar de speeltuin te gaan, in de zomer gaan we er het liefst 2 keer per dag op uit (ivm de slaapjes van de meiden... s'ochtends lekker naar buiten en na het slaapje ook nog even) 


Ik zag dat ik nu gemiddeld op zo'n 9000 stappen zit. Dat is nog steeds onder de aanbevolen 10.000 stappen, maar ach, het is een gemiddelde en nogmaals; ik heb mijn telefoon niet altijd bij me. In huis loop ik ook nog heel wat af zonder mijn telefoon steeds mee te sjouwen;) 


Er wordt ook berekent hoeveel kilometer die stappen ongeveer zijn. Rond de 8000 is dat zo'n 5 kilometer en dat deed mij gelijk weer denken aan de avondvierdaagse van vroeger. 4 avonden 5 kilometer lopen, ik vond het nogal ver als kind, haha! Het was altijd heel gezellig en die avonden vlogen voorbij, maar ik herinner me ook wel dat het wel altijd een hele wandeling was. Nooit gedacht dat ik dat "later" elke dag makkelijk zou lopen ;)


Bewegen is gewoon heel gezond en in de buitenlucht is het nog fijn ook. Alle kleine beetjes helpen. Of je nou de trap neemt ipv de lift of gewoon tijdens je lunchpauze even een wandelingetje maakt. Het telt allemaal op. 


In de herfst en de winter ben ik veel minder buiten en dan beweeg ik dus ook wat minder, maar bij mooi weer... dan ga ik als een speer ;)


Bewegen jullie ook meer bij mooi weer? Worden jouw stappen bijgehouden of kijk je daar helemaal niet naar? Laat het me weten in de reacties! Reacties

Lia op 26-07-2017 08:33

Voor mijn werk als postbezorger loop ik veel. En dan loop ik nog hard.Dus ik zat aardig wat stappenEcht een stuk wandelen vind ik niks aan. 

Neverdullmoments op 26-07-2017 08:47

Ik vind het heerlijk om te wandelen. Ben nu op Texel voor een week, dus we hebben al heerlijk op het strand gelopen. Wel heb ik soms het idee dat mijn stappenteller van m'n iPhone ook fietstochten omzet in stappen. Beetje valsspelen is dat haha.

Eva op 26-07-2017 09:29

Op mijn werk loop ik meer dan thuis.  In mijn nieuwe buurtje is er niet zoveel op loopafstand en moet ik mijn dochter met de auto halen... maar nu fiets ik wel regelmatig naar min werk. Ach... Ik ben geen stilzitter.... 

Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow