Recept; Risotto met champignons en witte wijn!

 

Vandaag heb ik weer een lekker recept voor je! Misschien denk je bij risotto vooral aan het vele werk en het vele roeren, maar het kan ook makkelijker. In dit recept hoef je namelijk niet eindeloos te roeren en hoewel het dan niet totaal "Italiaans" is, is het wel makkelijk te maken en af en toe is dat gewoon belangrijker ;) Lees maar mee! 


Dit heb je nodig; (4 personen) 

- 1 zakje pijnboompitten (50 gram)

- 2 uien

- bakje champignons (a 400 gram) 

- 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden of een handvol verse

- boter om in te bakken (roomboter is echt het lekkerste) 

- 300 gram risottorijst

- 3 dl witte wijn naar keuze

- 1 kruidenbouillonblokje

- Parmezaanse kaas (het liefst aan een blok, dan kun je het vers er overheen raspen)

- Peper naar smaak


Dit moet je doen;

- Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten. Let op! Blijf bij de pan staan, want het kan opeens snel gaan. Als ze goudbruin gekleurd zijn, dan meteen uit de pan halen en even apart zetten.

- Snipper de uien en maak de champignons schoon. 

- Verhit de boter in de pan en fruit de uien ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Schep de rijst erdoor en bak ongeveer 3 minuten mee.

- Voeg peper naar smaak toe. En voeg de kruiden, de helft van de champignons, de helft van de witte wijn en water toe en breng aan de kook.

- Voeg het bouillonblokje toe en laat de risotto ongeveer 20 minuten zachtjes koken en gaar worden. Roer af en toe (maar dus niet de hele tijd) en proef regelmatig of de rijst al gaar is. (Hij mag nog een beetje een "bite" hebben) Als je dat lekker vindt tenminste ;) 

- Verhit ondertussen in een andere koekenpan nog wat boter en bak de rest van de champignons op hoog vuur. Blus af met de rest van de wijn en laat op laag vuur even lekker sudderen.

- Als de risotto klaar is, dan schep je de rijst op een bord, verdeel je de "wijnchampignons" erover en de pijnboompitten. 

- Rasp er daarna zoveel Parmezaanse kaas over als je wilt. ;) Lekker!! 


Eet Smakelijk! 


Als je de weekmenu's op zondag altijd bekijkt zul je zien dat ik dit recept ook regelmatig maak. Voor de kinderen is het niet ideaal ivm de wijn, dus dan maak ik het vaak met alleen bouillon en zonder de wijnchampignons. Ik doe dan gewoon alle champignons bij de rijst en kook het gaar met alleen de bouillon, dat kan ook prima! 


Met blokjes Parmezaanse kaas is het ook lekker! ;) 


Reacties

Nicole op 12-06-2017 09:33

Onze kinderen vonden de smaak van wijn niet zo lekker toen ze jong waren dus liet ik het meestal weg uit recepten. Voor de alcohol hoeft het geen bezwaar te zijn, die verdampt wel.

adriana op 12-06-2017 18:07

Ik zie dat je ook regelmatig aardappelpuree maakt, ik vind dat best veel werk, heb je daar ook een snelle methode voor?

Doortje op 12-06-2017 21:12

Nicole, dat is het inderdaad.. de smaak van wijn is nogal sterk. Over alcohol maak ik me ook nooit zo druk, dat verdampt inderdaad wel. De kinderen eten hier ook altijd lekker mee met de kaasfondue ;) 

Adriana, Ik moet eerlijk bekennen dat Dustin altijd de puree maakt omdat hij dat echt heel goed kan, haha! We koken de aardappels en stampen ze dan fijn. Dan maken we er met kruiden en melk een puree van door met een plastic spatel alles erdoor te "kloppen" Dan krijg je een hele lekkere en luchtige puree :) 

Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow